Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
    40градуса ПЕК...СЛожили сте слънчевите очилца и си карате по хубав планински път със завои...Ту сянка, ту ярко слънце...ту сянка...ТУ тунел в който МАСОВО се кара без вкл. фарове...

Незнам кой колко е сляп в тази държава, но когато на пътя ми се налага да следя за:
    - малоумници хвърчащи с 200км.
    - за липсата на маркировка
    - за липсата на знаци,
    - за огромните дупки
    - за умрели животни или това коне и крави да се разхождат по магистралата...

Ми се струва СЪВСЕМ НОРМАЛНО да не успея понякога да забележа кола с ИЗКЛЮЧЕНИ фарове движеща се зад мен с 200км. или пред мен минавайки през сянка...

Иииии да добавя и часовете преди стъмване или в лошо време...

Ами явно съм сляп. И съм шофьор инвалид, ама докато си плащам всички данъци и докато си държа златния талон в портоменто, никой няма да ми забрани да се движа по пътищата на Бг.
    Браво Венци, подкрепям те с 2 ръце. Миналия месец пътувах извън града и взе да вали - ми поне 50% от колите бяха без фарове, а валеше като за 2-ра степен на чистачките.

Ние българите от край време се знае, че сме мрънкачи и само тоягата ни оправя.
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

Забрави освен мрънкачи сме и гъзоподавници ама навсякъде де на Меркел де на някои друг,все пак трябва да се харесваме,ама за истинските проблеми във държавата никои не се замисля за тях,та намерихте и глупости да коментирате и разисквате,дали да караме целигодишно на фарове или не,нямам думи пълна кретения.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
        Айде сега всички невиждащи добре околните автомонили да ми кажат колко ще им помогнат фаровете в задръстването в центъра на София, където ще са основните проверки и глобяване и колко им е процентното каране градско и колко извънградско. И съжалявам ако ще прозвучи обидно за някои колеги но не мога да разбера какви са тези сенчести, планински пътища дето ако колата срещу вас не е на фарове не я виждате. Щото там преобладават повече завои а пък някой ако не може да види кола на 100 - 150 метра ами мястото му не е зад волана.

Ама няма АКО...Нека не забравяме, че на пътя НЕ СМЕ САМИ и ще е сенчесто, че и някой джигит ще изпреварва...Имал съм много такива ситуации. Хайде да се замислим и да спрем да бръщолевим тъпотии, кой какъв шофьор бил и как нямал място на пътя и как нямало такива места със сенки... Нашата роднина е толкова разнообразна и с толкова много пътища и тъпотии по пътищата(виж предния ми пост), че карането на фарове извън града за мен е 100% задължително...

Не мисля, че сме се събрали 10годишни, че да трябва да си вадим примери. И все пак. След 2 часа тръгвам от посока Севлиево-София. Слънцето ще е ниско и ще ми блести директно в очите. Ще съм със слънчеви очила, мога да изброя поне 100места до София, където има неприятни сенчести и каквли не други участъци, където не само че някой ще кара с 160км. срещу мен, ами и още един ще го изпреварва и пак без фарове.

Другото е че аргумента "като не може да карате" НЕ ВАЖИ, защото както казах докато хората си плащат данъците и имат шофьорски книжки ще карат. Моля без излишни полемики по въпроса, защото нищо не може да промените.

За градското движение съм съгласен, че няма нужда.
        Last edited by VFTI; d.m.y г., 16:27.
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1471288
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Съдейки по вашите коментари , реших че закона е правилен , все пак аз пускам фаровете не да виждам аз , а да ме виждат другите , а както излиза повечето имат проблем със сенките и светлините та по-добре да ги пусна че някоя къртица да не ме отнесе ..... Според мен сега по важния въпрос е някой да разбере със сигурност дали тези китайски лампички са законни или не , и дали полицаите ще се заяждат за тях на практика ( че на теория си пише че са законни)
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
              Ама няма АКО...Нека не забравяме, че на пътя НЕ СМЕ САМИ и ще е сенчесто, че и някой джигит ще изпреварва...Имал съм много такива ситуации. Хайде да се замислим и да спрем да бръщолевим тъпотии, кой какъв шофьор бил и как нямал място на пътя и как нямало такива места със сенки... Нашата роднина е толкова разнообразна и с толкова много пътища и тъпотии по пътищата(виж предния ми пост), че карането на фарове извън града за мен е 100% задължително...

Не мисля, че сме се събрали 10годишни, че да трябва да си вадим примери. И все пак. След 2 часа тръгвам от посока Севлиево-София. Слънцето ще е ниско и ще ми блести директно в очите. Ще съм със слънчеви очила, мога да изброя поне 100места до София, където има неприятни сенчести и каквли не други участъци, където не само че някой ще кара с 160км. срещу мен, ами и още един ще го изпреварва и пак без фарове.

Другото е че аргумента "като не може да карате" НЕ ВАЖИ, защото както казах докато хората си плащат данъците и имат шофьорски книжки ще карат. Моля без излишни полемики по въпроса, защото нищо не може да промените.

