Известие

Collapse
No announcement yet.

Автосервиз ''Дружба''-Пловдив,ИЗМАМНИЦИ,ДРЕБНИ ТАРИКАТИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Автосервиз ''Дружба''-Пловдив,ИЗМАМНИЦИ,ДРЕБНИ ТАРИКАТИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ.

Наложи ми се смяна на съединител на Рено Меган Сценик 1.6 90к.с. Видях в сайтовете за оферти с ваучери че се предлага смяна на съединител за 60 лв.при положение,че закупиш частите от тях.Беше добра оферта и се обадих да попитам за какво става на въпрос и ми казаха , че слагат само качествени части и ми предложиха съединител ''SACHS '' цена от 245 лв. плюс 60 лв. за работа независимо дали ще има усложнения или не.И от там се започнаха мъките,четири дни смяна на съединител .Като оправданието им беше ,че моят съединител не отговарял на този по каталог и не могат да го намерят.На втория ден се обадиха ,че са го намерили и аз отидох без да ги предупреждавам да проверя какво става. По моята кола никой не работеше, занимаваха се с други коли ,дори чух единия да казва на другите ,че щял да вземе моя акумулатор да го сложи на друга кола на чиято акумулатора и бил окъсил та да пробва какво ще стане.После шефа им ми обясни ,че смяната била много трудна и реално струвала 200лв. и че в случая сам на голяма далавера.Обадиха ми се на четвъртия ден че колата е готова , отидох и първото което видях ,че километража и часовника са нулирани, от което ми стана ясно, че акумулатора е свалян и цената на съединитела от 245лв. беше станала 275лв. НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ВСЯЧЕСКИ ДА ВИ ИЗМАМЯТ.

Само да вметна, че при смяна на съединител акумулатора се откача задължително, останалото не коментирам.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от b.o.m Покажи съобщение
      Наложи ми се смяна на съединител на Рено Меган Сценик 1.6 90к.с. Видях в сайтовете за оферти с ваучери че се предлага смяна на съединител за 60 лв.при положение,че закупиш частите от тях.Беше добра оферта и се обадих да попитам за какво става на въпрос и ми казаха , че слагат само качествени части и ми предложиха съединител ''SACHS '' цена от 245 лв. плюс 60 лв. за работа независимо дали ще има усложнения или не.И от там се започнаха мъките,четири дни смяна на съединител .Като оправданието им беше ,че моят съединител не отговарял на този по каталог и не могат да го намерят.На втория ден се обадиха ,че са го намерили и аз отидох без да ги предупреждавам да проверя какво става. По моята кола никой не работеше, занимаваха се с други коли ,дори чух единия да казва на другите ,че щял да вземе моя акумулатор да го сложи на друга кола на чиято акумулатора и бил окъсил та да пробва какво ще стане.После шефа им ми обясни ,че смяната била много трудна и реално струвала 200лв. и че в случая сам на голяма далавера.Обадиха ми се на четвъртия ден че колата е готова , отидох и първото което видях ,че километража и часовника са нулирани, от което ми стана ясно, че акумулатора е свалян и цената на съединитела от 245лв. беше станала 275лв. НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ВСЯЧЕСКИ ДА ВИ ИЗМАМЯТ.
      В крайна сметка, смениха ли ти съединителя?
      Колата наред ли е сега?
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

При смяна на съединител се сваля скоростната кутия(освен на някой модели на Опел),а за да се свали кутията трябва да се свали и стартера,а за да се свали стартера се откача акумулатора.Инче за завишената цена на Закс-а са си сложили някой лев горница.В магазините вървят с около 40лв. по-надолу.
        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Колегата като гледам,всичкото форумно пространство е "оревал".

