Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с плъхове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз също имам подобен проблем,колата е държа във гараж и понякога по две седмици изобщо не съм влизал там,поради това че карам друг автомобил, така:връщам се веднъж от къмпингарска почивка където пътувахме със друг автомобил и отварям гаража да си видя алфата и да разтоварвам багажа и какво да видим:Във въпросния гараж имам излята мивка от който канал бяха плъзнали плъхове,един през краката ми,а другия със опашката навън а главата му във канала,та за сега съм запушил въпросния канал и така,притеснява ме да ми замине инсталацията на 159-ката че тогава лошо.

Пояснявам че гаража е абсолютно чист,тази година е боядисан и подреден цялостно,а самата мивка също чиста и се ползва като във домашни условия,нито пък съхранявам във гаража семена и т.н,храна заради която да завъдя плъхове,а от този случай и жена ми не припарва до гаража.
    Дайте съвети за справяне със тая напаст,че и аз не съм наясно.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
      Засега отровата не е вариант , защото може да умре някъде около мотора и да не мога да го намеря къде е .

Разбрах , че имам грешка с монтажа на ултразвуковия уред. Трябва да се монтира задължително в долната част на двигателния отсег. Поне така пише в сайтове , който продават подобни неща. Също така се подчертава ,че неправилния монтаж ще направи уреда неефективен.

Ще намеря начин да измеря децибелите и ще преместя уреда на принципа на проба и грешка на място от където ще се "чува" по-добре из целия двигателен отсег.

Някой колега се оплакваше от котки при двигателя,може да си направите "коалиция".

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Много обичат жълтата изолация за линиите на ербега. Другите кабели не ги пипат особено ,ама тия жълтите не знам от какво са направени но ги оставят по голи жици.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Много обичат жълтата изолация за линиите на ербега. Другите кабели не ги пипат особено ,ама тия жълтите не знам от какво са направени но ги оставят по голи жици.
          Не знам как точно работи ултразвуковият излъчвател, който си пробвал, но си мисля, че ако той издава постоянен звук или равномерно променящи се звуци, гадинките лесно му свикват. Може би ако се направи така, че да излъчва в случайни и незакономерни моменти от времето, ще има по-добър ефект. Иначе най-надеждното средство ми се струва това да се намажат поне кабелите с нещо, което им е силно неприятно и действа отблъскващо. Въпросът е какво?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Иначе най-надеждното средство ми се струва това да се намажат поне кабелите с нещо, което им е силно неприятно и действа отблъскващо. Въпросът е какво?
            Лайната май никой не ги обича... само загатвам
            Lancia Delta 1.6 i.e - ex
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение

човек дано да ти помогне ама се крият при агрегатите на хладилниците дето тракат и шумят

Защо са неефективни тези устройства?
              Защото гризачите бързо привикват към повтарящите се звуци. Мишките и плъховете разбират, че ултразвукът от това устройство не е опасен и постепенно привикват с него и възвръщат обичайното си поведение в периметъра на устройството. Освен това ултразвукът е много слаб и много бързо отслабва на късо разстояние – на 4-5 м силата му отслабва наполовина, а на разстояние над 10 м изчезва.
              И накрая – ултразвукът се блокира от различните обекти (стени, мебели) в помещението. Ултразвукът не може да премине през тях, а и не може и да заобиколи ъглите им - плъховете го разбират прекрасно и използват всички тези „заслони” за да избегнат влиянието на ултразвука.
              Звука от тези у-ва се променя според производителите им. Както писах , ще намеря начин да проверя. Освен това някои у-ва са над 100дб. Сега дори и да не се плашат не знам тия плъхова мазохисти ли са - да стоят толкова близо до такъв силен шум ...

И че отслабва на късо разстояние също е вярно но мен ми трябва само за двигателния отсег.
              Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
              Аз също имам подобен проблем,колата е държа във гараж и понякога по две седмици изобщо не съм влизал там,поради това че карам друг автомобил, така:връщам се веднъж от къмпингарска почивка където пътувахме със друг автомобил и отварям гаража да си видя алфата и да разтоварвам багажа и какво да видим:Във въпросния гараж имам излята мивка от който канал бяха плъзнали плъхове,един през краката ми,а другия със опашката навън а главата му във канала,та за сега съм запушил въпросния канал и така,притеснява ме да ми замине инсталацията на 159-ката че тогава лошо.