За градското движение съм съгласен, че няма нужда.
              Лек път колега но това което казваш е олицетворение точно на тъпотията и то не само по пътищата. Значи вместо да извадим от движението тези дето карат със 160 или изпреварват безумно и тези дето са слепи като прилепи ама са бутнали 10 лева за медицинско или още по-лошо получили са шофьорска книжка за подарък, ние ще правим закони как да ги виждаме и да се пазим. Ами че дай да организираме един списък и този дето иска да кара най-бързо да му се даде направо синя лампа. Да ти кажа точно тези индивиди сега е ти пуснат къде каквото имат да свети по-колата и ще летят още по-бързо щото ти ще ги видиш и ще им се дръпнеш от пътя
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Мрън, мрън, мрън...
                А на мен ми е писнало от селяндури дето пестят от електромер и не палят фарове докато не стане непрогледна тъмнина или в порои, виелици и т.н.
                Като няма култура ще става насила явно.
                И на мен ми е писнало от кьорчовци, ама що трябва аз да плащам за това, че те не виждат? Що им дават книжки?
                Lexus IS200

Comment

Онзи ден като се връщах от морето пуснах мигача и тръгнах да изпреварвам две коли(с включени фарове) тъпака от колата пред мен сигурно не ме видя и също тръгна малко преди да се изравним, спасиме единствено мигновената ми реакция и навика да съм винаги нащрек и да не изпускам от поглед другите.Включените фарове не ме направиха видим за човек, който прави маневри без да се огледа.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Очаквайте скоро:
                    1. Закон осветлението в домовете да свети по 24 часа. Така ще намалеят кражбите.
                    2. Закон в автобусите и самолетите осветлението да свети по 24 часа. Така ще намалеят гратисчиите и терористите
                    3. Закон до всеки монитор да има по една нощна лампа светеща 24 часа в денонощието. Така ще намалее интернет пиратството.
                    4. Но не на последно място. По една постоянно светеща лампичка на оная ни работа. Така ще намалее съвсем раждаемостта и ще ни затрият окончателно!
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                      Очаквайте скоро:
                      1. Закон осветлението в домовете да свети по 24 часа. Така ще намалеят кражбите.
                      2. Закон в автобусите и самолетите осветлението да свети по 24 часа. Така ще намалеят гратисчиите и терористите
                      3. Закон до всеки монитор да има по една нощна лампа светеща 24 часа в денонощието. Така ще намалее интернет пиратството.
                      4. Но не на последно място. По една постоянно светеща лампичка на оная ни работа. Така ще намалее съвсем раждаемостта и ще ни затрият окончателно!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Преди три години претърпях ПТП защото един селяндур реши да излезе на пътя без да се огледа, нищо че бях със включени къси светлини, автомобила беше червен на цвят /ама искрящо червено, чак да ти избоде очите/, посред бял ден през лятото /през август/... ама просто не ме видял човечеца, който освен това беше и професионален шофьор...
                        Е, включените фарове не ми помогнаха да ме забележат...
                        Благодаря за поредното лобистко законче недоносче !
                        Last edited by nickyto; d.m.y г., 21:19.
                        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Мрън, мрън, мрън... ще каже човек, че 2 крушки и 10 кила гориво годишно са ни главния проблем.
                          2 - 3 пъти по-скъпи лекарства, картели в търговията с храни, монопол в енергетиката и при горивата, картели при преносните дружества и т.н. ... не виждам никой да си е мръднал пръста.
                          Не.
                          Пак само мрън, мрън, мрън...
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Мрън, мрън, мрън... ще каже човек, че 2 крушки и 10 кила гориво годишно са ни главния проблем.
                            2 - 3 пъти по-скъпи лекарства, картели в търговията с храни, монопол в енергетиката и при горивата, картели при преносните дружества и т.н. ... не виждам никой да си е мръднал пръста.
                            Не.

И какво предлагаш ?!? Да продължаваме да си дремем... т.е. да не си "мърдаме пръста", а ?
                            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:05.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Не.
                                Въпроса не е в 2-те крушки нито в горивото, ще ти обясня подробно - фаровете през деня се забравят (нормално е като имаш на главата още куп неща за вършене и като толкова е светло че нито една светлинка не се забелязва за да ти напомни), падат акумулатори , причинява се неудобство , недай си боже трябва ти спешно да закараш някой в болница , слизаш а акумулатора ти го няма , полицаите е съвсем друга история ще се нагушат и то яко , освен рушветите ще има и актове , как може да глобиш човек който не е направил нищо лошо просто не се е сетил в този момент - това е идиотски закон повтарям , ако за извънградско може да се намери някъкъв смисъл в това , то за в града е пълна простащина и малоумщина , ако не си забелязал от време на време излизат такива закончета за да може някой да се облажи пример - 1 Картонените патрулки за по 2000лв, 2 Полицаите трябваше да обикалят с пуснати сирени, 3 Някакви жилетки идиотски..... мисля за сега това е достатъчно !!!

---------- Post added at 18:43 ---------- Previous post was at 18:40 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Абсолютно верно! За това и автомобилите сьс спец. режим са оборудвани с такива.

Най после! Стигна до превилното заключение все пак.
                                Сега като се замислиш че в градьт масово се паркира "безобразно", може би ще се сетиш колко по лесно пешеходец ще прецени кой от "купьт" автомобили се движи и кой не.
                                Да бе , що пешехдци съм прегазил без фарове , ама сега вече ще е друго ...... Ти това горе дето си писал сериозно ли го мислиш ???? Щото мога да предложа и пешеходците да се движат с запалени свещи за по добра видимост
                                Last edited by Orm; d.m.y г., 22:02.
                                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                                X