Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към Pinko

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос към Pinko

Pinko да споделиш ако обичаш и естествено ако си запознат (предполагам, че си) за новото V40. Днес ми направи страхотно впечатление едно Т3 .. макар и за малко. Във форума на колегите не успях да видя нещо съществено. Някаква цена ми обаждат от ЕООД-то в Пловдив на Мотопфое, дето ми се струва обаче малко нереална, но пък автомобилът е страхотен иначе .. като за префасониран Фокус.

Ей такова .. но не същия цвят :

Конкретно въпроса е това "чудо" как се "котира" към момента, бива ли го са семейно и общо взето да споделиш впечатления ако си го тествал ?

п.п. пускам тема, а не лично щото си мисля, че и други колеги може да имат интерес към въпросния
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
    Pinko да споделиш ако обичаш и естествено ако си запознат (предполагам, че си) за новото V40. Днес ми направи страхотно впечатление едно Т3 .. макар и за малко.
    За съжаление не съм го карал още, в момента в България се провежда голям тест (някъде около Широка лъка), ама на него е колегата Пешев, защото аз съм на Тасос.

По принцип първите екземпляри се появиха в Мото Пфое в София в края на август и не успях да го покарам, защото на 1 септември тръгнах за Гърция. Иначе в повечето сравнителни тестове се представя много добре, единствените упреци са към размера на багажника (все пак е по-скоро лайфстайл-комби, отколкото сандък като Пасат Вариант), а германците само това гледат. Макар че според мен 496 литра багажник си е съвсем прилично постижение.

Фактът, че е върху модифицирана платформа на последния Фикус (Ford C1 platform), всъщност трябва да се разглежда като страхотно предимство - това е една от най-добрите и успешни платформи през последните години (Форд, Мазда, Волво). А според Волво те модернизирали настройките на всяка пружина и амортисьор, както и параметрите на електрическото сервоуправление.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_V40

Малките турбобензини 1,6 литра (150 и 180 к.с.) са фордови, двулитровите петаци с турбо (2,0 и 2,5 литра, 180 - 254 к.с.) са си на Волво.

Малкият дизел 1,6/115 коня е PSA, големите 2-литрови петаци (150 и 177 к.с.) са си на Волво.

Освен това колата наскоро получи най-високата оценка за всички времена при краштестовете (98%) и 100% (!!!) за системи за сигурност (което не изненада никого). Пък и тая прочута въздушна възглавница за пешеходците...да им е мекичко...
    http://www.euroncap.com/results/volvo/v40/485.aspx

Лично аз с голямо нетърпение очаквам ХС40

Като се върна в България, веднага ще грабна едно и ще го разтрия хубавичко, ако искаш мога и до Пловдив да прескоча...
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Ей .. много си бърз ..

Амм всъщност PSA имаш предвид D2 нали ?
      Аз честно казано дизел ми е по практично, въпреки, че гледам и чувам, че бензиновите като постижение за разход са доста близко до нафтовите.

А от бензиновите петаци май не видях да има налични към момента тука, освен ако Т4 не е такъв.

На мнение съм обаче, че Т3 е повече от достатъчен за това купе .. така го усетих. За съжаление успях да го усетя само в града.

Ще чакам с нетърпение повече инфо.
      Last edited by DiStefano; d.m.y г., 22:36.
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
      X