Пояснявам че гаража е абсолютно чист,тази година е боядисан и подреден цялостно,а самата мивка също чиста и се ползва като във домашни условия,нито пък съхранявам във гаража семена и т.н,храна заради която да завъдя плъхове,а от този случай и жена ми не припарва до гаража.
              Дайте съвети за справяне със тая напаст,че и аз не съм наясно.
              Мога да ти кажа една много кофти история. Чисто нова шкода октавия закупена от магазина и сложена в гараж за 2 седмици. В гаража няма нищо което да привлича мишки и плъхове. Отива собственика след 2 седмици и не пали ... отваря капака и голяма част от кабелите били изядени.

Не знам как точно работи ултразвуковият излъчвател, който си пробвал, но си мисля, че ако той издава постоянен звук или равномерно променящи се звуци, гадинките лесно му свикват. Може би ако се направи така, че да излъчва в случайни и незакономерни моменти от времето, ще има по-добър ефект. Иначе най-надеждното средство ми се струва това да се намажат поне кабелите с нещо, което им е силно неприятно и действа отблъскващо. Въпросът е какво?
              Ние не ги чуваме та производителите могат да напишат много неща на опаковката но истината да е друга. Според тях са постоянно променящи се звуци в някакъв диапазон.
              Имаш ли идея за портативен уред с който да се разбере ?
              Относно другата идея за 5-6 силни светодиода из двигателния отсег да се пускат за 10ина секунди на всеки 30 минути - имаш ли идея дали това може да се направи и да не харчи много ток ?

Иначе онзи ден намерих на мотора отгоре парче ябълка.
              Не разбрах за мен ли са я оставили или просто я изсушават за зимата на топлината на моторЯ.
              ...

Comment

Това със светлини от светодиоди може да се направи и няма да консумира почти нищо (приблизително колкото една алармена инсталация в режим на готовност).
                Не знам обаче дали това ще им въздейства както трябва.
                Да не би пък да се зарадват от светлините.
                Проверката на ултразвуците можеш да направиш с един лаптоп (ако уредът е монтиран в колата). Идеята е да запишеш звук, който след това, ще можеш да видиш като графика. За целта е удачно това средство.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:16.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе човек, слагай под колата картони и мажи яко с лепило за плъхове. Хич да не е, няма да им е приятно да залепнат там. Все някой няма да може да се отскубне, колкото и големи да са. Като го хванеш плъха после, трепеш го и го оставяш до колата.

А щом е охраняем паркинг, не може ли в двора на паркинга да се пуснат някакви кучета по-така надъхани да обикалят.
                  Аз си спомням нащо куче на времето, много ги мореше тея плъхове. После ги нареждаше до вратата изпънати един до друг.
                  Беше немска овчарка.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Добре де, защо просто не смениш мястото на колата? Защо си усложняваш живота? Също така ти препоръчвам да се консултираш с ДДД фирма. Да ти пръснат двигателния отсед с техните си препарата и ще те отърват от плъховете.
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                      Абе човек, слагай под колата картони и мажи яко с лепило за плъхове. Хич да не е, няма да им е приятно да залепнат там. Все някой няма да може да се отскубне, колкото и големи да са. Като го хванеш плъха после, трепеш го и го оставяш до колата.

