Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли "лек" срещу засъхнало яйце по боята

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли "лек" срещу засъхнало яйце по боята

Колеги цяла седмица бях на морето, та оставих Фиата пред блока...Днес като се прибрах видях, че има нещо на тавана и по предния капак...С ужас констатирах, че това е засъхнало сурово яйце След като пожелах разни все приятни неща на така добрия съсед, който е сторил това, отидох веднага да измия колата, но това нещо не пада....Седи като матирано петно....Има ли вариант да се махне това с пастиране или някакъв препарат ? С автошампоан и здраво търкане не стана...

п.с. Варианта с пребоядисване е изключително нежелателен и краен...Смисъл давайте идеи различни от нова боя
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Кат за първи опит бих пробвал с парцал леко потопен в бензин или киросин. и с нежни движения без особенно натискане.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

Мисля,че с леко пастиране ще стане.
      Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        засъхнало сурово яйце
        Ако си пробвал с автошампоан с ензими и не е станало може да пробваш другата рецепта която се върти в интернет : 50/50 гореща вода и оцет, топиш парцал в микса и го държиш върху петното за 15 минути.
        Това последното звучи смешно но протеините се разрушават над 42 градуса, оцета пък разкача дългите протеинови вериги ...
        Сега друг е въпроса дали няма да си прецакаш повече лака с оцетния разтвор.
        ...

Comment

По принцип яйцето е водоразтворимо и аз веднъж имах, на една кола, сложих отгоре някаква гъба и го държах дълго мокро, после...слюнката е един от най- добрите разтворители.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Така значи...Взех едно шише с гореща вода + някакъв препарат за миене на съдове, също така купих и препарат за почистване на насекоми от боята на Сонакс... Голяма част от засъхналото се разкисна, но пък си седи матово и като петно...Остава последния ми шанс - машинно пастиране Много ме е яд, защото колата нямаше една забележка по боята. Да не казвам голяма дума, но боята на Фиата беше в по-добро състояние от на Алфата...
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Гореща вода,препарат който използват по автомивките и парцал.Това поне махна яйце от лястовица.
              sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Минахме с пасти 3М и малко се поскри, но все още си се вижда....Просто лака е съсипан...От тук вече имам 2 възможности - пребоядисване на таван или да го минат на шкурка и само да се пръсне няколко ръце лак на тавана...
                С две думи ми съсипаха купенцето, но ще дойде видов ден ...

FIAT Coupe 16VT

Comment

На мен би бяха зстъргали бронята около 5-6 кв.см леко го минах с шкурка 1200 и пръснах само мястото с лак - спрей, ако го направиш много внимателно може би ще успееш
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Минахме с пасти 3М и малко се поскри, но все още си се вижда....Просто лака е съсипан...От тук вече имам 2 възможности - пребоядисване на таван или да го минат на шкурка и само да се пръсне няколко ръце лак на тавана...
                    С две думи ми съсипаха купенцето, но ще дойде видов ден ...
                    Хвани го тоя и му я дай да я води на бояджия.
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Лошото е, че нямам 100% доказателства кой е. Имам само предположения. Живея в блок с 8 етажа, 100% не са хора от първите 4 етажа (познаваме се добре) остават още 4 и то само леви апартаменти, защото само те имат тераси с видимост към улицата, където е паркирана колата. Свързвам този случай с подобен от преди половин - един месец, когато вечерта си паркирах купето на същото това място и бях замерен с домат, докато си бърниках кротко под капака... Не можах да видя кой е... Явно са видели, че колата не се движи няколко дни (бях на море) и са решили да я замерят с яйце, което да засъхне и да стане белята...

FIAT Coupe 16VT

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:18.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          Или някое детенце скучае безнадзорно.
                          Или някой кретен, който в подсъзнанието си се е убедил, че точно това място за паркиране му е бащено и никой няма право да паркира там.

Не се ядосвай Светльо, всякакви болни мозаци има. Ще си направиш тавана и не я паркирай пак на същото място.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                          AR 155 2.0 16v SUPER
                          Toyota Corolla 2014 S Premium
                          Moskvich 2140

Comment

Най странното е че петното е по тъмно...на мен на Фиестата ( бяла) я беше напукала с яйца от сякъде едно бившо гадже....та там където се беше стичало беше по светло! Според мен се радвай че не ти смърди от към парното...тогава не се трае в колата и със свалени стъкла. Според мен преди да предприемаш каквото и да е измийй колата още няколко пъти...тъпото е че си бързал да запечатиш с паста

Comment

С полиране ще излезне,минава се 3000 водно и след това 1-ца и 3-ка от пастите на 3м(продават се в железарията на по 100 грама) и ще стане като нова .(Според мене ще стане и само с 1-цата и после 3-ката )
                              Bmw 535d LCI 410WHP(Hybrid turbo FMIC) 12.8 -400m
                              BMW F13 M6
                              BMW X6 3.5d
                              Mini cooper r56 lci
                              Alfa romeo Gt 1.9 jtd Eibach anti roll bars, eibach springs,Koni suspension, gtb2056vzk,Fmic, full exhaust 76mm, Quife, brembo brakes 330mm

SPRINTAUTO Service

Comment

Working...
                              X