Известие

Collapse
No announcement yet.

Лична молба за помощ - изгубена чанта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лична молба за помощ - изгубена чанта

Здравейте колеги,

Не съм сигурен дали тук е мястото, където трябва да отправя такава молба, моля, преместете поста ми на правилното място ако съм сбъркал. Благодаря предварително.

Вчера, 22/07/2012, в района на БауХаус, съпругата ми си забрави чантата на един стол. Собственик на червена Алфа Ромео, модел 146, който е бил в района със съпругата и детето си са я намерили. На видеото ясно виждам как те вземат чантата и я носят. Предполагам, че са тръгнали да я оставят в полицията, но още не са успели да стигнат дотам. Предполагам също така, че от неистовите ми позвънявания и на двата телефона са им паднали батериите, поради което и след 10-тата минута телефоните престанаха да отговарят. Предполагам и че той и семейството му не са имали време да препишат телефонния номер, от който се обаждах, затова и не са ми позвънили досега. Прикачвам и негова снимка, ако случайно не е член на форума, а се познавате.

Ще ви бъда благодарен, ако ми помогнете да се свържа с този човек, за да ни върне притежанието - два телефона, лични и фирмени документи, печат (парите в портфейла може да ги задържат). Без съмнение, ще бъде и възнаграден за доброто дело.

Ето моят телефон:
    +359 886 737 512

С уважение,
    SnowJammer
    Last edited by SnowJammer; d.m.y г., 22:56.

знае ли се номера на Алфата?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Много неприятна ситуация. Искрено се надявам, човека да намери начин да върне чантата. Ако има навъртащ се наоколо модератор е добре темата да отиде в "общи приказки", за да се види от повече хора.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        знае ли се номера на Алфата?
        E то ако се знаеше номера, има си и други органи за съдействие за такива ситуации. Ъъъъ... да се надяваме, че колегата спешно е трябвало да смени носачи попътно към близкото РПУ, а не е направил излагацията да си "подвий края" нанякъде...
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
          E то ако се знаеше номера, има си и други органи за съдействие за такива ситуации. Ъъъъ... да се надяваме, че колегата спешно е трябвало да смени носачи попътно към близкото РПУ, а не е направил излагацията да си "подвий края" нанякъде...
          След като се знае колата....

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            След като се знае колата....
            Явно само цвета и марката, като гледам снимката, тия камери май никаква работа не вършат, много е размазана. А и тия, на които не им идва наум, че може циганията да е пред камери, май нямат навика да седят във форум и пред компютри.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Повече визуални материали

Здравейте отново, колеги.

Благодаря на всеки един за коментарите.

За съжаление не успяхме да изчистим изображенията до степен, която да позволява извличането на регистрационния номер засега. Продължавам да търся онлайн софтуер за по-добро извличане на тази информация точно от видео (има методи от 1997, които разчитат на различията на кадрите и правят карти на изображенията с математически матрици, дано са се развили повече за 15-тина години).

Качих всичките материали, с които разполагам онлайн. Всяка помощ, която бихте оказали ще е неоценима.

Благодаря ви.

Ето и материалите:
              Снимки:
              http://plus.google.com/u/0/photos/102892127649594553769/albums/5768769932624754081?hl=en

Видеа:

http://www.youtube.com/channel/UCsTZ_wz_jPyMizcqxlJs2OA

В първото (chanta vyn) в минута 3:30 се вижда как човекът излиза, отива до колата си и тръгва.
              В chanta vhod, chanta vhod 2 и chanta izhod се вижда човекът със семейството си и разглеждането на съдържанието на чантата.
              В alfa chervena се вижда и колата, като тръгва и взема обратен завой, за да тръгне в посока надлез "Надежда"

Благодаря още веднъж,
              SnowJammer

Comment

Не знам защо алфата не ми прилича на 156, може и да греша?
                Не е лоша идея да пуснете записите и в други форуми, види ли го някой, който го познава, неминуемо ще го разпознае по походка, силует и т.н. тая ъъъъ.... атлетична фигура е знаменателна.
                Last edited by Liminat; d.m.y г., 20:18.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Напълно е възможно да греша, познанията ми са доста... близки до нула Сравних я с изображения в Google и затова предположих, че е модел 156...

Благодаря, ще ги постна и по останалите форуми. Дано...

Поздрави,
                  SnowJammer

Comment

...
                    Last edited by pooh; d.m.y г., 11:40.

Comment

Благодаря! Редактирам оригиналния пост.

Comment

В посоката на където завива няма ли някакви бензиностанции или камери от КАТ, от където да може да се извлече по-точно номера на колата за съответния ден и час ?
                        Lancia Lybra 2.4 jtd 140hp 2001г.

Comment

Намерени и върнати!

Благодарим на всички за съдействието.

Най-вече на един човек, който ако пожелае, ще пише сам(-а). Дължим му/й голяма почерпка.

Материалите ги изтривам, защото вече си свършиха работата.

Още веднъж:

Благодарим!

Поздрави,
                          SnowJammer

Comment

Да беше казал какво е станало и как сте се оправили, колега

OEM & Ventura Garage

Comment

Здравейте,

Надявам се ще ме извините, че не търся някаква сензация. Tова, което исках беше да си върнем имуществото и то се случи.

В няколко реда ще се опитам да разкажа какво се случи дотолкова, доколкото това би могло (надявам се) да помогне на някой, изпаднал в подобно положение:

Оказа се, че човекът, присвоил чантата на съпругата ми е направил впечатление на колега, който се свърза с нас и ни го посочи като възможност. Ужасно много благодарим на този колега. Съпругата ми беше виждала хората, взели чантата й лично - на нея пък нещо друго й беше направило впечатление у тях докато още бяхме в магазина. С нея отидохме в посочения район в опит да видим дали става дума за точно този човек. За наш късмет се оказа, че човекът в същото време беше отвън, така че успяхме да го видим и познаем. Също така, в района имаше една-единствена червена алфа ромео 146, с което предположихме, че е неговата. Тази сутрин отидохме в полицията за пореден път и казахме на следователя, че имаме информация, която може да помогне вещите ни да бъдат намерени по-скоро. Ако не те - поне присвоителят, така че да можем да тръгнем по някакви дири. Следователят ни оказа изключително съдействие и ни показа снимка на собственика на автомобила, за да го разпознаем. За щастие автомобилът беше регистриран на името на лицето и вече с още по-голяма сигурност знаехме, че това е когото търсим. Следователят го посети днес, при което господинът беше поканен да донесе вещите в управлението. В същото време бяхме повикани и ние и си ги разпознахме. Поне някои от тях - липсваха известна сума пари, както и гражданската отговорност и талонът за ГТП на колата на съпругата ми, но основното е, че все пак си върнахме по-важните документи и телефоните, в които имаше материали от лична стойност. С липсващите неща можем да се примирим и така оттеглихме искове спрямо човека.

Това е. Според някои може да сме сбъркали, че не сме искали от извършителя да ни върне всичко, че не сме искали да бъде наказан, че точно защото на такива като него им се разминава толкова леко държавата ни е на такъв хал, и т.н. Ние смятаме, че не е необходимо на лошото да се отвръща с лошо. Според нас, хората могат все пак да се замислят и да бъдат по-добри.

Дано.

С уважение,
                              SnowJammer

Comment

Working...
                              X