Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ох, чета и не вярвам...
    @ Susscrofa - Явно имаш изобилни финансови средства, в което разбира се няма нищо лошо. Но имай предвид, че ти си част от има няма 2-3 процента хора в България. Радвай се, че можеш да се санираш, и да плащаш такси за неща, които реално не получаваш, но не се подигравай на хората, които не могат да отделят пари за това, независимо къде живеят. Утре ще направят данъка, където си ти - 100 000 ЕВРО и да видим дали с такава радост ще отидеш да живееш където и да е другаде. Данъци, сметки, такси... всичките тези неща в момента са по-високи от това, което трябва да бъдат. Не гледай само по-себе си. Но това както и да е.

Основния проблем, който малцина разбраха реално, е че плащайки си тази такса за паркиране, ти НЕ ПОЛУЧАВАШ паркиране. Все едно влизате в дилъра на БЕНТЛИ, плащате скъпоструващо за някое возило и продавача ви казва "Ами сори пич, днес си платихте, но нямаше свободно бентлита, пробвайте утре срещу същата сума". Хумор! Ако си имате точно място, на което пише "Чочко" и Чочко всеки път, когато реши си паркира там, тогава вече е друго. Плащате за услуга, която получавате. Ако ви продам джанти и вие си ги платите но когато ви ги пратя получите листче "Опитай пак друг път" ще ви стане тъпо, нали?

Това е тъпото в случая. Друг е въпроса, че според за мен за живущи е абсолютно неприемливо да се иска подобна такса. Както казаха колегите много по-напредналите нации нямат такива безумни такси.

---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:36 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
    Заплащането на някакъв данък или такса,става срещу получаването на някаква услуга,привилегия,отдаване на право......НЕМОЖЕ ДА ПЛАЩАШ ЗА НЕЩО,КОЕТО Е НЕФОРМУЛИРАНО!За какво точно плащаш?Че града се е презастроил?Че строителството е с недомислено-тъпанорски план?

С какви активи живее Българина бе човек?С миризлива панелка на 6-тия етаж?За която плащаш за да я купиш,плащаш данък на държавата (за чий чеп,че съм я купил от нея ли?) Единствено данък смет е абосолютно "нужен" данък.
    И след като 40 години си плащал данък,за нещо което си купил веднъж от държавата и ремонтираш със собствени средства.Ако утре те тресне едно земетресение,и смрадливия панел се срути,какво аджеба ще получиш ТИ от държавата?!?
    Ще ти подскажа - една солена глоба,че не си изчистил бетона и арматурата от общинската земя на която е бил построен блока ти!Защо се правиш на интересен.Одеве гледах как някакъв лайнар ми обеснява как трябвало акциза за горивата да стане като този в Европа.Ми няма ли някой да си извади европеския чеп от устата и да каже че в България заплатата е 10 пъти по ниска от европейската?!И че ако със заплатата си,един обикновен общ работник в Германия може да си купи 1000 литра бензин,тук същия такъв работник може да си купи 100 литра!!

Ти въобще като ги пишеш тия неща,мислиш ли изобщо?!Вземаш ли на предвид годишния доход на Българина?
    Именно това му напомних, че масовия българин не е мастит паралия Не всички са баровци и дават пари наляво надясно за нищо.
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Сусе, проверих - много неща си написал, но както винаги, нищо не си казал... типично

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:22 ----------

Пинко, под "НАСИЛА" нямах предвид парите - ясно е, че те не биха били проблем при други обстоятелства съпътстващи плащането им.
      Въпроса е принципен - някой ти казва "плащай или се изнасяй"
      Добре бееееееее, кажи поне, "аааа извинявай, не съм го видял и т.н.", що си толкова невъзпитан?

---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
      Заплащането на някакъв данък или такса,става срещу получаването на някаква услуга,привилегия,отдаване на право......НЕМОЖЕ ДА ПЛАЩАШ ЗА НЕЩО,КОЕТО Е НЕФОРМУЛИРАНО!За какво точно плащаш?Че града се е презастроил?Че строителството е с недомислено-тъпанорски план?

С какви активи живее Българина бе човек?С миризлива панелка на 6-тия етаж?За която плащаш за да я купиш,плащаш данък на държавата (за чий чеп,че съм я купил от нея ли?) Единствено данък смет е абосолютно "нужен" данък.
      И след като 40 години си плащал данък,за нещо което си купил веднъж от държавата и ремонтираш със собствени средства.Ако утре те тресне едно земетресение,и смрадливия панел се срути,какво аджеба ще получиш ТИ от държавата?!?
      Ще ти подскажа - една солена глоба,че не си изчистил бетона и арматурата от общинската земя на която е бил построен блока ти!Защо се правиш на интересен.Одеве гледах как някакъв лайнар ми обеснява как трябвало акциза за горивата да стане като този в Европа.Ми няма ли някой да си извади европеския чеп от устата и да каже че в България заплатата е 10 пъти по ниска от европейската?!И че ако със заплатата си,един обикновен общ работник в Германия може да си купи 1000 литра бензин,тук същия такъв работник може да си купи 100 литра!!

