Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с плъхове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с плъхове

Дайте някаква идея какво да накарам плъховете да спрат да се катерят в коша на колата.

1. На платен паркинг е , няма "паметници/плъхарници" наблизо, малко трудно ще я преместя на друго място но ще видим. Но това е едната ми идея - да я преместя.
    2. Има ултразвуков или там какъвто е уред против гризачи. Не действа.
    3. Колата се кара всеки ден през седмицата , почти всяка събота и неделя, на платения паркинг стои само в интервала вечер-сутрин.
    4. Четох , че гризачи не припарвали ако им замирише на нафталин. Но то сигурно и аз няма да припаря до колата ако замирише на него . Може да пробвам но първо ще потърся данни колко лесно запалим е .
    5. Просто да пръскам всяка седмица в коша с някакъв евтин дезодорант да им мирише на човек и да бягат .. знам ли !
    6. 5-6 силни диода разположени около двигателя и да се палят за 10ина секунди през 30 минути но не знам дали това би ги изплашило и дали няма да свикнат.
    7. Не мога да сложа отрова , че е пълно с помияри наоколо и ще стане грозна картинка.

Моля дайте някакви идеи , че много се дразня !
    ...

Ами не знам, но за да има плъхове трябва да излизат нейде.Тоест наблизо да има канал или дупка някаква.Дали ако не се намери дупката и да се запуши нещата няма да се оправят?!
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Плъховете са изключително интелигентни същества, не ги приравнявай с обикновени гризачи
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Плъховете наистина са интелигентни- изпращат най- ниско стоящия в йерархията да опита храната и ако умре не припарват там.Така, отрова за гризачи би трябвало да ги спре, тази отрова е с горчив вкус за да не се яде от домашните любимци, поне така съм чел.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
          5. Просто да пръскам всяка седмица в коша с някакъв евтин дезодорант да им мирише на човек и да бягат .. знам ли !
          Виждал съм на една А6-ца голям кичур човешка коса вързан отпред в коша. Пича твърдеше, че помага, дано да ти свърши работа. Може да посетиш някой фризьорски салон
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

както ти казаха - плъховете са много интелигентни и имат много интересна социална структура

"разузнавачите" са 2 вида - тези дето опитват храната - те са най-ниско стоящите, а вторият вид са истинските "разузнавачи", които проверяват за капани, проходи и т.н.

естествено не всички видове и популации имат такава развита структура, но градските плъхове - да

в общи линии освен много силни и разнообразни отрови - нямаш друг шанс - след време плъховете развиват имунитет към повечето отрови

мъртъв плъх в района на колата също може да ти помогне да ги плаши
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

не им пречи нито нафталин нито миризма на анфта нито на бензин,някой мажат с грес и смазка и си мислят че ги плаши,аз съм намирал цяло котило плъхове в сандък с глесирани болтове та сметай дали се плашат,плуват отлично,минава през канала и излзиза през тоалетната чиния като през врата,държи 3 мин под вода,плува 800 метра непрекъснато,движи се по ъглите на равно нощем губи ориентация,не всички котки се бият с плховете обикновенно избягват спречкването и 2 те животинки,слагай капани и ги лови мене ако питаш не ги бави,и пари капана с вряла вода след всеки плъх,има едно лепило италианско за плъхове то се разнася по една плочка примерно и като мине се залепва но ако е голям си скубе космите по лепилото трудно се одържа,това с кичурите коса и мъртвите плъхове са бабини деветини не се плаши от нищо и привиква с всичко,има отрова з аплъхове бонбони и гранули жито нея кучетата няма да я изядат с сигурност така че давай.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Плъховете са изключително интелигентни същества, не ги приравнявай с обикновени гризачи
                Ма чели сме "Чудното пътуване на Нилс Холгерсон през Швеция", ама все пак
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Засега отровата не е вариант , защото може да умре някъде около мотора и да не мога да го намеря къде е .

Разбрах , че имам грешка с монтажа на ултразвуковия уред. Трябва да се монтира задължително в долната част на двигателния отсег. Поне така пише в сайтове , който продават подобни неща. Също така се подчертава ,че неправилния монтаж ще направи уреда неефективен.

Ще намеря начин да измеря децибелите и ще преместя уреда на принципа на проба и грешка на място от където ще се "чува" по-добре из целия двигателен отсег.
                  ...

