Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
    За мен лично тоя закон за светлините е пълна тъпотия!
    Пияни се качват и карат коли, блъскат хора на пешаходни пътеки (не влизат в затвора)... вие ми говорите за пуснати фарове и разни сенки...
    Всеки си носи отговорността, както пред закона, така и най-вече пред съвестта си, така, че ако някой кара пиян и блъса някой без фарове, не би трябвало да ни прави и нас такива.
    Може и да блъсне някой, някого, но да бъде с фарове.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Аз съм с лупи и 55 ватов ксенон.
      Не мисля , че е добра идея да карам непрекъснато с тях.
      Като се замисля, ксенона на лупи не е по-видим от детско фенерче, Нали това им е философията.
      Та едни циганийки, като на последните модели Ауди ми се виждат съвсем подходящи.
      Въпросе е къде и как да си ги набавим.
      За останалото реване: тарикат мъж не писка!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Аз съм с лупи и 55 ватов ксенон.
        Като се замисля, ксенона на лупи не е по-видим от детско фенерче, Нали това им е философията.
        Та едни циганийки, като на последните модели Ауди ми се виждат съвсем подходящи.
        Аз съм с ксенони точно и само на лупите, т.е. на късите и много добре си виждам и никой досега не ми е присветкал, че го заслепявам - с тях светлината е много насочена и не толкова отразена от рефлекторите.
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Аз съм с ксенони точно и само на лупите, т.е. на късите и много добре си виждам и никой досега не ми е присветкал, че го заслепявам - с тях светлината е много насочена и не толкова отразена от рефлекторите.
          Не говорим за заслепяване, а да ни виждат!
          Лупите са замазване на очите!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не говорим за заслепяване, а да ни виждат!
            Лупите са замазване на очите!
            Прощавай, но не е точно така - силният сноп светлина се забелязва отдалеко на дневна светлина, дори и ненасочен към очите на отсрешният водач.
            sigpic

Comment

• От лупите няма силен сноп светлини, а само разсеяна от дефектите на лещите светлина

Comment

• Ксенон в лупи се вижда чудесно и в огледалата и насреща... дори да не ти вади очите.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

От лупите няма силен сноп светлини, а само разсеяна от дефектите на лещите светлина
                  Не ми се иска да спорим за светлината - ако някога се видим, ще си говорим за нея.
                  sigpic

Comment

Не ми се иска да спорим за светлината - ако някога се видим, ще си говорим за нея.
                    То тия дни за малко да цъфна във вилаета ви!
                    Щяхме за много неща да си говорим, ама нъцки!
                    Пратиха ми платките днеска!

Comment

То тия дни за малко да цъфна във вилаета ви!
                      Щяхме за много неща да си говорим, ама нъцки!
                      Пратиха ми платките днеска!
                      Снощи си купих едно малко мини-барче за навеса от ония без компресор и го напълних с 10-15 бири -вече са се изстудили.
                      sigpic

Comment

Снощи си купих едно малко мини-барче за навеса от ония без компресор и го напълних с 10-15 бири -вече са се изстудили.
                        Мръсник!
                        Гадняр!
                        Ще те репортвам пред Кайо и останалите!

Comment

Аз съм с лупи и 55 ватов ксенон.
                          Те и на новите Алфи вече ги има фабрично тези циганийки...
                          Аз ще се запася с восъчни свещи и газови фенери...по тънко ще мина)
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                            Лошото при нашите алфички, конкретно 156-ците, е че монтажа на допълнителни диодни светлини е кофти, на практика няма къде безболезнено да се монтират, от друга страна не е ясно и доколко е легално от гледна точка модифициране светлините на автомобила.
                            Виждал съм "кръгли" дневни светлини , които се слагат до фаровете за мъгла или вместо фаровете за мъгла и още един вид ,който сега не мога да намеря но се слага върху фара за мъгла, като се запазва и неговата функция. Става дума за кръгли фарове за мъгла , каквито са на 156.
                            Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение

Затова пък има следното решение на проблема:

http://www.fk-shop.de/out/pictures/z...fsal010001.jpg

За съжаление обаче, не е по джоба на всеки, излиза солено. Аз лично се успокоявам с факта, че така или иначе съм решил да си сменям фаровете, защото - само който не е карал 156-ца няма да потвърди, че стандартния рефлектор свети отвратително, а слагането на ксенон крушки на него не решава проблема, само води до псувни от всеки насрещен.
                            Не са чак толкова скъпи -зависи дали ще ги купиш от 3тия прекупвач(твоя линк) или от 2рия(както направих аз , защото не намерих начин да ги взема от първия)
                            Мога да ти кажа , че chrome модела има 2 големи конструктивни проблема, а черния само 1. Самата лупа е много зле сравнена с каквито и да е било китайски прожектори за retrofit. Не прави широко петно, осветяването е неравномерно, има много отблясъци. Затова и не съм им слагал ксенон.
                            Преди това имах morimoto bi-xenon прожектори в обикновен фар и бяха почти перфектни, но имат проблем с надеждността - 8 месеца и замина единия рефлектор на прожектора, а беше само 35вата...
                            ...

Comment

• Монтирането на дневните светлини върху фара за мъгла би бил доста добър вариант както за 156, така и за 159(там също няма никакво място за монтаж). Има изискване обаче, дневните светлини да не са по-ниско от 25 см до пътната настилка. Не съм мерил, но фаровете за мъгла не са ли по-ниско?
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Отидох да измеря моите:
                                156 със стандартно окачване -
                                270-275 мм до долния ръб на фара за мъгла.
                                Колата е спряна на лек наклон.
                                ...

Comment

Working...
                                X