Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    Забрави за внедряване на шофьор на мястото на водача и ситема за завиване с одеяло премръзналите водачи на които не им работи парното...............

И това ще стане някой ден ако има повече мислещи хора и по-малко такива, които ръкопляскат на big brother, когато им пуска поредното кокалче.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      И това ще стане някой ден ако има повече мислещи хора и по-малко такива, които ръкопляскат на big brother, когато им пуска поредното кокалче.
      Ако има повече мислещи хора ще "измислят" как да не продават книжки и как да наказват виновните ... а не как да наказват народа заради някой си който не може да кара , койте не вижда в сенките в града или който замръзва на волана ........
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Ако има повече мислещи хора ще "измислят" как да не продават книжки и как да наказват виновните ... а не как да наказват народа заради някой си който не може да кара , койте не вижда в сенките в града или който замръзва на волана ........

Абсолютно вярно!

Ето и още един пример:

Всички сме убедени в това, че лошите пътища (дупки и липса на добра маркировка) са много сериозна предпоставка за произшествия с фатален край.
        Лично мое мнение е, че това последното е много по-значимо отколкото запалените фарове в града.
        Тогава си мисля следното:

Ако тези пари, които ще се дадат като преразход заради запалените фарове (минимум 50 - 100 млн. годишно), не се дават за да караме на фарове при слънченво влеме в градовете аме по някакъв начин отидат за подобряване състоянието на пътищата...........
        дали пък няма да е много по-разумно???

Ох...........все забравям, че няма да има как да глобяват.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз като привърженик на карането на фарове се чудя защо и петимата фенове на придвижването инкогнито не си отговорите (на вас, не на мен) на няколко въпроса. Кой кара тия над 50% от шофьорите (според м-р Костов 70) да карат на фарове целогодишно? Дали пък сами не са стигнали до извода, че е по-добре за сигурността? Като сте толкова загрижени за екологията, икономиката, търговията с горива и крушки защо не се обединихте да издействате забрана за каране на фарове пред деня досега? Сигурен съм, че на всеки се е случвало да срещне нощно време кола с изгорял фар. Не е ли по-добре тия с нередовните светлини да ги спират още по светло, когато не са толкова опасни и има отворени магазини за крушки.
          Колкото до преразхода, ами ще го преглътна. На 1.7лв/л гориво тия 100 или 200гр. (не знам защо въобще ги изчислявате) са ми по-малкия проблем.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Абсолютно вярно!

Ето и още един пример:

Всички сме убедени в това, че лошите пътища (дупки и липса на добра маркировка) са много сериозна предпоставка за произшествия с фатален край.
            Лично мое мнение е, че това последното е много по-значимо отколкото запалените фарове в града.
            Я пък ти!
            Според оня несретник Михаил Миков, това не било никаква предпоставка за ПТП-та, най-отговорно го беше заявил в интервю, докато беше министър...

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
            ... На 1.7лв/л гориво тия 100 или 200гр. (не знам защо въобще ги изчислявате) са ми по-малкия проблем.
            Еха, в коя география живееш, да дойда и аз там да си зареждам бензинец на тия пари?
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              Я пък ти!
              Според оня несретник Михаил Миков, това не било никаква предпоставка за ПТП-та, най-отговорно го беше заявил в интервю, докато беше министър...

Еха, в коя география живееш, да дойда и аз там да си зареждам бензинец на тия пари?
              Еееееех мечтии. Грешка - 2.7
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Не знам как е за вас но аз категорично смятам че сега включените мигачи на автомобилите гледани в огледалото за обратно виждане се виждат много по-зле. Особено пък когато става дума за обикновенни фарове в небето.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Според мен бъркаш...
                  Еднакво НЕ се виждат мигачите, без значение дали си с фарове или без...
                  Причината е, че малоумните, дебилни кретени, управляващи МПС по пътищата просто НЕ ги ползват.

А аз все по-често започнах да срещам плеари, които карат на дълги + много често халогени...
                  Е това е мега дразнещо, ако ще и в средата на деня в пустинята "Невада" да караш срещу слънцето!

Има ли санкция за каране на дълги през деня (защото тук явно Закона се чете и тълкува много детайлно)..?
                  Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 16:56.

Comment

• ---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:26.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• А според мен грешиш. Не е нито заради околната среда, нито заради търговците на крушки. Просто вече карат на фарове. От толкова по-безопасно не може да бъде = няма смисъл да се пускат мигачи, да се кара с нормална скорост, да не се засича и прочее отживелици от епохата преди целодневното каране на фарове.
                      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Аз пък забелязах че между всички тези фарове , ако има един забравил да ги пусне , то той не се вижда - преди нямах такъв проблем виждах ги всичките еднакво , независимо дали са на сянка или на припек ....
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          А аз все по-често започнах да срещам плеари, които карат на дълги + много често халогени...
                          Е това е мега дразнещо, ако ще и в средата на деня в пустинята "Невада" да караш срещу слънцето!
                          о)..?
                          Преди същите тези "плеари" караха на къси за да изпъкват, но сега понеже всички (повечето) карат на къси - онези са решили да карат на дълги ... иначе как шЪ ги разбереш че карат бързо да им направиш път. Трябва да поддържат постоянна скорост че пропан-бутана и метана скъп, а накладките и дисковете за кво да си ги хабят !
                          За 1 седмица видях 2 такива обекта със запален ксенон на дългите, ауди а4 и гоуф 4 разбира се.

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          Аз пък забелязах че между всички тези фарове , ако има един забравил да ги пусне , то той не се вижда - преди нямах такъв проблем виждах ги всичките еднакво , независимо дали са на сянка или на припек ....
                          Това е като при каране на тъмно - очакваш всички да са със запалени такива. Който не е бягал от часовете по биология знае какво става като светнат лампата на кучето на Павлов.

И защо малоумните колоездачи не са със запалени фарове като се движат по същите улици по които и ние !?
                          ...

Comment

• Аз незнам, как половината хора тука са минали на очния преглед. То не бяха коли в сянка, не бяха червени коли по залез, не бяха сиви коли по изгрев.. Като сте толкова разсеяни и недоскиви от една страна, а от друга сте загрижени за общественото здраве- ами не карайте коли. Хем на себе си вредите с недовиждането си, хем на обществото.
                            Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Аз незнам, как половината хора тука са минали на очния преглед. То не бяха коли в сянка, не бяха червени коли по залез, не бяха сиви коли по изгрев.. Като сте толкова разсеяни и недоскиви от една страна, а от друга сте загрижени за общественото здраве- ами не карайте коли. Хем на себе си вредите с недовиждането си, хем на обществото.
                              Аз пък казвам - такива, дето искат да пестят от крушки и от 0.005 л/100 км разход в повече, да не карат коли.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                Аз пък казвам - такива, дето искат да пестят от крушки и от 0.005 л/100 км разход в повече, да не карат коли.
                                Едва ли някой усеща по собствения си джоб преразхода на гориво.
                                Но погледнато в национален мащаб едни 50 млн. лева годишно не са ли сума с която могат да се направят поне 100 по-разумни неща?

Не зная колко живота спасява карането на фарове, но зная че изгарянето на 20 000 (двадесет хиляди) тона гориво заради светещите фарове може би има по-сериозно влияние върху здравето на хората.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X