Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
    Само времето ще покаже .
    Лошото в цялата история е ,че ще има още един повод за "И сега какво ще правим ? "
    Особено ако ти изгори крушка...
    Но поводи за това винаги ще има, докато системата е такава.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Айде стига с това "мрън", защото от другата страна пък може постоянно да се казва "дрън". Ефектът върху безопасността е спорен, така че може спокойно да се изключи от доводите в подкрепа на тази простотия. За задължителното каране на светлини при намалена видимост, законът и сега е категоричен. Това че не се спазва си има лек и той не е нов закон, а просто следене за спазване на вече съществуващия. Това за приучаването направо ми звучи като виц. По едно време във форума беше много популярен един цитат за жертвата на свобода в името на сигурност....
      Как стана така, че всеки си има глава на раменете да си преценява с каква скорост да кара, но тази глава изведнъж я хваща липсата като опрем до фарове. Ако утре приемат закон, с който максималната скорост по всички пътища е 70км/ч, пак ли ще сте толкова доволни. Защото едно е сигурно - подобен закон наистина ще намали ПТП, жертви и т.н. за разлика от карането на светлини.

П.П. Когато ви задължат да карате с пуснат компресор на климатика, може да съпоставяме двете ситуации. До тогава, това със светлините си е чисто стригане/доене на стадото.
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Особено ако ти изгори крушка...
        Ако си носиш резервна и знаеш как да си я смениш, можеш с нагла усмивка да им кажеш "Мерси, че ми казахте, че имам изгоряла крушка, ей сега я сменям и продължавам."

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          Ако си носиш резервна и знаеш как да си я смениш, можеш с нагла усмивка да им кажеш "Мерси, че ми казахте, че имам изгоряла крушка, ей сега я сменям и продължавам."

Не става, пак ще ти драсне фишчето другаря милиционер. Мисля си че след 2-3 месеца като болшинството от пишещите тук отнесат по една глоба за изгоряла крушка, любителите на тази поправка в закона рязко ще намалеят. Особено на ползващите стандартни крушки ще им се налага през 20 - 30 минути да слизат и да проверяват дали не са изгорели
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• 50 лв. глоба, ако не караш на фарове
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение

На голяма част от съвремените коли, за да смениш крушка на фар, се разглобява половината предница - например при Рено Меган (сваля се гумата, подкалника, след това се бърка в една тяяяясна дупка и се бърника на сляпо), при Форд Фиеста се сваля предната решетка, и след това целия фар, при С-класата и Опел Мерива се сваля казанчето за миене на стъклата... Как ще го направиш това на пътя през нощта, ако вали дъжд например? Ами ако колата я кара жена?

А при много от модерните коли смяна на крушка се прави само в сервиз....
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                На голяма част от съвремените коли, за да смениш крушка на фар, се разглобява половината предница - например при Рено Меган (сваля се гумата, подкалника, след това се бърка в една тяяяясна дупка и се бърника на сляпо), при Форд Фиеста се сваля предната решетка, и след това целия фар, при С-класата и Опел Мерива се сваля казанчето за миене на стъклата... Как ще го направиш това на пътя през нощта, ако вали дъжд например? Ами ако колата я кара жена?

А при много от модерните коли смяна на крушка се прави само в сервиз....
                Въпроса ти по-скоро е към Законодателя...
                В такава ситуация спокойно могат да ти спрат автомобила от движение според него.

Comment

• ---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:25.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• И-и, хайде някой да ме светне кава е далаверата. Може би Филипс са подкупили депутатите да приемат закона, щот пазарьт ни е необятен и като сменим по една крушка по вече, ще смькнат някой и друг милион.[/QUOTE]

Далаверат както казваш са едни 200-300 милиона в повече разход само за гориво. Повече от половината са акциз и ДДС. Без да бройш крушки, алтернатори и акумулатори.
                    Както сам каза вчера шефа на кат органа е инструктиран вече да проверява и глобява така че няма да мине само със смяна на крушка.
                    И извинявай колега ама една кола в сигнално оранжево и с 10 лампи и мегафон на покрива ще се вижда още по-добре. Дай да си ги направим всички такива.
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Ако очакваш един закон, какъвто и да е, да оправи всички проблеми, си е за твоя сметка.
                      Със запалени светлини е значително по-безопасно.
                      Мхм, викаш - австрийците и хърватите са супер по-прости от нас, щом те това го въведоха, видяха нулева, дори отрицателна полза от него, и го отмениха, докато ние още въвеждахме задължение да се кара зимата с тях.

Никой не може да ме убеди, че било по-безопасно денем да се кара на фарове. Защото съм виждал десетки коли, карани нон-стоп на фарове, с какво подобие на мъждукаща опушена газова лампа са останали - и това до безопасност ли води при каране на тъмно после?!
                      Освен това - бащите ни навремето все на фарове са карали? Направо са се изпотрепали по пътищата, от липсата на светлини през деня? Я стига...

ОК, абсолютно съм за да пише в закона при намалена видимост (както е там правилото за халогените, чл. 74 + сумрак, рано сутрин и привечер), да се задължават всички да карат с включени светлини. В това винаги е имало резон. Ама при всички останали случаи (особено пък при слънчеви летни дни като сегашните), това е тотално малоумие. За такова нещо в градски (задръстени) условия пък - просто без коментар...

На запад имат такова разделение като "задължително само извънградско" и т.н. Обаче ние сме като жабата - видяла, че подковават коня, и тя вдигнала крак... първосигнало, без да се разсъждава.
                      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• ---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:27.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          Кой и как ги изчисли тия разходи в плюс?

Ще се проверява и глобява за неспазване на закона. За явно нежелание да се спазват правилата демек.

Сьвремените "пластмасови" фарове стават "кандила" от прашният вьздух в градовете най вече. Ако не си монтирал електрожени вместо крушки рефлекторите устискват.
                          Не съм го измислил аз а това са официалните прогнози които никой не оспорва. Ако по време на движение ти изгори крушката и това според теб е неспазване на закона и нежелание да се следват правила няма какво да се спори. А пластмасовите фарове стареят заради самите си химико-механични свойства. И постоянното излагане на висока температура изобщо не ги прави по-дълготрайни.
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• ---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:28.

Comment

• Аз съм сигурен, че след тая мярка няма да има промяна в броя на катастрафотите и по тази причина го считам за безмислено,
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

• ---
                                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:28.

Comment

Working...
                                X