Ти въобще като ги пишеш тия неща,мислиш ли изобщо?!Вземаш ли на предвид годишния доход на Българина?
      Защо да получавам нещо от държавата?
      Аз имам застраховка, за всичките си недвижими имущества
      Какви държави какви пет лева?
      От държавата искам само дами осигури защита, ако застрахователя не пожелае да ми плати полагащото ми се.
      Абе, ти знаеш ли, колко се плаща за паркиране в центъра на Амстердам?
      Тия 150 лева са лайно Много сте смешни.
      А и искат за 150 лева осигурено място, хахахаха, вие сте уникални.
      За запазено място кой от вас ще извади 1500, 2000 лева на година, а? Никой. Така, че се радвайте, че ви се прави реверанс и се проявява разбиране.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Имам съмнение, че ако говориш по-малко, ще казваш значително повече
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщение
          Ох, чета и не вярвам...
          @ Susscrofa - Явно имаш изобилни финансови средства, в което разбира се няма нищо лошо. Но имай предвид, че ти си част от има няма 2-3 процента хора в България. Радвай се, че можеш да се санираш, и да плащаш такси за неща, които реално не получаваш, но не се подигравай на хората, които не могат да отделят пари за това, независимо къде живеят. Утре ще направят данъка, където си ти - 100 000 ЕВРО и да видим дали с такава радост ще отидеш да живееш където и да е другаде. Данъци, сметки, такси... всичките тези неща в момента са по-високи от това, което трябва да бъдат. Не гледай само по-себе си. Но това както и да е.

Основния проблем, който малцина разбраха реално, е че плащайки си тази такса за паркиране, ти НЕ ПОЛУЧАВАШ паркиране. Все едно влизате в дилъра на БЕНТЛИ, плащате скъпоструващо за някое возило и продавача ви казва "Ами сори пич, днес си платихте, но нямаше свободно бентлита, пробвайте утре срещу същата сума". Хумор! Ако си имате точно място, на което пише "Чочко" и Чочко всеки път, когато реши си паркира там, тогава вече е друго. Плащате за услуга, която получавате. Ако ви продам джанти и вие си ги платите но когато ви ги пратя получите листче "Опитай пак друг път" ще ви стане тъпо, нали?

Това е тъпото в случая. Друг е въпроса, че според за мен за живущи е абсолютно неприемливо да се иска подобна такса. Както казаха колегите много по-напредналите нации нямат такива безумни такси.

---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:36 ----------

Именно това му напомних, че масовия българин не е мастит паралия Не всички са баровци и дават пари наляво надясно за нищо.
          Не нямам, и за това живея в Банишора, в края на Банишора и никога не съм си купувал неща, без да си направя елементарната калкулация за това какво ще ми е нужно, за да не се правя на търговец от женския пазар.
          Не мога да вземам 650 лева и да карам кола, чиито носачи струват 1000, обслужване 500, и смяна на масло 120 кинта..

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Имам съмнение, че ако говориш по-малко, ще казваш значително повече
          Това го мога, но изпитвам оргазъм от това сам да си чета многословните писаници.
          К.М.

