Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ГЛОБУЛ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ГЛОБУЛ

Здравейте Колеги,

днес ми изключиха телефона който е абонат към Глобул поради превишен лимит.
    Обадих се да видя какво става тъй като това е невъзможно,а и срока ми за плащане е до 8 юли.
    Съобщиха ми , че имам 3 000 лв навъртяни от интернет за последните 3 дена .
    Това е невъзможно тъй като телефона ми е в интернет чрез домашният рутер.
    Какво да правя сега ?
    Ясно е,че съм в шок и страшно притеснена.
    Освен в комисията за защита на потребителя и към адвокат към кого мога да се обърна ?
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Това оператор ли ти го каза, или от системата за проверка на текуща сметка?
    Without heart we would be mere machines

Comment

Оператор ми го каза,даже 2-ма.
      Не знам защо при лимит от 50 лв е допуснато да се навъртят 3 000 лв.
      Born to make me happy

Comment

Е не те ли обесниха защо не са ти спрели телефона като си достигнала лимита от 50 лева?
        Without heart we would be mere machines

Comment

Била съм в сесия ... а той на 2 пъти през нощта му пада батерията и е без батерия , как е бил 3 дни денонощно в интернет чрез GPRS не знам.
          Страшно съм притеснена , чета за подобни случай в интернет които не са имали добър край.

Аман от тая наша проклета държава и това беззаконие тук...
          Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
            Оператор ми го каза,даже 2-ма.
            Не знам защо при лимит от 50 лв е допуснато да се навъртят 3 000 лв.
            В договора подписан от теб има ли защита на пакета?
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Току що погледнах има кредитен лимит от 50 лв поставен.
              Born to make me happy

Comment

Страшно съм притеснена , чета за подобни случай в интернет които не са имали добър край.
                Да чуем защо си притеснена......тва е ебаси елементарния казус......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Защото сме в Бг и все ще измислят нещо,някакъв си параграф и подобни,че аз съм виновна...
                  Да предположим,че телефона поради неправилно направени от мен настройки е влезнал в интернет и съм направила сметка над 50 лв,защо при наличен кредитен лимит не са изключили телефона,а са чакали да стане сметка от 3 000 лв ?!?
                  Или може би защото са видели,че през последната година сметките ми са все около 100 лв на месец и са преценили,че мога да си позволя да има изплатя 3 000 лв ...
                  Това това си е сума за една доста добра почивка на някой от ония горе в Глубул , явно идва време за море , а пари нема

Моля,всеки който може да ми даде адекватен съвет и капка морална подкрепа да драсне 2 реда.
                  Продължавам да бъда притеснена въпреки това,че знам нямам вина за тази сметка .
                  Born to make me happy

Comment

Да и на мен ми се е случвало при лимит 50 лева да ми начислят сметка 150лева.Нямах адекватно обяснение в офисите им и си се наложи да си платя и до там...Няма закони в Бг и туй то!Мн. неприятна случка....!Вариантите са два или плащаш или дим да те няма!С адвоката също ще имаш мн. разправии!
                    5 Ланчии зад гърба си!
                    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Току що погледнах има кредитен лимит от 50 лв поставен.
                      Aко имаш кредитен лимит 50 лева и този лимит е валиден за всички услуги,които включва твоят пакет спокойно можеш да им кажеш на Глобул да си гледат работата.

Преди 3 години имах подобен случай с Водафон-Гърция,имах защита на пакета,при достигането на едно А количество МБ според договора те бяха длъжни да ми се обадят за да ме информират и да ме попитат дали искам да блокират достъпа ми до интернет,дъщерята мислейки,че влиза в нета през рутера бе надвишила 5-6 пъти това А количество МБ и то в роуминг,след малко разправии с Водафон платих само мегабайтите до това А количество.

Comment

Тази сим карта с която са навъртяни тези МБ е на договорна такса от 2,50 лв или нещо такова,дори нямам интернет услуги заявени в пакета.
                        Преподписвах договор който направих преди година само защото исках да си взема един определен телефон на добра цена.Картата беше около 10 месеца блокирана тъй като не я ползвах.
                        Реших че е време да преподписвам договор или да прекратявам,оставих си картата на минимална такса от 2,50 лв на месец.
                        Сим картата мушнах в смартфон който получих подарък от Глобул при преподписването на другият ми договор към тях.
                        В договора ми за картата с която има такава сметка никъде не е споменато,че имам в пакета от 2,50 лв месечно интернет услуги.
                        Лимита от 50 лв е на лице,но защо не е задействам не знам
                        Born to make me happy

Comment

Това,че нямаш интернет в пакета не означава,че с тази сим карта не можеш да влизаш в нета,прегледай си добре договора и виж този кредитен лимит за какво се отнася и дали при достигането на сметка от 50 лева Глобул са длъжни да ти спрат телефона,ако са длъжни да ти спрат телефона няма за какво да се косиш.

Comment

Тези 50 лева не са ли само за разговори,аз имам неограничен интернет за 3.5 лева именно за да избегна подобни ситуации. Иначе единия ми телефон въпреки наличие на рутер се свързваше с интернет на оператора защото имаше такива настройки . В европейския съюз имаше случай като твоя със студент не помня как беше решен казуса , но се вдигна много шум, потърси в мрежата за този случай.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Какво да гледам в договора....
                              утре ще отида в комисията за защита на потребителите,ще се консултирам с адвокат и това е....
                              Много ясно,че на договор без интернет услуги лимита ще е на разговорите... но след като е така защо спират телефона при налична сметка от 3 000 лв,да бяха чакали да стане 30 000 лв...к'во толкова къде 3 000 там и 30 000 лв.
                              Истината е,че всеки един подобен договор е в ущърб на потребителя и те винаги имат оставени вратички за подобни случай.
                              Нямам грам идея как ще се оправям с тази ситуация
                              Born to make me happy

Comment

Working...
                              X