Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с "автосервиз".

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Нарочно съм го сложил в кавички, защото това е всичко друго но не и автосервиз.Намира се в гараж под блока в който живея.Няма табела автосервиз, нито е указана фирма - просто защото няма такава.Няма касов апарат, няма фактури.Чудя се ако на някой му откажат спирачките след ремонт в този сервиз от кого ще търси отговорност.Монтират се и се ремонтират газови уредби от хора без квалификация.Изпуска се газ от бутилки втора употреба за да могат да ги монтерат или ремонтират.Форсират се двигатели, чука се и т.н.Днес вече кипнах когато се опитах да паркирам и единия "майстор"ме изненада изотзади паркира някаква трошка.То контингента му е все коли след второ или трето бракуване.Естествено изпаднахме в словесен двубой.Естествено паркинга не е мой, но и това не е място за сервиз.Питам, редно ли е да има сервиз в жилищен блок и там да се монтират и ремонтират газови уредби и към кого да се обърнем да ги разкарат от този гараж/там са под наем/.Досега са правили опити, но собственикя на гаража имал някакви връзки, пък и те казвали че правят коли на приятели.Чакам акъл.Номера с яките момченца с дебели дръжки на метли или с ротната картечница е ясен.Шси отворя една биричка докато измъдрите нещо.
    Като ти чета написаното и веднага ми излезе наяве случая с мой братовчед живеещ в нашето блокче.

Дворчето зад блока го беше обрънал на автосервиз и така ги ремонтираше, че клиентите му идваха след няколко дена и го търсеха да го бият.

Проблема се разреши чрез жалба до Общината с копие до НАП.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Подай жалби до общината а също и до НАП. Все някой ще им създаде сериозни неприятности.

Миро, това при гаражите откъм "Морава" ли?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        Подай жалби до общината а също и до НАП. Все някой ще им създаде сериозни неприятности.

Миро, това при гаражите откъм "Морава" ли?
        Коле, да, нашите гаражи към Стоян Анакондата с Ферарито и ония с Бентлито, дето е собственик на Спидито.
        sigpic

Comment

По подобен начин аз си ремонтирам мотоциклетите пред гаража и изпълнявам всичко онова, което бих изпълнявал, ако там наистина отворя (нелегален) сервиз.
          Винаги съм се съобразявал с часовите зони при форсирането, рязането, блъскането, чукането, тропането, къртенето и т.н., в резултат на което никой, никога не е дошъл да ми направи забележка, ОБАЧЕ наистина е много неприятно за хората наоколо и го разбирам по изражението им, когато минават пред гаража
          Естествено, не си представяйте някаква непрестанна ремонтна дейност, но определено ми се е налагало да вдигам силен шум.
          Говорил съм с един т.нар. отговорник по нещо-си (така ми се представи, каквото и да значи това) от общината, според който нямам право да ремонтирам на тротоара, поради нам-си какви наредби. Изобщо не изпаднахме в подробно разискване на "проблема" и не съм запознат в дълбочина с указанията, защото човека ме видя, че съвестно съм послал кашони под мотора, а самия мотор е на възможно най-широката част от тротоара с цел да не пречи на минувачите - казано по друг начин, затвори си очите, заради смекчаващи вината обстоятелства
          Това, което ми хрумва на мен в конкретния случай, е да проучиш как стои въпроса със замърсяването на околната среда и да подпомогнеш лееееееко нарушителите, я с разлято масло, я с разлята спирачна течност, я със счупени тротоарни плочки, я с оронени бордюри и т.н.
          Подай жалби срещу тях по няколко различни нарушения - шум, замърсяване, незаконна стопанска дейност и прочие. Постарай се всяка жалба да бъде отнесена до различна инстанция и по възможност прескочи кварталните им връзки, за да е сигурно, че ще има ефект.
          Ако отидеш в НАП и посочиш незаконния сервиз - данъчните не са балами, ще им завъртят номер веднага. Ако знаеш, че зимата се отопляват с изгорялото масло от колите (само пример), можеш спокойно да извикаш РИОКОЗ и да ги разнищят.
          Общо взето има много нишки по които да им създадеш проблеми
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            По подобен начин аз си ремонтирам мотоциклетите пред гаража и изпълнявам всичко онова, което бих изпълнявал, ако там наистина отворя (нелегален) сервиз.
            Винаги съм се съобразявал с часовите зони при форсирането, рязането, блъскането, чукането, тропането, къртенето и т.н., в резултат на което никой, никога не е дошъл да ми направи забележка, ОБАЧЕ наистина е много неприятно за хората наоколо и го разбирам по изражението им, когато минават пред гаража
            Естествено, не си представяйте някаква непрестанна ремонтна дейност, но определено ми се е налагало да вдигам силен шум.
            Говорил съм с един т.нар. отговорник по нещо-си (така ми се представи, каквото и да значи това) от общината, според който нямам право да ремонтирам на тротоара, поради нам-си какви наредби. Изобщо не изпаднахме в подробно разискване на "проблема" и не съм запознат в дълбочина с указанията, защото човека ме видя, че съвестно съм послал кашони под мотора, а самия мотор е на възможно най-широката част от тротоара с цел да не пречи на минувачите - казано по друг начин, затвори си очите, заради смекчаващи вината обстоятелства
            Това, което ми хрумва на мен в конкретния случай, е да проучиш как стои въпроса със замърсяването на околната среда и да подпомогнеш лееееееко нарушителите, я с разлято масло, я с разлята спирачна течност, я със счупени тротоарни плочки, я с оронени бордюри и т.н.
            Подай жалби срещу тях по няколко различни нарушения - шум, замърсяване, незаконна стопанска дейност и прочие. Постарай се всяка жалба да бъде отнесена до различна инстанция и по възможност прескочи кварталните им връзки, за да е сигурно, че ще има ефект.