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Ма чели сме "Чудното пътуване на Нилс Холгерсон през Швеция", ама все пак
                    Те са два вида в Европа и единият доста е смачкал другия. Сивия почти е изместил черния. Вторият мисля, че беше Ratus norvegicus /северняк е/ Ама сивия /Ratus Ratus e доста по-приспособим и притежава способност за бърза изменчивост.
                    Нещата, за които Стоян говори, наистина присъстват в някои трудове, но все още не са доказани. Това е нещо като вечния въпрос при изследователите на дребните бозайници: Домашната мишка, домашна ли е или просто е полска, която зимата търси топлинка
                    К.М.

Comment

Засега отровата не е вариант , защото може да умре някъде около мотора и да не мога да го намеря къде е .

Разбрах , че имам грешка с монтажа на ултразвуковия уред. Трябва да се монтира задължително в долната част на двигателния отсег. Поне така пише в сайтове , който продават подобни неща. Също така се подчертава ,че неправилния монтаж ще направи уреда неефективен.

Ще намеря начин да измеря децибелите и ще преместя уреда на принципа на проба и грешка на място от където ще се "чува" по-добре из целия двигателен отсег.
                      Обикновено тези уреди имат доста голям обхват или те атакуват глухи плъхове.Аз съм тествал кучето с разни ултразвуци, които чува, но не се впечатлява кой знае колко.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Обикновено тези уреди имат доста голям обхват или те атакуват глухи плъхове.Аз съм тествал кучето с разни ултразвуци, които чува, но не се впечатлява кой знае колко.
                        Доста голям обхват имат настолни уреди, а в този се търси и да харчи малко ток.
                        И да не са били глухи сигурно са оглушели, ако не е менте уреда . Дават му 100дб. Както казах ще проверя.
                        Last edited by Drag0; d.m.y г., 22:43.
                        ...

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Те са два вида в Европа и единият доста е смачкал другия. Сивия почти е изместил черния. Вторият мисля, че беше Ratus norvegicus /северняк е/ Ама сивия /Ratus Ratus e доста по-приспособим и притежава способност за бърза изменчивост.
                          Нещата, за които Стоян говори, наистина присъстват в някои трудове, но все още не са доказани. Това е нещо като вечния въпрос при изследователите на дребните бозайници: Домашната мишка, домашна ли е или просто е полска, която зимата търси топлинка
                          ЛЕЛЕ като цяло има и кафяви плъхове с бели кореми-изследвай ги и тях не ги прескачай че се сърди породата,и не забравяй освен домашната мишка и полската земеровка....

---------- Post added at 06:31 ---------- Previous post was at 06:20 ----------

Доста голям обхват имат настолни уреди, а в този се търси и да харчи малко ток.
                          И да не са били глухи сигурно са оглушели, ако не е менте уреда . Дават му 100дб. Както казах ще проверя.
                          човек дано да ти помогне ама се крият при агрегатите на хладилниците дето тракат и шумят
                          Плъхове и ултразвуци
                          Плъховете използват дълги вокализации с честота 20 к Хц когато са в лошо настроение, претърпели са поражение при социален конфликт, при среща с хищник, когато очакват да изпитат болка и т.н.
                          Звуци в порядъка 30 – 50 к Хц издават малките плъхчета в котилото, както сигнал за бедствие, и целят да потърсят помощ от майката (или когато някое малко плъхче се отдалечи от гнездото или е притиснато по невнимание от майката).
                          Плъховете издават кратки и високи звукови сигнали при положително настроение. Възрастните и подрастващите плъхове издават подобни звуци, когато си играят или са в очакване на вкусна храна.
                          При сексуалното общуване двата пола също използват ултразвуци.
                          „Смеха” при играещите млади плъхчета представлява ултразвук.

Ултразвуковите устройства за прогонване на гризачи влияят ли на плъховете?
                          Не! Те са неефективни срещу плъховете (и други вредители). Определено, ултразвуците не са по-ефективни от звуците, които ние чуваме.
                          Ултаразвуковите каишки не прогонват бълхите при кучето и котата. Те нямат никакво отношение спрямо тези паразити, както и към техните яйца и ларви.
                          Ултразвуковите устройства в автомобилите не ни предпазват от случайна авария предизвикана от едри диви животни на пътя.
                          Ултразвуковите устройства срещу хлебарки, прилепи, котки, скорци, гълъби и много други птици са неефективни.
                          Всички тези устройства могат да имат само временен ефект и не влияят върху нивото на смъртност при гризачите.

