If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Закона е тъп !!!! Като си сляп или недоразвит ще си седиш вкъщи. През деня лятото светлините дали са пуснати или не разлика няма . Изобщо не ме бъркат крушките които ще се сменят по често .... просто е обидно, когато народа се приема като малоумен добитък , има хора за които тези 8-10 лв са важни , но за тези хора никога не се е мислело и няма да се мисли явно...
Както казах, ние сме шампиони по дебилните и идиотски закони ... ама нали трабва да лизнем гъза на европа по изоснови та така.....
---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:44 ----------
Няма да идваш от сянка пък ти ......... Чудя се как сме ги забелязвали тия коли в сянката до сега..... добре че е този закон да ни спаси...... Има и още един вариант - да се забрани карането в сянка ......
Поредната умна тема, колега, поредното умно изказване
К'во ново из Беларус? Другарят Лукашенко как е?
Мрън, мрън, мрън... същото беше навремето с коланите, после с хендсфритата.
Стадото влиза в пътя.
А онези дето спорят колко загуби ще има от това, може би предпочитат да снабдят органите на КАТ с уреди за измерване на осветеност, че да променят закона да важи само за сумрак, дъжд и т.н.?
Държавите дето ги даваме масово за пример и те така са почнали. Ако някой смята да обори това, да се пробва в политиката.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Мрън, мрън, мрън... същото беше навремето с коланите, после с хендсфритата.
Стадото влиза в пътя.
А онези дето спорят колко загуби ще има от това, може би предпочитат да снабдят органите на КАТ с уреди за измерване на осветеност, че да променят закона да важи само за сумрак, дъжд и т.н.?
Държавите дето ги даваме масово за пример и те така са почнали. Ако някой смята да обори това, да се пробва в политиката.
Ти пък с всичко си съгласен ... да не си внедрен агент на ГЕРБ ....
С коланите и с хендсфритата има резон и не знам дали някой нормален човек би го оспорил. Не че ми пречат фаровете , както съм карал без фарове така ще карам и с тях, въпроса е че вмясто това безумие , можеха например да приемат закон по който да вкарват полицаите за по половин една година в затвора за взимане на рушвет, или да взимат завинаги книжките на пияните шофьори... да видиш как бързо жертвите от катастрофи ще намалеят в пъти .....
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Няма да намалеят в пъти за съжаление само от това... забравяш инфраструктура, гуми, техническо състояние, недоучени/самоуки шофьори и т.н.
Отнемане на книжка до живот за първо прегрешение е малко пресилено, особено ако няма ПТП с тежки последствия.
Ако искаш строгост...
6 месеца на трупчета и солидна глоба... за начало стигат.
За второ може спокойно да се отнема за година примерно, като след изтичане на срока не се връща, а се дава възможност за изкарване на нова, по каналния ред.
При трето... вече може да си говорим за отнемане на правото изобщо.
(Това при прескачане на 1 промил де, м/у 0.5 и 1 - първите две санкции наполовина, третата остава същата).
А за рушветите, ами да криминализират и даването на такива, да видим на кой ще му стиска като могат и двамата да попаднат на топло.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Няма да намалеят в пъти за съжаление само от това... забравяш инфраструктура, гуми, техническо състояние, недоучени/самоуки шофьори и т.н.
Отнемане на книжка до живот за първо прегрешение е малко пресилено, особено ако няма ПТП с тежки последствия.
Ако искаш строгост...
6 месеца на трупчета и солидна глоба... за начало стигат.
За второ може спокойно да се отнема за година примерно, като след изтичане на срока не се връща, а се дава възможност за изкарване на нова, по каналния ред.
При трето... вече може да си говорим за отнемане на правото изобщо.
(Това при прескачане на 1 промил де, м/у 0.5 и 1 - първите две санкции наполовина, третата остава същата).
А за рушветите, ами да криминализират и даването на такива, да видим на кой ще му стиска като могат и двамата да попаднат на топло.
Да , да логиката е същата... според мене тези неща много повече ще повлияят за намаляването на жертвите по пътищата .... Ако и полуисчезналите изгнили бангии не могат да минат на преглед пък съвсем ще стане чудно...... Аз именно това имам предвид като казвам че този закон за светлинките е безумие и е продиктуван от други причини , много по различни от здравето и безопасноста на хората
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Вземи поразузнай какви автомобили са най честите участници в ПТП. Стига умува, вече са го измислили.
Безспорен факт е че кола с включени светлини се забелязва по лесно. Що се трьшкаш, не мога да разбера. Верно не е най належащият закон ама....полезен е.
И аз така смятам! Даже от години по навик, карам на включени светлини винаги.
Вземи поразузнай какви автомобили са най честите участници в ПТП. Стига умува, вече са го измислили.
Безспорен факт е че кола с включени светлини се забелязва по лесно. Що се трьшкаш, не мога да разбера. Верно не е най належащият закон ама....полезен е.
Безспорен факт е също така че ще те забележат още по добре с влючени аварийки и пусната сирена
Както някой вече написа и един човешки живот да бъде спасен благодарение на този закон означава, че има смисъл от него. Желателно е да проумеем, че животът е по-скъп от едни крушки и 0,01 л/100 км. Макар че мен ме дразнят дневните светлини на почти всички нови автомобили, особено на джиповете - направо ще ти извадят очите, но пък може би нарочно така са направени, че да няма начин да ги пропуснеш.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
40градуса ПЕК...СЛожили сте слънчевите очилца и си карате по хубав планински път със завои...Ту сянка, ту ярко слънце...ту сянка...ТУ тунел в който МАСОВО се кара без вкл. фарове...
Незнам кой колко е сляп в тази държава, но когато на пътя ми се налага да следя за:
- малоумници хвърчащи с 200км.
- за липсата на маркировка
- за липсата на знаци,
- за огромните дупки
- за умрели животни или това коне и крави да се разхождат по магистралата...
Ми се струва СЪВСЕМ НОРМАЛНО да не успея понякога да забележа кола с ИЗКЛЮЧЕНИ фарове движеща се зад мен с 200км. или пред мен минавайки през сянка...
Иииии да добавя и часовете преди стъмване или в лошо време...
Ами явно съм сляп. И съм шофьор инвалид, ама докато си плащам всички данъци и докато си държа златния талон в портоменто, никой няма да ми забрани да се движа по пътищата на Бг.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Айде сега всички невиждащи добре околните автомонили да ми кажат колко ще им помогнат фаровете в задръстването в центъра на София, където ще са основните проверки и глобяване и колко им е процентното каране градско и колко извънградско. И съжалявам ако ще прозвучи обидно за някои колеги но не мога да разбера какви са тези сенчести, планински пътища дето ако колата срещу вас не е на фарове не я виждате. Щото там преобладават повече завои а пък някой ако не може да види кола на 100 - 150 метра ами мястото му не е зад волана.
Има и места в града където си трябват фарове , дори и в най-слънчевия ден. Тези, който сте от София сигурно знаете п.х.Москва->Външно министерство (ул. Незабравка )
Comment