Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ от хората които разбират от Hardware

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ от хората които разбират от Hardware

Значи искам да посъживя малко един доста стар служебен компютър поне да си играя някои по старички игри докато съм на работа и нямам кво да правя

Имам 2 въпроса : дъното ми е такова http://www.gigabyte.bg/products/page/mb/ga-k8ns_1x
    или поне характеристиките ми са 1:1

Значи има 5 PCI (PCI 2.3 съвместимост) слота и 1 AGP слот (8x/4x-AGP 3.0 съвместим) та интересува ме може ли да сложа видео карти с PCI-expres примерно някоя с 512mgb памет или ако неможе каква е максимално хубавата видео карта която може да се сложи на това дъно понеже не разбирам каква карта трябва да търся сегашната е GF FX5200 може да предложите точно каква карта да търся

Другия ми въпрос е за процесора сокет 754 ми е .. Искам да сложа Атлон 64 3500+ дава ми че мога да го сложа но при него пише сокет 939 дали ще стане на дъното ми ако не стане какъв процесор да търся .. Също може да предложите конкретни процесори .. Вече са на безценица понеже са от моята младост затова ... моля предлагайте и да ми обясните ако може как точно да си търся видео карта и процесор какво точно да гледам кое от всичките тия работи е от значение ??
    alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
    Fiat punto GT in progress ~200hp

PCI-E карта на това дъно не можеш да сложиш. Потърси Радеон 3650 на AGP слот. Имай предвид, че можеш да намериш само 2-ра ръка, тъй като AGP карти не се произвеждат от много години. Процесор на 939 няма как да сложиш. Само някое атлон-че на 754. Работата като цяло не си заслужава според мен. Да правиш упгрейд на дъно с 1-канална ддр1 памет и агп видео си е просто безмислено. Моя съвет е - ако ще сменяш - сменяй всичко. Ако ли не, то по-добре не се занимавай изобщо.
    Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
    Fiat Brava JTD

Comment

то е ясно че е така ама си имам друг компютър(лаптоп) за другите работи и тоя е служебна щайга само за работа ми е .. та един атлон 3000+ на 2.2 Гхз с овърклок и едно видео подобно на това което казваш и 3-4 Гб рам 400 мхз ще е супер и ще ми вървят Fifa 08 09 на макс рез.. ... тамън за убиване на време

Comment

Да, но сметката пак излиза дебела. Картата която съм дал за пример е една от последните читави АГП карти и държи безбожна цена. За същата цена горе долу се взима 9800GTX+ на PCI-e. Цените на ддр1 също са брутални. Цените са ддр1 > ддр2 > ддр3. Направи си добре сметката дали няма да излезе по тънко да се смени всичко с 2-ра ръка, но по-съвременни чаркове.
        Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
        Fiat Brava JTD

Comment

разбирам те прав си напълно

Comment

Working...
          X