Другият път пак иди някъде където има оферти с ваучери (таз пък нова смрад от къде се пръкна?)Даже потърси сервиз където след ремонта даже и пари ще ти дадат за изгубеното им свободно време

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Е човекът не е виновен, че у нас измамата е основен начин за препитаване все пак.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Някой от Пловдив да сподели дали има нов сервиз в близост до споменатия
              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

От цялата работа разбрах, че колегата се е прекарал 30лв щото хората са гледали един съединител по каталог, а е излязъл по-различен (масово на Рено частите се разминават и човек трудно се ориентира, понякога дори е невъзможно преди да изкараш стария) Може би е трябвало да ти купят по-скъпия к-кт за тяхна сметка?! В момента имам същата ситуация в сервиза - Рено Сценик 2001г - к-кта съединител е същия който съм взел с изключение на притискателя Съответно новия е 20лв по-скъп отколкото съм казал на клиента - добре, че не съм попаднал на такъв клиент като автора на темата
                Колега, по-коректно ли ти се струва да ти сменят примерно само феродов за да не се набутат?!
                Last edited by code; d.m.y г., 20:36.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:28.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Сьгласен сьм с написаното. Обаче не е ли редно знаейки ситуацията да не се посочва точна сума предварително. Верно завишената цена с околу 10 процента не би трябвало да е проблем, ама нашенеца винаги се страхува да не го "минат" евентуално.
                    Така е обаче има майстори които колкото им кажеш толкова ще ти отбият Проблемът е, че такива майстори така или иначе не са благотворителна организация и толкова ще ти е и ремонта и частите. А има неща които просто няма как да ги установиш, затова и става тъпо да извиваш ръце от едно положение натам, в повечето случаи си вкарваш страшен автогол. А като отворим примерно там където ще ремонтираме и установим нещо друго, което струва примерно 30лв, а труда е същия и струва 100. Оставяме го развалено и затваряме да не се сърди клиента, че цената станала друга - същия автогол.
                    Last edited by code; d.m.y г., 21:01.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Е човекът не е виновен, че у нас измамата е основен начин за препитаване все пак.

Защото в още няколко автомобилни форума е написал същото....понамирисва ми работата.

Както и да е.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Така е обаче има майстори които колкото им кажеш толкова ще ти отбият Проблемът е, че такива майстори така или иначе не са благотворителна организация и толкова ще ти е и ремонта и частите. А има неща които просто няма как да ги установиш, затова и става тъпо да извиваш ръце от едно положение натам, в повечето случаи си вкарваш страшен автогол. А като отворим примерно там където ще ремонтираме и установим нещо друго, което струва примерно 30лв, а труда е същия и струва 100. Оставяме го развалено и затваряме да не се сърди клиента, че цената станала друга - същия автогол.
                        В този случай се звъни на клиента по телефона и му се представя ситуацията и той взима решение, а не вие на своя глава. По този начин си спестявате главоболията, не е ли така?

Всеки клиент мрази да се е разбрал нещо и после да му кажат друга цена.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          В този случай се звъни на клиента по телефона и му се представя ситуацията и той взима решение, а не вие на своя глава. По този начин си спестявате главоболията, не е ли така?

Всеки клиент мрази да се е разбрал нещо и после да му кажат друга цена.
                          По принцип е така, но като ти каже по телефона "Амиии аз нищо не разбираааам" "Ами ние едно говорихме, то друго станааа" или "Емиии болен на легло се .бе, аз сега ко да напраЯ" Както и да е клиенти всякакви и майстори всякакви, затова най-добре е човек да ходи при някой на който има доверие и то не само на думи
                          sigpic

Comment

В Пазарджик ми смениха горната помпа управителя на сервиза в който ходя говори пред мен с доставчика и ми каза цена , след като помпата дойде беше фактурирана на по висока цена, но човека каза проблема е мой аз ще се оправям и платих предварително уговорената цена.Как да не отида пак там, изключително коректен човек.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Само едно не разбрах ... като масово се разминават частите , защо не го казват на клиента ???? Като не могат да направят нещо защо не го казват на клиента ... Разбирам ви момчета че сте от бранша , и казвате другата страна на нещата и съм сигурен че сте пичаги...... съдейки по отговорите в една друга тема от днеска ..... Но , ако си казал , че си на промоция и че ще го направиш за 60 лв ...ами правиш го , ако знаеш че на реното се сменя сложно .... ами сори офертата не я е пуснал клиента..... не разбирам не е ли по лесно да кажеш че частите при тези коли се разминават и може да има някаква разлика (+/- 30-40 лв... ако се занимаваш с тези неща , би трябвало да знаеш колко приблизително би било разминаването)..... На никой не му харесва да се отмятат от уговорки и да го поставят пред свършен факт.... всичко това според мен може да се избегне....
                              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                              X