Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от FlexScan Покажи съобщение
    Аз да питам ... откакто имате синя зона има ли намаляване на трафика ...поне малко? Казано по друг начин дали идеята работи или е само пълнене на бюджет?
    При мен, има синя зона от поне 12 години, като се замисля. Тези от блока + тези от съседните входове, които имаме коли, сме си пак същите, най-много да има +1-2 коли, сравнение с преди 12 години. Подобрение откъм паркирането няма - ужасът си е същия, дори е станало и по-страшно от преди.

Суско, изобщо не говоря на изуст, направи си справка. ЦГМ и ПиГ преди тях, години наред даваха гръмки обещания да строят паркинги, с което да решат проблема с паркирането в София. Парите щяло да идват от събираните такси синя зона и репатриране с паяк. Паркинги, нещо? Гаражи? Йок!
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Да ме подпомогнеш с пари????????
      С друго може, но не и с пари

Темата я пуснах сериозно, просто избрах различен подход за нейното представяне. Получи се малко тъпичко, защото я пуснах на четири бирички и ми се спеше доста.
      Това за подпомагането е в тона със замисълът на темата...
      Иначе, моето мнение е .....живееш в центъра, плащаш за паркиране по-скъпо. Това е положението, на който не му харесва, да продава или да даава под наем имота и да се изнася в покрайнините .
      GTV 1.8 TS

Comment

Говориш на изуст.
        Паркинги и Гаражи ти обособяват зони за паркиране по уличната мрежа. Това е напълно достатъчно.
        Метрополитена си е държавен от всякъде.

---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:25 ----------

Работи, днес ходих до центъра и без проблем намерих място за паркиране в синя зона, заплатих си с смс и си свърших работата.
        През август? Когато цялостно в София трафика е наполовина? Знаеш ли например, че в Париж, месец август е безплатен в целия град? Замисли се защо.

Първоначално публикувано от Lei-chery Покажи съобщение
        Това за подпомагането е в тона със замисълът на темата...
        Иначе, моето мнение е .....живееш в центъра, плащаш за паркиране по-скъпо. Това е положението, на който не му харесва, да продава или да даава под наем имота и да се изнася в покрайнините .
        С един колега коментирахме - ако СОС остави така наредбата и ако ВАС не я срине за втори път след 2009 г., аз лично ще се включа в инициатива, всички до околовръстното да плащат данък паркинг. Или всички, или никой. Тогава пак ще дискутираме с такива като теб, дето ми казват "ми изнасяй се оттам, щом ти е скъпо". Не, не ми е скъпо. Просто плащам без да получавам. Ти, ако си в магазина, плащаш ли си без да ти дадат нищо?
        Две черни перли...

Comment

Пак ще се повторя.
          Живея в центъра = имам средства, стандарта ми е много над средния за страната.
          Живея в Банишора = изкарвам малко на средния.
          Живея в Люлин = изкарвам колкото е средния доход за страната.
          Разбира се, че горните правила ще имат безброй изключения, но това е логичния ход на събитията в БГ.

Чакай сега да видим, дали правилно съм разбрал "идеологията ти".......

Аз откакто се помня живея на един адрес, в някога тих и приятен квартал на София.

За няколко десетилетия поради огромния наплив на кьораво и сакато към столицата, тя се разрастна и квартала в който живея стана част от центъра.

И сега поради това кьораво и сакато, според теб аз трябва да напусна бащината къща и да ида на луната.

Ами що просто не си........................А????

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Чакай сега да видим, дали правилно съм разбрал "идеологията ти".......

Аз откакто се помня живея на един адрес, в някога тих и приятен квартал на София.

За няколко десетилетия поради огромния наплив на кьораво и сакато към столицата, тя се разрастна и квартала в който живея стана част от центъра.

И сега поради това кьораво и сакато, според теб аз трябва да напусна бащината къща и да ида на луната.

Ами що просто не си........................А????
            Или ще намериш начин да изкарваш повече средства или напускаш.
            Не ми излизай с номера за бащината стряха, че ми ставаш забавен.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Или ще намериш начин да изкарваш повече средства или напускаш.
              Не ми излизай с номера за бащината стряха, че ми ставаш забавен.

Ясно!

Нивото на манталитета на хора като теб за които изразът "бащината стряха" не означава нищо, а парите означават всичко, е доста под това, което имам като критерии за да водя смислен разговор с някого.

Бъди жив и здрав.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:24.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Свинчо, в голяма грешка си.
                  Въпроса е много простичък, за услуга ли иде реч или за скрит данък.
                  И още едно въпросче - навит ли си всички в страната да плащаме такива данъци, от които да дебелеят определени мутри?
                  Иначе отиваш на дискриминация!
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ясно!

Нивото на манталитета на хора като теб за които изразът "бащината стряха" не означава нищо, а парите означават всичко, е доста под това, което имам като критерии за да водя смислен разговор с някого.

Бъди жив и здрав.
                    Това не е моя манталитет,това е реалността.

---------- Post added at 11:08 ---------- Previous post was at 11:06 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Свинчо, в голяма грешка си.
                    Въпроса е много простичък, за услуга ли иде реч или за скрит данък.
                    И още едно въпросче - навит ли си всички в страната да плащаме такива данъци, от които да дебелеят определени мутри?
                    Иначе отиваш на дискриминация!
                    Разбира се, че съм готов да плащам, ако не съм си купил гараж или парко място.
                    Няма безплатен обяд.
                    Но тук иде реч и за ограничаване на броя автомобили в столицата.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Децентрализация на управлението, ВУЗ-овете и изобщо бизнеса съм другите градове в България - това е решението и тогава ще ви се поопразни града и ще си щъкате свободно.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

В случая обяда го няма, плащаш за нещо което може да получиш, може да не получиш (като с всичките ни данъци и осигуровки).
                        Плащаш лимузината, вилата и глезотията на някоя мутра, нищо повече!
                        А колите по този начин няма да намалеят... няма смислени алтернативи просто... да не ми показват Барселона или Прага където алтернативния транспорт е на светлинни години.
                        И сметката за 2 или 3 автомобил не е много точна, защото в градовете дето ни ги дават за пример не живеят по 3 семейства от 2 - 3 поколения в кутийка 60 кв.

