Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за газово котле

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнение за газово котле

Здравейте.
    Предстои ми закупуване на газово котле, а никога не съм се отоплявал на газ. В тази връзка, моля за съвети и предложения от хора които наистина разбират или има сериозен опит в газифицирането кое котле да избера между тези:
    - Immergas Mini Eolo 24
    - Immergas Eolo star 24
    -Ariston Class 24 FF
    - Ariston BS 24
    Тези котли са с идентични параметри ( като първят бил по-нов модел и технология) и цени, затова съм се спрял на тях. Тотолно съм се отказал от прехвалените Вайсман, както и от чешките Мора.
    Благодаря предврително за съвета.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Искаш ли един чисто нов (никога не ползван) Immergas Eolo Star. Просто си купих апартамента с него, а не смятам да го ползвам.

Ако те интересува офертата смятам, че ще се договорим и за цената.
    Lexus IS200

Comment

Само да попитам, че и мен ме вълнува тази тема. По принцип работят ли тези котли с "пропан-бутан" или само с "природен газ"? Питам, от чисто техническа възможност.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
      AR 155 2.0 16v SUPER
      Toyota Corolla 2014 S Premium
      Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Искаш ли един чисто нов (никога не ползван) Immergas Eolo Star. Просто си купих апартамента с него, а не смятам да го ползвам.

Ако те интересува офертата смятам, че ще се договорим и за цената.
        Много благодаря за предложението, колега. Ако се спра на този вариант, ще ти пиша, за да се разберем допълнително.
        Иначе ( въпреки, че лично аз съм доста неграмотен в тази област), мисля, че тези котли работят само на природен газ.
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
          Само да попитам, че и мен ме вълнува тази тема. По принцип работят ли тези котли с "пропан-бутан" или само с "природен газ"? Питам, от чисто техническа възможност.
          До колкото знам е възможно, обаче се сменя нещо по котела.

---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:01 ----------

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
          Много благодаря за предложението, колега. Ако се спра на този вариант, ще ти пиша, за да се разберем допълнително.
          Иначе ( въпреки, че лично аз съм доста неграмотен в тази област), мисля, че тези котли работят само на природен газ.
          Аз от котли много не разбирам, но пазарният дял на котли Аристон клони към 0, докато Immergas са си известна марка в тези среди Разбира се ако искаш топ качество- Бош или Вийсман.
          Lexus IS200

Comment

Аз имам едни приятели в Симеоново, които се отказаха от газта защото твърдяха, че е много скъпо и минаха на дърва
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз също се отказах от газта , защото беше скъпо . Сега с бойлер и климатик Дайкин ми е по-топло зимата , отколкото бях с газовите конвектори . Остана ми един газов бойлер Аристон за спомен Но това като че ли не е по темата вече
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Аз имам едни приятели в Симеоново, които се отказаха от газта защото твърдяха, че е много скъпо и минаха на дърва
                За съжаление с газ наистина е скъпо - и всичко говори, че ще става още по-скъпо. Имам приятели в газифицирани жилища и се оплакват, че е доста по-скъпо, отколкото на ток.

Аз тия дни ще поръчвам в Горна Оряховица една 25 кВт камина с водна риза, която ще включа в паралел със системата на централното отопление - което е с нафта, а дори и с безакцизна нафта за отопление пак си е цифромания. 2,5 - 3 тона нафта на сезон излитат през комина, средно 600-700 кинта на месец. Вярно, голяма къща е, но с дърва смятам да ги намаля поне наполовина.

П. П. Вярно, и това не е баш по темата, но дискусията е интересна.
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

По принцип тези дето се оплакват от високи сметки на газ най- често са с некадърно настроени котли или некадърно подбрани котли за квадратурата на жилището. При газовия котел не важи правилото- колкото повече, толкова по- добре. Винги гледайте долната граница на мощност. За отопление на 3- стаен апартамент не са нужни повече от 7-8 кВт (изолиран говориме). Това, че котела е 24 или повече киловати ви помага, като се къпете да може да загрява водата на проточен принцип от 10 до 40 градуса например.

Ако долната граница ви е много висока, то котелът ще трябва постоянно да включва и изключва, а това ви гарантира висока сметка.
                  Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    По принцип тези дето се оплакват от високи сметки на газ най- често са с некадърно настроени котли или некадърно подбрани котли за квадратурата на жилището. При газовия котел не важи правилото- колкото повече, толкова по- добре. Винги гледайте долната граница на мощност. За отопление на 3- стаен апартамент не са нужни повече от 7-8 кВт (изолиран говориме). Това, че котела е 24 или повече киловати ви помага, като се къпете да може да загрява водата на проточен принцип от 10 до 40 градуса например.

Ако долната граница ви е много висока, то котелът ще трябва постоянно да включва и изключва, а това ви гарантира висока сметка.
                    колегата е прав,но има и котли на които сам избираш каква мощност да ползваш 12/24 De Dietrih повечето модели вкл. кондензните им модели.котлите са перфектни,достъпни като цена и работят безотказно при правилна инсталация.могат да са както икономични така и мощни

Comment

Минималната мощност и на четирите котли, които съм изброил е идентична от 9 до 9.5 KW. Първият ( Минито) е на цена от 1 300 лв. и е с пластинчат топлообменник, а другите три са на цена около 1000-1100 лв. и са с битермичен топлообменик. Това е и основната разлика, за която ако някой може да ме посъветва кой вид да избера.
                      Само за сравнение минималната мощност на Боша, който ми предлагаха беше с минимална мощност 9.8, а Вайланта 10.5. Но както и да е - тези марки отпаднаха по една или друга причина.

Comment

Working...
                      X