Известие
Collapse
No announcement yet.
Измиване на двигателя?
Collapse
X
-
Измиване на двигателя?
Здравеите колеги искам да направя запитване.Когато си купих мойта 156ца кората под картера беше останала на около 70% както ида е. Разбираемо останалото не оцеля дълго,но вчера си намерих много запазена(даже със страничните капаци)искам преди това да измия мотора.Като споменах това на прятели те ми казаха че това би било голяма грешка едва ли не ще убия електрониката.Иска ми се защото мотора и коша все едно са били на олфроуд в някое мочурище.Имали такова нещо до колко мога да рискувам?
Тагове: Няма
-
Ако внимаваш - няма проблем
Точно вчера си мих двигателя след обслужването
Пръскаш обилно с Меглио, чакаш да подейства и после изплакваш с маркуча.
Аз даже ползвах една приставка на маркуча, която създава нещо подобно на слаба водоструйка и се изми много добре.
Просто пази буксите, разни датчици, ел. блокове и прочие. Особено ако нямат предпазни капачета!
Хубаво ще е след това водата да се духне с компресор или поне да се подсуши с парцал на достъпните места.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от rosshhko Покажи съобщениеЗдравеите колеги искам да направя запитване.Когато си купих мойта 156ца кората под картера беше останала на около 70% както ида е. Разбираемо останалото не оцеля дълго,но вчера си намерих много запазена(даже със страничните капаци)искам преди това да измия мотора.Като споменах това на прятели те ми казаха че това би било голяма грешка едва ли не ще убия електрониката.Иска ми се защото мотора и коша все едно са били на олфроуд в някое мочурище.Имали такова нещо до колко мога да рискувам?
АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАко внимаваш - няма проблем
Точно вчера си мих двигателя след обслужването
Пръскаш обилно с Меглио, чакаш да подейства и после изплакваш с маркуча.
Аз даже ползвах една приставка на маркуча, която създава нещо подобно на слаба водоструйка и се изми много добре.
Просто пази буксите, разни датчици, ел. блокове и прочие. Особено ако нямат предпазни капачета!
Хубаво ще е след това водата да се духне с компресор или поне да се подсуши с парцал на достъпните места.
След процедурата е добре да оставиш колата да изсъхне хубаво (примерно до следващия ден).
Непоходящите места за бензинов двигател са свещите, а за дизел - дюзите. Там ако попадне вода, задължително духане с компресор + за бензиновия сваляне на лулите и подсушаване преди да ги върнеш обратно.
За повечето от буксите няма какво да се притесняваш, освен ако не са прогнили и с изпокъсани изолации - ако са здрави през тях вода трудно ще мине. Ако буксите на ЕКУ и АБС са някъде на "видимо" място, не е зле да ги увиеш във фолио или найлон.
Безмислието на цялата работа идва оттам, че след точно една седмица, без значение дали вали или не, двигателя пак ще изглежда така...
Comment
-
Продават се специализирани препарати за измиване на двигатели в аерозолен вид за 7-8лв.Най-безполезнено е - фъскалката в едната ръка и парцалчето в другата.Пръскаш и изтриваш - дори и да попадне нещо върху контактни повърхности, сместта има почистващ ефект върху тях.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеЗа чий хуй си миете двигатели само не мога да разбера? Айде ако е някаква бегачка, дето ще ходи по изложения- ОК, ама иначе е пълно безумие. Хора без работа...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЗа същия, за който си мием и колите отвън и вътре - мен лично ще ме е срам ако отида при някой майстор с мръсен двигател.Хора без работа, както вече казах... После защо БВП-то е толкова ниско..
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНе думай...Хора без работа, както вече казах... После защо БВП-то е толкова ниско..
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Взимаш няколко от '' шумкащите '' чантички и завиваш добре всичката електроника ... там релета , бушони и т.н. Като работих в Софавто на дооооста по-скъпи от нашите коли им миехме двигателите ... и като завиеш и пазиш електрониката няма проблеми .145 1.6 ТС '97 ех.
145 1.9 JTD '00
307 CC 2.0 '04
Comment
-
Преди някъде година си мих двигателя ... лъсна като за изложба. Сега, ако ви го покажа, ще кажете, че този двигател е събирал прахоляк от 10 години.
Просто се убедих ... няма смисъл!
Моя съвет е един влажен пърцал, триеш видните и удобно достъпни места и толкова.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
Comment