Comment

• Аз като отявлен враг на държавата, дори и тия в СФ на центъра да са ми най - противните, няма как да не се съглася че да се плаща нещо такова си е жив рекет......
            И понеже държавата е скапана, можеше да замаже очите на хората с някакви отбивки или по ниски налози за смет, данъци или квото и да е там от многото неща дето скубе.......на финала пак собствениците щяха да правят вятър с уста, ама някак си по нормален щеше да е секса с тях.......
            Аз само тва не моа да сфана - скапаната община вика че улиците били нейни, и тя можела да определя разните му там такси.......е добре де......може да ги определя за такива като мене дето са дали принос за намаляване на населението на СФ като са взели булка оттам, и са я забили в прованса, и като отят там 2-3-4-5 пъти в месеца и по работа паркират из центрото......добре - за тва съм съгласен.......
            Ама хората плащат данък МПС в скапаната софииска община, и въпреки това тя ги кара да плащат още един данък, максиран и префасониран като нещо "зонирано".......е за къв чеп тогава е тоя данък - той за за правото да притежаваш и ползваш МПС.......щом го плащаш на общината, значи го ползваш на нейн терен.........
            Мое да звуча надуто и на някой чиято камбанария е далече, но аз ако бях из центъра, щях да си направя задна дясна гума с 1 централен болт да речем или някакво решение дето да ми позволява да си махна гумата за едни 3-4-5 минути.......да дойдат да ми вдигнат чучура тогава........е.....мое да ми турят скоба, но аз нещо съм много задобрял с флекса, плюс това съм си до нас, не е проблем да пусна един кабел и да им резна железата......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Аз като отявлен враг на държавата, дори и тия в СФ на центъра да са ми най - противните, няма как да не се съглася че да се плаща нещо такова си е жив рекет......
              И понеже държавата е скапана, можеше да замаже очите на хората с някакви отбивки или по ниски налози за смет, данъци или квото и да е там от многото неща дето скубе.......на финала пак собствениците щяха да правят вятър с уста, ама някак си по нормален щеше да е секса с тях.......
              Аз само тва не моа да сфана - скапаната община вика че улиците били нейни, и тя можела да определя разните му там такси.......е добре де......може да ги определя за такива като мене дето са дали принос за намаляване на населението на СФ като са взели булка оттам, и са я забили в прованса, и като отят там 2-3-4-5 пъти в месеца и по работа паркират из центрото......добре - за тва съм съгласен.......
              Ама хората плащат данък МПС в скапаната софииска община, и въпреки това тя ги кара да плащат още един данък, максиран и префасониран като нещо "зонирано".......е за къв чеп тогава е тоя данък - той за за правото да притежаваш и ползваш МПС.......щом го плащаш на общината, значи го ползваш на нейн терен.........
              Мое да звуча надуто и на някой чиято камбанария е далече, но аз ако бях из центъра, щях да си направя задна дясна гума с 1 централен болт да речем или някакво решение дето да ми позволява да си махна гумата за едни 3-4-5 минути.......да дойдат да ми вдигнат чучура тогава........е.....мое да ми турят скоба, но аз нещо съм много задобрял с флекса, плюс това съм си до нас, не е проблем да пусна един кабел и да им резна железата......
              Защо ли се надявах, че ще имаш различно мнение, от стандартното нихилистично мрънкане.
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Защо да получавам нещо от държавата?
                Аз имам застраховка, за всичките си недвижими имущества
                Какви държави какви пет лева?
                От държавата искам само дами осигури защита, ако застрахователя не пожелае да ми плати полагащото ми се.
                Абе, ти знаеш ли, колко се плаща за паркиране в центъра на Амстердам?
                Тия 150 лева са лайно Много сте смешни.
                А и искат за 150 лева осигурено място, хахахаха, вие сте уникални.
                За запазено място кой от вас ще извади 1500, 2000 лева на година, а? Никой. Така, че се радвайте, че ви се прави реверанс и се проявява разбиране.

Ти си абсолютен СМОТАНЯК,не съжалявам че го казвам!Всичките ти теми са абсолютна провокация към средностатистическия гражданин.Както и да е,нито този закон,нито онзи за "лошите" кучета ще имат ефект.Дано поне колегите да спрат да ти отговарят,така както аз ще спра след този пост,защото глупака се наказва само с мълчание.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Един колега ми обясни добре защо в Перник няма синя зона .
                  Има и други начини - няма знаци няма синя зона...
                  И една поучителна история: В квартала сложиха един абсурден знак. Малко след това знака изчезна. Пак го сложиха и този път изчезна само половината , а тръбата и следите от ножовката останаха.
                  ...

Comment

Това го мога, но изпитвам оргазъм от това сам да си чета многословните писаници.
                    Тоест, чиста проба жалък форумен онанист
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                      Ти си абсолютен СМОТАНЯК,не съжалявам че го казвам!Всичките ти теми са абсолютна провокация към средностатистическия гражданин.Както и да е,нито този закон,нито онзи за "лошите" кучета ще имат ефект.Дано поне колегите да спрат да ти отговарят,така както аз ще спра след този пост,защото глупака се наказва само с мълчание.
                      Чудесно, още един се изпусна....хаха, толкова е лесно, че чак ми доскучава.

---------- Post added at 20:06 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

Тоест, чиста проба жалък форумен онанист
                      Чиста проба, форумен чекист.
                      К.М.

Comment

Бахти гнусния дразнител

Comment

---------- Post added at 20:06 ---------- Previous post was at 20:05 ----------

Чиста проба, форумен чекист.
                          Страхотен си, СТРАХОТЕН
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                            Бахти гнусния дразнител
                            Гнусния не е ли членуван?

Къде се загуби, не че няма достатъчно гларуси, но се усеща твоята липса.

---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Страхотен си, СТРАХОТЕН
                            Благодаря ти, наистина от твоята уста това звучи някак си много значимо за мен.
                            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                              Един колега ми обясни добре защо в Перник няма синя зона .
                              Има и други начини - няма знаци няма синя зона...
                              И една поучителна история: В квартала сложиха един абсурден знак. Малко след това знака изчезна. Пак го сложиха и този път изчезна само половината , а тръбата и следите от ножовката останаха.
                              Мда, явно често се налага подобен "народен контрол".....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa
                                Благодаря ти, наистина от твоята уста това звучи някак си много значимо за мен.
                                През тва ми е...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X