Известие

Collapse
No announcement yet.

USB към слот за mikroSD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• USB към слот за mikroSD

Имам молба към поназнайващите по въпроса за малко помощ.
    Знаем че има USB четци в които се слага микро SD карта.
    Питането ми е - има ли нещо което да прави обратното, т.е. да включиш USB FLASH към микро SD слот?
    Примерно да накараш mp3 плеър със слот за микро SD карта да чете от USB флашка. Ако няма такива, е ли възможно да се направи такова?
    Благодаря предварително.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

До колкото знам не.
    ЮСБ контролера може да чете/пише и през картодържач, ако имаш драйвери, но картов контролер не знам да може да работи с ЮСБ данни.

Каква е целта на занятието?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

http://www.pccard.co.uk/adapter/mobidapter.php

Обаче не виждам някъде да го има в наличност.

Иначе технически е възможно, като има микроконтролер в средата, дето чете от флашката и се прави на sd карта, но не разбирам защо просто не си купиш карта, ще е в пъти по-евтина?
      Last edited by vladev; d.m.y г., 15:45.
      Subaru Legacy 3.0R
      Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
      sigpic

Comment

Някой все пак се е изхитрил да напъха ЮСБ контролер и конвертор, но не е предвидил факта, че ЮСБ устройствата разчитат на 5В и 500 мА налични в ЮСБ порта.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Карти имам колкото искаш . Идеята е да направя универсален MP3 плеър, който да чете и USB флашки.
          Никой от познатите ми не си носи музиката на микро SD карти. Всички използват флаш памет. В същото време няма MP3 плеър, който да чете USB флашка. Идеята ми е да си направя такъв. Всъщност аз имам такъв, преносим MP3 плеър с достатъчно мощен говорител и акумулаторна батерия, но проблемът при него е, че няма дисплей и не може да "превърта" папки. Как се намира песен в една 8 Gb флашка не питайте... Поради това искам да заменя плеъра с обикновен такъв, който има всичко това. Но пък те не четет USB flash. Та така...
          Супер ще е за веселба на планина, на риба, на къра и където другаде се сетите...

Точно тоя "Mobidapter" би ми свършил работа, но наистина не намирам някой да го предлага.

Другият вариант е да използвам TV OUT CARD READER , но и такова не намирам из нашите сайтове.
          п.п. Всъщност това последното го има в един сайт и утре ще проверя за наличности, че вече не си вдигат телефона .
          Last edited by bager; d.m.y г., 18:03.

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:10.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Почти сьм сигурен че има модел от автомобилните мп3 плеьри който има слот за микросд и усб. и 100 процента сьм сигурен че има такьв с дисплей и дистанционно даже. Имам предвид тия които се захранват от запалката на колата и се "ловят" с радиото. Вьв веригата Елимекс има такьв който е и с радио, оформен е така че да замести радиото на колата.
              FM трансмитерите не стават. Те нямат аудио изход. Търсил съм такъв с изход за слушалки примерно, но няма.
              А онези, които се поставят вместо радио на колата не ми вършат работа. Твърде големи са, пък и имат собствени усилватели, които са ми излишни.

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:14.

Comment

Имат аудио изход, просто не е изведен навьн.Те са си обикновени мп3 плеьри.Добавен е фм модулатор който най често е на отделна платка даже.
                  Това модулче за което пиша е с размери 10x10x2.5 приблизително. Няма крайни стьпала.
                  В такъв случай и двете биха ми вършили работа. Ще трябва да си купя едно трансмитерче и да го "разкостя" да видя има ли аудио изход.
                  Би ли ми дал линк за второто модулче ако не те затруднявам.

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:14.

Comment

Почти сьм сигурен че има модел от автомобилните мп3 плеьри който има слот за микросд и усб. и 100 процента сьм сигурен че има такьв с дисплей и дистанционно даже. Имам предвид тия които се захранват от запалката на колата и се "ловят" с радиото. Вьв веригата Елимекс има такьв който е и с радио, оформен е така че да замести радиото на колата.

---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

В едната ми уаерлес мишка има step-up контвертор който работи устойчиво докато напрежението на батериите не падне под 0.8в. Изходното напрежение е стабилизирано - 5в, при ток до 0.7А. размерите на чипчето са нещо от сорта на 2,3/3.5/1.5мм.Дросельт е малко по едьр - цилиндьр с диаметьр 5мм и височина 8.
                      Технологии, няма невьзможни неща както казваха....които там бяха.
                      Е тоя плеър порта ли да захранва с вградената си батерийка, да свири ли?
                      По-логично щеше да е адаптера да си има батерии и/или постояннотоково захранване.
                      Самия факт, че ги няма на пазара говори нещо... а и в няколко технически форума добре са ги охранили, че не работят със всякакви устройства (точно в зависимост от напрежението и тока който може да предаде СД слота).

Иначе Нокия се направиха на оригинални, да внедрят подобно чудо в телефоните си... четат флашки и външни дискове (с допълнително захранване), но не съм чул да са станали особено желани точно с това.

Плеър с ЮСБ вместо флаш карта по-може да изскочи от някъде, например това (също спрян от производство де):
                      http://reviews.cnet.com/mp3-players/...9.html#manDesc

Ей ги и китайците (плеърче с дистанционно, без захранването обаче):
                      http://www.dealextreme.com/p/mp3-pla...103200?item=32

А ето и едно преносимо
                      http://www.dealextreme.com/p/cool-mo...13359?item=326

Но дори и китайците нещо не им се занимава с преходник от УСБ към МикроСД
                      Last edited by morfius; d.m.y г., 14:43.

Comment

Елимекс ги намерих:
                        http://elimex.bg/product/28511/kit-k...-radio-rc.html

Проблемът на това плеърче, е че няма сменяне по папки, също както това което в момента ползвам. Значи отпада.
                        Както всъщност и посочените от "morfius" .
                        Не мога да разбера защо едно най-обикновено Mp3 плеърче от преди 10 години може да сменя файлове и папки, при това показани на дисплей, но пък не може да чете от USB флаш памет. А разни USB плеърчета и трансмитерчета четат USB флаш, но "виждат" само файловете без папките. По този начин търсенето на една песен измежду няколкостотин става невъзможно..
                        Затова търся някакво устройство, което да съвместява двете неща - четенето на "флашка" и да разглежда, сменя и отваря папки с файлове. Толкова ли е сложно такова устройство та няма на пазара, баси!?

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:13.

Comment

По разни форуми описват как се вгражда ЮСБ в МП3 плеър (барабар със захранването)... цялото чудо обаче струва повече от евтин таблет с ЮСБ хост и СД карт рийдър с който можеш да си копираш или пускаш музика.

Ей такова чудо ще ти свърши перфектна работа... вярно е малко като да трепеш муха с чук, но като искаш и ЮСБ и папки и СД карти

http://www.dealextreme.com/p/7-resis...-130076?item=4

Comment

Working...
                            X