А щом е охраняем паркинг, не може ли в двора на паркинга да се пуснат някакви кучета по-така надъхани да обикалят.
                      Аз си спомням нащо куче на времето, много ги мореше тея плъхове. После ги нареждаше до вратата изпънати един до друг.
                      Беше немска овчарка.
                      Виждал съм моята немска овчарка как убива плъхове- хваща ги за гърба разтърсва ги и ги пуска, това го прави няколко пъти супер бързо, за да не я ухапят сигурно
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Това със светлини от светодиоди може да се направи и няма да консумира почти нищо (приблизително колкото една алармена инсталация в режим на готовност).
                        Не знам обаче дали това ще им въздейства както трябва.
                        Да не би пък да се зарадват от светлините.
                        Проверката на ултразвуците можеш да направиш с един лаптоп (ако уредът е монтиран в колата). Идеята е да запишеш звук, който след това, ще можеш да видиш като графика. За целта е удачно това средство.
                        Светодиодите ясно че няма да консумират много но не знам механизма, който ги пали за малко през дадено време колко ще консумира.
                        По мои наблюдения плъховете излизат предимно по тъмно, не им харесва на светло по някаква причина и 3-4 диода по 1 ват много хубаво биха им светнали в очите.
                        Това за микрофона и лаптопа го знам , само че дали микрофона ще хване тези звукови честоти. Ще видим.

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение

Беше немска овчарка.
                        Да, има няколко кучета, по-мързеливи са от ром с метла в ръка. Мърдат се само , когато дойдат лелки и баби(пишмат природозащитници) да ги хранят. Има едно толкова дебело, че деня в който бъде забелязано от Виатнамец ще му е последният.
                        Плъховете се разхождат на 1 метър от кучетата и онези не се и помръдват. А плъховете изглеждат доста тлъстички. Същия дебел помияр ще бъде първият залепнал за лепилото в момента в който преместя колата , защото освен , че е дебел съм го виждал колко е тъп.
                        Мога да сложа единствено плодове с отрова, ако е друго кучето "прахосмукачка" ще го изяде преди тях.

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        Добре де, защо просто не смениш мястото на колата? Защо си усложняваш живота? Също така ти препоръчвам да се консултираш с ДДД фирма. Да ти пръснат двигателния отсед с техните си препарата и ще те отърват от плъховете.
                        Никога не е толкова просто.
                        Ще говоря с "шефа" дали има свободно място да я преместя но не мога да го засека за да го питам...
                        И да я преместя това може да не помогне. Не знам колко са се разпрострели плъховете а и да не са се размножават много бързо. Извън платения паркинг имам мили съседи, който се възхищават на спрелите коли като им рисуват фигурки с пирон.
                        Мястото на което е в момента е добро за тежка снежна зима като миналата ...
                        ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0
                          Да, има няколко кучета, по-мързеливи са от ром с метла в ръка. Мърдат се само , когато дойдат лелки и баби(пишмат природозащитници) да ги хранят. Има едно толкова дебело, че деня в който бъде забелязано от Виатнамец ще му е последният.
                          Плъховете се разхождат на 1 метър от кучетата и онези не се и помръдват. А плъховете изглеждат доста тлъстички. Същия дебел помияр ще бъде първият залепнал за лепилото в момента в който преместя колата , защото освен , че е дебел съм го виждал колко е тъп.
                          Мога да сложа единствено плодове с отрова, ако е друго кучето "прахосмукачка" ще го изяде преди тях.
                          Ами слагай квото ти дойде на ум. То и без това кучето "прахосмукачка" явно не е от особена полза. После ще го сметете и него с плъховете.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                            Светодиодите ясно че няма да консумират много но не знам механизма, който ги пали за малко през дадено време колко ще консумира.
                            По мои наблюдения плъховете излизат предимно по тъмно, не им харесва на светло по някаква причина и 3-4 диода по 1 ват много хубаво биха им светнали в очите.
                            Това за микрофона и лаптопа го знам , само че дали микрофона ще хване тези звукови честоти. Ще видим.

С вградения или с външен микрофон не съм пробвал, но имаше ситуация около нас, когато се чуваха определени едва доловими ултразвуци. Направих запис с диктофон, на който му даваха 20 Кhz горна граница, и после с едитора ясно се видя картината. Оказа се пъдило за комари. Макар, че пада нивото все пак се твърди, че са 100 db. Все нещо трябва да се види.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Според мен, изчакване и бой с правата лопата по главата - така се справих с къртиците, посредством лъжливи движения и виртуозност с инструмента.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X