Известие

Collapse
No announcement yet.

Цената на автомобилите Алфа Ромео

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Цената на автомобилите Алфа Ромео

Добрееее , всички знаем ,че Алфа Ромео е много красива марка коли. Догодина мисля да си взема Алфа 156 1.9JTD Sportwagon 110 кончета, НО има алфи и по 2000лв .... естествено аз ще дам малко повечко парички за да е по-читава колата (i hope so) . Въпроса ми е : Някой знае ли колко са стрували нови тези коли от серията 156 и защо хората продават има няма 10 годишни коли за около 2000лв ?

Първоначално публикувано от Bukmop19 Покажи съобщение
    Добрееее , всички знаем ,че Алфа Ромео е много красива марка коли. Догодина мисля да си взема Алфа 156 1.9JTD Sportwagon 110 кончета, НО има алфи и по 2000лв .... естествено аз ще дам малко повечко парички за да е по-читава колата . Въпроса ми е : Някой знае ли колко са стрували нови тези коли от серията 156 и защо хората продават има няма 10 годишни коли за около 2000лв ?
    Защото са по-чупливи, по-трудни за поддръжка и не са гоУф. Също така пазарът е залят от тях.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Добрееее , всички знаем ,че Алфа Ромео е много красива марка коли. Догодина мисля да си взема Алфа 156 1.9JTD Sportwagon 110 кончета, НО има алфи и по 2000лв .... естествено аз ще дам малко повечко парички за да е по-читава колата (i hope so) . Въпроса ми е : Някой знае ли колко са стрували нови тези коли от серията 156 и защо хората продават има няма 10 годишни коли за около 2000лв ?
      Цената беше 22 - 23 000 евро.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
        Защото са по-чупливи, по-трудни за поддръжка и не са гоУф. Също така пазарът е залят от тях.
        До колкото разбрах от четене .. има повишена чупливост в окачването и някои двигатели ?

Comment

мойта пишеше 26 хил и нещо евро

156 2,4jtd 99g
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Според мен цената на 10 годишна Алфа не е най-важното, което трябва да се гледа при покупка.
            Гледай да е възможно най-здрава поне на пръв поглед
            И аз си търся запазена и здрава 146-ца, но трудно, много трудно...

Може би най-важен е късмета

Comment

Не гледайте цената, гледайте колата. Идеална кола на старо няма, гледайте проблемите да са решими и да не е нещо фрапантно, пазарете се и ...

Comment

...и защо хората продават има няма 10 годишни коли за около 2000лв ?
                Защото са с тежка поддръжка и лош имидж, някои ще кажат какво и е тежкото - за който знае как разбира се не е чак такъв проблем и все пак .. Освен това когато занемариш нещо красиво прави много по-гадно впечатление, отколкото ако си занемарил нещо по принцип грозно А да поддържаш една кола красива пак си е пари ..
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И все пак никой не ми отговори на въпроса : Вярно ли е , че на 156 носачите се чупели много лесно ? Според вас има ли модел Алфа ,която не е много проблемна и да не е така скъпа за поддръжка ? Ако сравним алфа 145/146 и алфа 156 ?

Comment

То на нашите пътища кое издържа... алуминиевите са кекави естествено.
                    145/6 са на стария тип стоманено окачване, докато 147/156/159/166 са на алуминиево многостепенно.
                    Ако искаш евтина от тази гледна точка кола или 146 или Ланча Либра.
                    Ако искаш 156, примиряваш се с кекавото окачване.
                    Евтина за поддръжка Алфа единствено 146 JTD ако е в прилично състояние може да влезе в подобна класация.
                    Не, че 155 или 164 са лоши, но вече доста поостаряха.
                    То и 146 от последните ще на 10 години де...

А има такива дето струват 2000 защото са гробници, целия ни автопазар е пълен с гробници.
                    Митовете и легендите оскъпяват някои малко, но като цяло е това положението.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

поддръжка - вече е относително евтина

За носачите примерно - АТЕК - 300лв комплекта, ако някой му се занимава с ибей - 115евра.
                      Щом при мене изкараха 20к км и са БЕТОН, вчера Румен ги проверява.
                      За сравнение останалите "маркови" ги чупя за 3-4к км.
                      Останалото си е като на всеки друг автомобил от 2000г.
                      ALFA 156 1.9JTD '98
                      ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

За окачването отдавна мисля да споделя къде е проблемът(според мен). В Бг има достатъчно дупки и ако ги нацелваш с хъс ще купуваш носачи то е ясно или ако минаваш през новите гърбици с 30-40км
                        На 6-цата задно окачване не съм пипал никога, по предното за 5г съм сменил преди 3г горни носачи, преди 2 сложих тампони на долните и вече съвсем скоро ги дадох на Ферариста да им оправи шарнирите. Само че! Само, че аз като нацеля някоя голяма дупка това го помня по 3-4 месеца, а някои влизат в по 3 на ден
                        sigpic

Comment

А какво става като се счупи носача ? Може ли да се изгуби контрол над колата ? Ще извинявате за тъпите въпроси , но съм шофьор от 1 година и не съм на ТИ с колите

Comment

А какво става като се счупи носача ? Може ли да се изгуби контрол над колата ? Ще извинявате за тъпите въпроси , но съм шофьор от 1 година и не съм на ТИ с колите
                            Носач не се чупи, а се разхлопва, виждам че си на Вие с колите, най-вероятно и с шофирането. По-добре си купи за първа кола някой евтин и здрав модел Алфа не е за всеки Такива коли по правило държат цени така, че след 2г не ти е проблем да я продадеш и да си купиш каквато ти душа иска
                            Last edited by code; d.m.y г., 11:58.
                            sigpic

Comment

Мииии... какво. Пробвай с "алфа чупи носач" в гугъл.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X