Известие

Collapse
No announcement yet.

Премигване на стоповете при рязко спиране

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Даваите някъква идея някои да направи такова чудо и съм сигурен , че няма да съм само аз желаещ да имам такива светлини на колата.Доста практично е а не всеки път на цариградско като стане мелето аз да си търся копчето за аварииките , че опело зад мене на дали може би ще спре Отново казвам наи красиво и практично ми изглежда на БМВ премигването рязко на стоповете ! Някои по умен да земе да мисли

Comment

На старата ми кола при рязко спиране над определена скорост се включваха аварийките. Общо взето полезна екстра, но ако нещо е тръгнало да става, ни това, ни мигащи стопове ще го спрат този, който се е засилил отзад.

Варианти да се сложи подобно нещо на кола, която няма има доста, но замислете се колко смешно ще изглежда стопове с обикновени крушки да почнат да мигат. Все пак стоповете, за които говорите са на автомобили с LED светлини.
      www.facebook.com/workshox

Comment

Като шофоьор с дългогодишна практика, смея да твърдя, че една такава система в много по-голяма степен намалява количеството произшествия, сравнена с ефекта от запалените фарове в града.
        Виждал съм я в заводско изпълнение при което скоростта на мигане на стоповете е в зависимост от стойността на отрицателното ускорение. Намаляваш плавно - стоповете мигат бавно и колкото по-рязко спираш, толкова по бързо мигат.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
          На старата ми кола при рязко спиране над определена скорост се включваха аварийките. Общо взето полезна екстра, но ако нещо е тръгнало да става, ни това, ни мигащи стопове ще го спрат този, който се е засилил отзад.

Варианти да се сложи подобно нещо на кола, която няма има доста, но замислете се колко смешно ще изглежда стопове с обикновени крушки да почнат да мигат. Все пак стоповете, за които говорите са на автомобили с LED светлини.
          Колега то ако е трагнало да става нещо е така, но ако внимаваш и видиш че напред става нещо можеш да сигнализираш на хората отзад.......Няма да изглежда смешно ако се направи като хората не да мигаш постоянно като елха а наистина когато спираш юнашката

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:07.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Дори и в града забелязвам полза от фаровете, която в другите държави едва ли я имат, просто там не си паркират по кръстовищата.
              Когато се налага излизане от пряка на улица по която има паркирали автомобили от двете страни, фаровете се отразяват в паркиралите коли (ако не са прекалено мръсни де ) което е бонус ако се ползва с едно на ум (липсата на отражение не ти гарантира липса на кола, но наличието вече означава, че преминава такава).
              Улеснява живота...

Но тая тема вече я дъвкахме...

Тук иде реч за автоматизиране на нещо което много шофьори (все пак го виждам и на стари коли) правят ръчно, пускане на аварийни светлини при рязко спиране.
              Все може да е от полза, ако се направи кадърно.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Е-е-е-е-е! Ако караш само градско сигурно има резон да напишеш това. Обещах на себе си и на вас, да не се набутвам отново в тая полемика, ама бьдете сериозни сьс сериозните неща. Моля!
                Точно така. Написал съм "в града".
                Извън града това с мигането на стоповете при рязко спиране също е полезно нещо, но там запалените през деня фарове са по-полезно нещо.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:10.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

А има ли датчик , който да кара да ми премигва единия фар като видя красива мацка?
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Ама ляв или десен?
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        Ама ляв или десен?
                        Знам ли , те как харесват ?
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Наскоро забелязах един на който му мигаше само третия стоп, докато спира.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                            А има ли датчик , който да кара да ми премигва единия фар като видя красива мацка?
                            Датчици всякакви, ама сещаш ли се къде трябва да ти го имплантират
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз пък от години си го правя сам това,когато спирам рязко,винаги едната ръка първата и разбота е да включи авариините.............................
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Аз пък от години си го правя сам това,когато спирам рязко,винаги едната ръка първата и разбота е да включи авариините.............................
                                +1 Само на типото все ми е било кофти че е на волана

Comment

Working...
                                X