Ако отидеш в НАП и посочиш незаконния сервиз - данъчните не са балами, ще им завъртят номер веднага. Ако знаеш, че зимата се отопляват с изгорялото масло от колите (само пример), можеш спокойно да извикаш РИОКОЗ и да ги разнищят.
            Общо взето има много нишки по които да им създадеш проблеми
            Хора сме и няма лошо някой да си оправи колата, мотора, колелото и др. или да помогне на приятел, но когато това стане сборище от хора и почти непрестанни чукания, форсирания и викове, става досадно и все едно, че не се намираш вкъщи, а някъде в Индустриалната зона.
            Комерсиалната част не ме интересува - нека всеки за печели, но не в жилищни райони където има деца, старци и най-вече хора искащи да си починат у дома след напрегнат работен ден.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:24.
            sigpic

Comment

Да де, но те явно са решили, че за тях не важат общоприетите норми.
              Ако наистина имат позиции в някоя институция, това би им дало допълнителен кураж.
              Въпроса е, че няма как да имат хора във всички институции - все от някъде ще поддадат!
              sigpic

Comment

Ми хазяина на гаража имал някакви връзки в общината, на единия от майсторите брат му е полицай, правили са един -два опита да ги изгонят ама все някой ги оправя.А паркинга се е превърнал в приемна на сервиз.Нямам нищо против да печелят, ама да си направят сервиз легален или нелегален на подходящо място.Веднъж от кадърната им работа се запали инсталацията на един бус, добре че комшиите си били в къщи та си преместили колите, да не говорим че понякога изпускат газта от бутилки за да извадят нивомера и ако някой хвърли цигара от балкона си ко прайм.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Истината е - една и съща жалба, подадена до няколко институции едновременно с входящи номера като Община, РИОКОЗ, НАП и др.

При такава ситуация никоя институция няма да смее да шикалкави, защо вижда, че информацията не е само до тях.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Ми хазяина на гаража имал някакви връзки в общината, на единия от майсторите брат му е полицай, правили са един -два опита да ги изгонят ама все някой ги оправя.А паркинга се е превърнал в приемна на сервиз.Нямам нищо против да печелят, ама да си направят сервиз легален или нелегален на подходящо място.Веднъж от кадърната им работа се запали инсталацията на един бус, добре че комшиите си били в къщи та си преместили колите, да не говорим че понякога изпускат газта от бутилки за да извадят нивомера и ако някой хвърли цигара от балкона си ко прайм.
                    Връзки в общината и брат полицай те спасяват само от устни жалби. При пуснати в НАП (много гладни), пожарната (пак гладни) и общината със съответните входящи номера трудно могат да си затворят очите.
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Именно - когато ги извикаш по телефона и дойдат да нарпавят проверка, това не оставя следа никъде, за това връзките помагат
                      С жалби и входящи номера нещата изглеждат доста по-различно
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                        Връзки в общината и брат полицай те спасяват само от устни жалби. При пуснати в НАП (много гладни), пожарната (пак гладни) и общината със съответните входящи номера трудно могат да си затворят очите.
                        колегата е прав.Подай си жалби,опиши какви безобразия творят.........и не забравяй да изпратиш някой познат да си прегледа газовата,или да поиска дребна услуга а след това да си иска касов бон.След като му откажат пишете жалба.А в тази до пожарната опиши,че изпусат газ,нямат пожарогасители и т.н.
                        Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                        156 1,8ТS-99 ......
                        EX
                        159 1,9 JTD-08

Comment

Working...
                        X