Известие

Collapse
No announcement yet.

От България до Швейцария с кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От България до Швейцария с кола

Здравейте колеги,отново имам нужда от помощ.Идната седмица ще пътувам до Базел,и ме интересува най-бързият и лесен маршрут до там.Също ме интересува къде и колко се плаща за винетки и магистрали.
    Нека да не се споменават Гугъл мап и други подобни пътеводители.Иска ми се да прочета съвети на колеги които са пътували по маршрута с реални впечатления.
    Вярно ли е че през Сърбия може да се мине само с лична карта?
    Поздрави!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Може и да не ти харесва, но само viamishelin може да ти отговори най- точно на въпросите
    Lexus IS200

Comment

Oп http://www.viamichelin.com/web/Routes
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ViaMishelin маршрутът минава през Италия и е малко по дълъг отколкото със Google Map който ме прекарва през Германия.Засега вторият вариант по ми харесва защото Германия ми е по позната.

---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:35 ----------

Грешка,на ViaMishelin е по къс със около 65км.Взех да се замислям.

Comment

Почти всяка година ходя до Женева с кола (на автосалона през март), та маршрута ми е познат. Обаче - Базел си е на германската граница и по-добре да си минеш през Австрия и Германия. Иначе за Женева минавам през Аоста и тунела под Монблан или Сан Бернар.

Иначе може и през Милано, Домодосола и след това през Симплон (през лятото няма проблеми, а е страшна красота), пък и е безплатен, за разлика от другите проходи с тунели.

Но за Базел май е най-добре през Германия, а и ще избегнеш скъпите винетки в Словения и лютите пътни такси в Италия.
          Last edited by pinko; d.m.y г., 16:51.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

В понеделник пътувах (почти) по този маршрут- само дето стигнах до Франкфурт
            България-Сърбия-Хърватска-Словения-Австрия-Германия.
            В Сърбия ти трябват около 15 евро за магистралите.
            В Хърватска мисля, че струваше 5,50 евро.
            На влизане в Словения можеш да се улесниш и да си купиш директно винетки за Словения и за Австрия - 23 евро. В Австрия на тунелите май имаш към 5-7 евро такса.
            В Германия няма такса и няма ограничения, та ще пристигнеш по-бързо от там
            За Швейцария не знам дали е вярно, че винетката е само годишна
            sigpic

Comment

Благодаря за бързите отговори,само да ми кажете мога ли да мина през Сърбия с лична карта или ще ми трябва паспорт?

Comment

По принцип - можеш, да!
                Моята лична карта обаче е на панделка и за това предпочитам да пътувам с паспорт
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  За Швейцария не знам дали е вярно, че винетката е само годишна
                  Абсолютно вярно, само годишна е, 40 франка струва, но е само за автомагистралите, не е задължителна за нормалните междуградски пътища.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Да в Сърбия може само с лична карта не съм има никакви проблеми до сега .
                    За таксите не помня какви цени бяха но можеш да платиш и в евро . Пътя между Калотина и Ниш е кофти другото е магистрала и не би трябвало да имаш проблем .
                    След Белград има един път подобен на тоя между София и Божурище с много складове от страни там внимавай ,че ограничението е 60 и да не изгориш като мене с 40 евро защото има много зелени пед****и , които дебнат . На татък към Нови Сад предполагам магистралата са я достроили и пътя е хубав .В Унгария има винетка след границата на едни бутки ги продават . Там внимавай , че има много циганета ама колко беше винетката не помня .По добре в Унгария сипи до горе гориво ,че е по-евтино спрямо Австрийското . Ние спахме във Виена в един хотел близо до гарата 3 звезди не беше нещо кой знае какво за 130 евро (тогава заради някакви празници ни се хана по-скъпо ) . Приличен хотел за добри пари трябва да си имаш резервации от тук и ще ти излезе по-евтино . Това за Австрия други от групата бяха спали в Монгорсавар или некаква такава простотия за по-малко пари в някакви бунгалца всичко е въпрос на избор . Ако се мотате да вечеряте примерно из Виена пак сипи защото в Австрия и Германия горивото на магистралата е най-скъпо. За да стигнеш най-бързо по добре следвай само магистралите не се отклонявай . За Австрия пак ти трябва винетка за 10 дена беше 10 евро.
                    Лек път
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

Колега Ладжов, пътя след Калотина никак не е лош. Ако говориш за гадните тунели, те пък са основно ремонтирани преди около две години
                      Реално, след Лесковац всичко е магистрала
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                        Благодаря за бързите отговори,само да ми кажете мога ли да мина през Сърбия с лична карта или ще ми трябва паспорт?
                        Има договорка между нашите правителства да се минава само с лична карта, което е подписано на държавно ниво, тоест с карта - да
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Малко извън темата - оправи си тарифния план на роуминга за мобилния телефон ПРЕДИ да заминеш, че после ще те боли глава
                          Евротарифата трябва да е стандартна за всички оператори
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            Колега Ладжов, пътя след Калотина никак не е лош. Ако говориш за гадните тунели, те пък са основно ремонтирани преди около две години
                            Реално, след Лесковац всичко е магистрала
                            Точно за тунелите говоря въпреки че са ремонтирани разширени на горе за да могат камионите да минават . Като инавах от там преди година и половина на 4-5 пъти тирове влизаха в моята лента за да минат през средата на тунела . Което е изключително забавно като имаш предвид че от едната страна е пропаст а от другата е скала . Така че който и да минава от там най-добре е да внимава.
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                            sigpic

Comment

Да, това си е до шофьорите на камионите - нищо не може да се направи по този въпрос, просто очите на четири
                              Поне хубавото е, че са ремонтирани и асфалта е нов.

Сега се прибрах от Франкфурт и снасям прясна информация....
                              Сърбия - 7 Евро едната магистрала и 5 Евро другата магистрала.
                              Хърватска - 16 Евро едната магистрала и 7 Евро другата магистрала.
                              Словения и Австрия с винетки - 23 Евро.
                              Австрия - 5 Евро и 7 Евро за тунелите.
                              Германия - ГАЗ колко може
                              Сега интересните неща - при ограничение 100км/ч, точно преди бутките за плащане на едната Хърватска магистрала, ме догони мотоциклетен полицай, защото се оказа, че съм се движел със 184км/ч Минах с 50 Евро рушвет, като ПОДЧЕРТАВАМ, аз бях приготвил 184 Евро за глобата, НО ТОЙ САМ ПРЕДЛОЖИ да намалим цифрата и да не пишем нищо
                              По целия път (София-Франкфурт) може да се кара с около 10-20км/ч над ограничението, без никакъв проблем. Да не говорим, че в Германия на ограничение 100км/ч покрай мен минаваха коли сигурно с над 200км/ч
                              На всички магистрални плащачки приемат Евро, но за съжаление връщат ресто в националната валута. Еееееееееевентуално, ако са в настроение, може и да върнат Евро
                              Всичко по границите пляска булгарски - 'добър ден' си върши работа чааааак до Словенската граница, а после към Австрия няма кой да ти каже копче
                              Моя съвет е да влезеш в Германия на Залцбург и от там газ към Швейцария.
                              Успех, лек път и да се похвалиш като се върнеш
                              sigpic

Comment

Working...
                              X