Известие
Collapse
No announcement yet.
Red Bull Stratos
Collapse
X
-
Тагове: Няма
-
По-скоро достигна плануваната височина, на която се отвори основният парашут.
Comment
-
Нещо се е осрало.
Няма никакъв смисъл да отваряш парашута над 800 метра.
Даже и по-ниско.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНещо се е осрало.
Няма никакъв смисъл да отваряш парашута над 800 метра.
Даже и по-ниско.
А осиране имаше, за това и може би за това и не подобри рекорда за най-дълго свободно падане - проблем с визьора съобщи още преди скока, после повтори докато падаше.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеЗа силата на човешкия дух и за смелостта няма граници
Иначе евала на Феликс - снощи като го гледах как се въртеше "на рандъм" със скорост над 1000км/ч щях да падна от стола...
@mordohy: И аз знам така за парашута, но пък и "стандартните" парашутисти не се засилват с 1300км/ч, нали..? Аз даже като го отвори си мислех, че тоя парашут е един вид за забавяне до "нормална" скорост на падане само и ще го откачи за да си отвори друг, с който да се приземи... Обаче не стана така...Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:53.
Comment
-
Замъгляването на шлема дойде от проблем с отоплението на костюма - появи се още при изкачването.
За отварянето на парашута "толкова високо" - мисля, че това е продиктувано от съображения за сигурност най-вече. След над 4мин падане със свръхзвукова скорост и аз не бих чакал да стигна 800м височина, за да отварям тепърва парашута... Да не говорим пък и за риска от проблем с основния парашут - което с този тежък костюм ще е доста "интересна" ситуация.
Освен това ... точно пък при такова постижение да мрънкаме защо си е отворил човека парашута толкова високо, е меко казано неблагодарно и неуважително ...
"Понякога трябва да се качиш много високо, за да разбереш колко си малък" - това каза австриеца, преди да скочи
Comment
-
Говорите така, защото не познавате скачането с парашут. По-точно свободното падане.
В горните слоеве се развива свръхзвукова скорост, защото въздуха е рядък и няма съпротивление.
С навлизането в плътните слоеве скоростта се забавя постепенно и при 800 метра става около 200 км/ч.
Каква свръхзвукова ви бърка.
Метеоритите изгарят, но със скорости от съвсем друг порядъкНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment