Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само мрънкане и недоволства .
    Българска му работа .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Закона е тъп !!!! Като си сляп или недоразвит ще си седиш вкъщи. През деня лятото светлините дали са пуснати или не разлика няма . Изобщо не ме бъркат крушките които ще се сменят по често .... просто е обидно, когато народа се приема като малоумен добитък , има хора за които тези 8-10 лв са важни , но за тези хора никога не се е мислело и няма да се мисли явно...
      Както казах, ние сме шампиони по дебилните и идиотски закони ... ама нали трабва да лизнем гъза на европа по изоснови та така.....

---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:44 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Точно! И... а си представи сега, че в сянката, в насрещната лента идва тьмен автомобил а ти мислиш да изпреварваш.
      Аз сьм от селяните с включените фарове. Вярвай ми не очаквам да ми правиш пьт, а да спазваш правилникьт.
      Няма да идваш от сянка пък ти ......... Чудя се как сме ги забелязвали тия коли в сянката до сега..... добре че е този закон да ни спаси...... Има и още един вариант - да се забрани карането в сянка ......
      Last edited by Orm; d.m.y г., 11:47.
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Мрън, мрън, мрън...
        А на мен ми е писнало от селяндури дето пестят от електромер и не палят фарове докато не стане непрогледна тъмнина или в порои, виелици и т.н.
        Като няма култура ще става насила явно.
        Колега, селяндура си остава селяндур, каквито и закони да се изковат. За съжаление има един валиден лаф, и той е "на сила убост не става".
        А и тука не говорим за ниската ни култура на пътя, тя няма да се подобри по този начин.
        Идеята е, колко е безсмислен тоя закон... почти толкова, колкото създателите му
        Lancia Delta 1.6 i.e - ex
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

А последно кога ще се публикува в Държавен вестник? Т.е. откога е в сила?
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 15:58.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              По тая логика някой може да започне да се чуди - как тьй досега карах пиян и нищо не е станало....
              Белята става ведньж. И после е кьсно да се усетиш.
              Затова предлагам да се забрани карането в сянка
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                Затова предлагам да се забрани карането в сянка
                По-добре да се забрани изцяло карането на МПС!
                Виж едно време как хубаво е било с конИъъъ!

Караш си каручката, коня си знае пътя. Пиян или не, коня, ще спре ако има нужда. Пък и да се блъснеш, не е фатално, щот караш с 10
                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

"Статистиката на КАТ сочи, че след въвеждането на шофирането на фарове жертвите на катастрофи през есента и зимата са намалели 5.5%. Ако в периода 2001-2006 година по пътищата на страната са загивали средно 274 души, след влизането в сила на новия законов текст те са вече 259." - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...telno_ot_dnes/

Тези 5.5% са ако приемем че се дължат само на фаровете (зимата), но трябва да се имат в предвид и неща като състоянието на пътищата тогава и сега , колите тогава и сега и още куп фактори .... та според мене процента тогава ще падне до 1% -1.5% (зимата) - ами сега помислете колко ще е ефективно това нещо лятото.
                  P.S - това са данни на хората , които имат интерес да оправдаят идиотския закон.

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:01.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Всеки шофьор с достатъчно опит зад волана знае много добре добре какви са безспорните предимства да се кара на фарове по извънградски пътища.
                      Останалите явно имат още да въртят километраж, докато ги научат.
                      Аз бих поставил под съмнение единствено нуждата да се кара в населените места с фарове през деня. Но не виждам проблем като цяло.
                      Last edited by trustworthy; d.m.y г., 16:02.
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Крайно време беше! Колкото и да е светло навън, кола с включени фарове се забелязва много по-отдалеч и по-лесно от кола без включени фарове, особено ако колата е тъмна на цвят.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Два въпроса имам. От кога влиза в сила и може ли да се ползват само предни (лед каквито показа Пинко) ?

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                            Два въпроса имам. От кога влиза в сила и може ли да се ползват само предни (лед каквито показа Пинко) ?
                            Закона влиза в сила, когато бъде публикуван в Държавен вестник (доколкото разбрах, в края на август).

Може да се използват и дневни светлини - в закона пише "задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини". LED-светлините са точно DRL (Daytime running lights).

П.П. Ето малко инфо: http://www.tuning.bg/avto-novini/drl...algariya-23124

В общи линии лампичките трябва да имат сертификат Е4 - 87 или нещо подобно. За щастие, китайците го дават в комплекта, напр: http://drl.viewbg.net/auto-led-drl.htm
                            Last edited by pinko; d.m.y г., 16:52.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

А с включени аварийки се забелязва още по добре , камо ли пък ако има и сирени........ Като ви чета коментарите наистина ме хваща шубето.... май по добре е да се кара на фарове че с тия шофьори дето се обаждат дето без фарове не виждат колата през деня ....... Не не , ще си монтирам и един прожектор на ролбара - съвсем па да ме виждате .....

За извънградско съм съгласен и аз , и без закон си ги пусках фаровете , ама в града е тъпня пълна....

---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:38 ----------

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Закона влиза в сила, когато бъде публикуван в Държавен вестник (доколкото разбрах, в края на август).

Може да се използват и дневни светлини - в закона пише "задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини". LED-светлините са точно DRL (Daytime running lights).

П.П. Ето малко инфо: http://www.tuning.bg/avto-novini/drl...algariya-23124

В общи линии лампичките трябва да имат сертификат Е4 - 87 или нещо подобно. За щастие, китайците го дават в комплекта, напр: http://drl.viewbg.net/auto-led-drl.htm
                              Ама май и на полицаите после трябва да им цитираме закон , според мен ще се заяждат за тези светлини...... познавайки наща родна полиция ... ходи им обяснявай за лицензи и светлини

Comment

Глобите- 20 лева и 5 точки .Налагат ни все повече задължителни неща в името на това да ни е по хубаво.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X