Защо са неефективни тези устройства?
                          Защото гризачите бързо привикват към повтарящите се звуци. Мишките и плъховете разбират, че ултразвукът от това устройство не е опасен и постепенно привикват с него и възвръщат обичайното си поведение в периметъра на устройството. Освен това ултразвукът е много слаб и много бързо отслабва на късо разстояние – на 4-5 м силата му отслабва наполовина, а на разстояние над 10 м изчезва.
                          И накрая – ултразвукът се блокира от различните обекти (стени, мебели) в помещението. Ултразвукът не може да премине през тях, а и не може и да заобиколи ъглите им - плъховете го разбират прекрасно и използват всички тези „заслони” за да избегнат влиянието на ултразвука.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            ЛЕЛЕ като цяло има и кафяви плъхове с бели кореми-изследвай ги и тях не ги прескачай че се сърди породата,и не забравяй освен домашната мишка и полската земеровка....

---------- Post added at 06:31 ---------- Previous post was at 06:20 ----------

човек дано да ти помогне ама се крият при агрегатите на хладилниците дето тракат и шумят
                            Плъхове и ултразвуци
                            Плъховете използват дълги вокализации с честота 20 к Хц когато са в лошо настроение, претърпели са поражение при социален конфликт, при среща с хищник, когато очакват да изпитат болка и т.н.
                            Звуци в порядъка 30 – 50 к Хц издават малките плъхчета в котилото, както сигнал за бедствие, и целят да потърсят помощ от майката (или когато някое малко плъхче се отдалечи от гнездото или е притиснато по невнимание от майката).
                            Плъховете издават кратки и високи звукови сигнали при положително настроение. Възрастните и подрастващите плъхове издават подобни звуци, когато си играят или са в очакване на вкусна храна.
                            При сексуалното общуване двата пола също използват ултразвуци.
                            „Смеха” при играещите млади плъхчета представлява ултразвук.

Ултразвуковите устройства за прогонване на гризачи влияят ли на плъховете?
                            Не! Те са неефективни срещу плъховете (и други вредители). Определено, ултразвуците не са по-ефективни от звуците, които ние чуваме.
                            Ултаразвуковите каишки не прогонват бълхите при кучето и котата. Те нямат никакво отношение спрямо тези паразити, както и към техните яйца и ларви.
                            Ултразвуковите устройства в автомобилите не ни предпазват от случайна авария предизвикана от едри диви животни на пътя.
                            Ултразвуковите устройства срещу хлебарки, прилепи, котки, скорци, гълъби и много други птици са неефективни.
                            Всички тези устройства могат да имат само временен ефект и не влияят върху нивото на смъртност при гризачите.

Защо са неефективни тези устройства?
                            Защото гризачите бързо привикват към повтарящите се звуци. Мишките и плъховете разбират, че ултразвукът от това устройство не е опасен и постепенно привикват с него и възвръщат обичайното си поведение в периметъра на устройството. Освен това ултразвукът е много слаб и много бързо отслабва на късо разстояние – на 4-5 м силата му отслабва наполовина, а на разстояние над 10 м изчезва.
                            И накрая – ултразвукът се блокира от различните обекти (стени, мебели) в помещението. Ултразвукът не може да премине през тях, а и не може и да заобиколи ъглите им - плъховете го разбират прекрасно и използват всички тези „заслони” за да избегнат влиянието на ултразвука.
                            Аз говоря за видове, а не за породи, разновидности, вариетети и т.н.
                            Сив и черен, не означава единствено цвят, дава видовата принадлежност.
                            К.М.

Comment

Преди няколко години една "банда" плъшоци се бяха заселили в гаража ми и обикаляха из двигателния отсек.
                              Имаше залагане на капани, пръскане по колата с тва онова ииииии докато не ги ИЗТРОВИХ, спасение няма.....

Сипваш отрова на място където можеш да е провериш лесно сутрин, някъде под около колата или например на скоростната кутия там даже и в движение няма да се разсипе.....
                              Като свърши пак.
                              Те са лакоми и изяждат по много.......
                              2-3дни до седмица ще е изяждат и след това ще събираш трупове......

Без отрова се съмнявам да се отървеш от тая напаст......
                              Така или иначе те са едно семейство, което си нощува в колата......
                              Успех!
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Working...
                              X