Главната вина за положението има точно СОС ... когато разреши строежи на всяка крива круша без изискване за прилежащи парко места, когато закри или нацепи линии на ГТ за да подхрани маршрутки и таксита, когато създаде цялата идея за зони така, че да пречат и хранят мутри и т.н.
                        Та да не прехвърляме проблема на чужда сметка.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Сус, ограничение с така оформената наредба няма да стане. Ограничение може да стане, ако се спре потока от коли към центъра. Знаеш ли по време на 4 почивни дни, тип "мост", какво спокойствие е в центъра? И то, при положение, че колите ни са си тук! Като ги няма приходящите обаче, макар и пак трудно, но все пак е възможно намирането на места за паркиране.

Що се отнася до плащането - и аз съм съгласен, ако ще се плаща данък паркинг, да е за всички. Но, в този случай, да се приеме това в Народното събрание, да се обнародва в Държавен вестник и вече, както при имотите, да се определят сумите според географията. Нямам очаквания в центъра на София да е евтино. Но като ще плащаме на този принцип, да плащаме всички. Защото въвеждането на дължима такса, за нещо, което не получаваш, си е данък. А данъци има право да въвежда САМО Народното събрание. И, когато го прави, то важи за всички граждани на РБългария, т.е. ще важи дори за тези по селата и паланките и колите им.

СОС няма правомощия да въвежда подобни данъци. Или, ако въвежда подобни такси, да направи така, че срещу тази такса, да получим това, за което плащаме на 100%. Както при таксата смет - тя затова е ТАКСА, а не ДАНЪК, защото потребяваме услугата "извозване на битовите отпадъци".
                          Оня несретник, сина на Тошо Тошев, и председателя на СОС Герджиков, имаха наглостта да кажат, че това не било такса за услуга, а финансов инструмент за регулиране на трафика. Ха?! Ми то значи е данък. Щом е данък - СОС си превишава правата.
                          Съжалявам, но такива са Конституцията и законите в РБългария. Потвърдено от онбудсмана.

Или всички, или никой. Това е. Или, срещу тази такса, ЦГМ да ми осигури място, ще си плащам на драго сърце.
                          Две черни перли...

Comment

Ако новите правила влязат в сила, поне в първите няколко месеца паркирането в центъра няма да има нужда от гарантиране.
                            Тези, които не могат или не искат да се сдобият с винетка, просто ще започнат да си паркират колите другаде, макар и доста по-далеч.
                            Така, че места в зоните ще има бол.
                            Но не ми се мисли, какво ще стане там, където аз живея. Точно на периферната граница на зелената зона.
                            На пръв поглед, ако държа да паркирам точно пред блока, това ще ми струва 100 лв. годишно. И аз си викам: Що да давам 100 лв, след като ако паркирам на няколко метра от там, това ми е безплатно?
                            Да ама сега всички живущи в зоните, ще си кажат същото.
                            Накратко - зоните ще се опразнят и много гъсто населено ще стане непосредствено от периферията на зелената в посока навън.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              В случая обяда го няма, плащаш за нещо което може да получиш, може да не получиш (като с всичките ни данъци и осигуровки).
                              Плащаш лимузината, вилата и глезотията на някоя мутра, нищо повече!
                              Интересна информация, достигнала до мен преди минути, която разбира се не идва от медиите или официални (подправени) отчети... приходите на ЦГМ за 2011 г. са 22 млн лв, като - 18 млн от тях са отишли за ЗАПЛАТИ! Само 3 млн са отишли за инфраструктура... или както се изказа правилно човека - това явно е за някоя микро структура... и после, да не се чудим защо депутатите спасили ЦГМ от одит... кой, каквото трябва, си го е получил в джобчето.

И за пореден път се сещам - при купуването на талон или пращането на смс - защо няма фискален бон? Мътна бандитска организация... и вместо всички да се надигнем срещу това безобразие, да изискаме прозрачност и яснота къде отиват тези пари, при положение, че почти всеки софиянец, че дори и приходящи от страната, са си давали парите за това, тръгваме да се делим, и най-вече - тези, дето не ги засяга проблема, злорадстват и казват "нека плащат бе, нека им е гадно"... а като ЦГМ и СОС стигне и до тях с искане да плащат, ще се сетят кой ги бие с пръчки на голо, ама ще е късно...
                              Две черни перли...

Comment

Ако новите правила влязат в сила, поне в първите няколко месеца паркирането в центъра няма да има нужда от гарантиране.
                                Тези, които не могат или не искат да се сдобият с винетка, просто ще започнат да си паркират колите другаде, макар и доста по-далеч.
                                Така, че места в зоните ще има бол.
                                Но не ми се мисли, какво ще стане там, където аз живея. Точно на периферната граница на зелената зона.
                                На пръв поглед, ако държа да паркирам точно пред блока, това ще ми струва 100 лв. годишно. И аз си викам: Що да давам 100 лв, след като ако паркирам на няколко метра от там, това ми е безплатно?
                                Да ама сега всички живущи в зоните, ще си кажат същото.
                                Накратко - зоните ще се опразнят и много гъсто населено ще стане непосредствено от периферията на зелената в посока навън.
                                И смятай ако пред всеки блок има по един кат' наш Стефчо да драска и шари по колите к'во ще става!?!

Comment

Working...
                                X