Известие

Collapse
No announcement yet.

Пробиване на дограма (за прекарване на кабел) или..?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е дай тогава да си върнем дървенията да те вее от всякъде.
    От дограмата не бива да вее.
    Тя си има едни отворчета, но те не са като дупка от бормашина Там въздухът преминава през едни каналчета и е съвсем друга схемата.
    Дограма се дупчи, ако нямаш възможност да дупчиш стената, всичко останало са глупости.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Иво дупчи смело дограмата,аз я пробих в хола за булсата и стария нет,ами както каза Кирето,спряха да се потят прозорците там,иначе в целия апартамент се потят яко прозорците,та мисля дали и на тях да не дупчнем един технологичен отвор,иначе дограмата уж е убава немска-дрън дрън.............................
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
        Ама как я проби - точно за дебелината на кабела ли (тоя "Булсат" май е точно коаксиален ако не бъркам) или по-широко и уплътнява после..? Дай малко детайли...
        Моята принципно е "Саламандър" (която ако не е перфектна, за тая цена трябва да е поне неповторима) ама тая зима в най-зверските студове през нощта си ставаше конденз...

Иначе Суската е прав, че ония технологични отвори нямат нищо общо с дупка открай-докрай... Те са нещо като тия на фаровете на колите - на практика имаш дупка през която ако влезеш от едната страна ще излезеш от другата (образно казано), ама трябва да минеш през такива завоичета и криволичения, че няма нищо общо...
        Да с дебелината на кабела и е уплътнено само отвътре със силикон И мойта е Саламандър,ма кво от тва,зимата яко конденз по джамовете,даже в спалнята лагаме Церезит стоп влага и се пълни за седмица
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ъпгрейтвам в кухнята с булсатком. Очаквам ги към края на седмицата да доийдат.
          Моето решение за да не ми висят кабели по стената е да се пробие на нивото на лайсната на ламината, и под нея да минават кабелите скрити. Ще замаха с гипс стената от вътре и имам, боя, ще го боядисам.
          На 1 етаж съм, стените са тухлени.
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 16:58.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Преди години работех във фирма за изработка и монтаж на дограма.Щом е PVC можеш да я дупчиш спокойно където ти е удобно,само е полезно да напълниш дупката със силикон,а най-добре ще е да залепиш със силикон една тръбичка в дупката за да можеш после да си движиш кабела.При алуминий се повтаря същото,но никога не дупчи ъгъла,защото там са сглобките.
            Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
            Alfa Romeo 146 1.6 boxer eX
            Lancia Kappa 2.0 eX

Comment

От написаното дотук излиза, че не е драматично и да се пробие дограмата... Тоест имам поне два варианта, при всеки от които "ще стане".
              И аз миналата година трябваше да реша подобен проблем - заради забравена дупка за коаксиален кабел при поставяне на външна изолация (и нова дограма). И самите дограмаджии ми препоръчаха да пробия точно дограмата (ПВЦ) - според тях нямало никакъв проблем, ако се мацне после с малко силикон или нещо подобно.

Засега "полёт нормальный", ако ме разбираш. Цяла зима (а беше ненормално тежка зима) и цяло лято (и то беше доста горещо) никакви проблеми.
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

...
                Виж, аз просто споделих опит.
                Няма никакъв проблем да си продупчиш дограмата и няма да имаш никакъв проблем с конденза, влагата, мухъла, вятъра, пустинната буря и северното сияние, повече отколкото преди дуппката
                Last edited by Kuku; d.m.y г., 19:22.
                sigpic

Comment

Не е кой знае каква философия да се пробие дограмата. И ако кабелът мине плътно през отворите, ще е все едно като че не е пробивана по отношение на влага, мухъл и шум.
                  Добре е обаче като се дупчи, да се дупчи на подходящо място. Да не се засегне ребро по оста на отвора или метален профил.
                  Ако има откъде да видиш конструкцията на твоя профил и така да направиш отвора там където може ще е най-добре.
                  Въпреки всичко аз бих дупчил стената вместо дограмата. Не за друго, ами така ще си прекарам кабела от място, което няма да дразни погледа ми.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Баси историческата дупка - за една дупка колко мозък се изръси.

Продължавам да подкрепям мнението на всички колеги за недупчене на дограмата, иначе кабела ще се вижда постоянно и стаята ще заприлича на някакаво инсталационно помещение.
                    Най сполучливото решение е на колегата, който е скрил кабела в ламината.
                    Last edited by old alfist; d.m.y г., 20:39.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Ако става въпрос за коаксиален кабел, няма нужда да дупчите. Купувате ето това:

http://www.vga-sat.com/e-shop/?182,Кабел-за-прозорец

Ползвам го вече 4 години и нямам никакви проблеми със сигнала.
                      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Ми ако не му се отваря прозореца като моя.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                          Ако става въпрос за коаксиален кабел, няма нужда да дупчите. Купувате ето това:

http://www.vga-sat.com/e-shop/?182,Кабел-за-прозорец

Ползвам го вече 4 години и нямам никакви проблеми със сигнала.
                          Баси измишльотината. Няма ли подобни неща и за градински маркучи?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Да ти кажа, и аз бях скептичен като го купувах, но наистина върши работа.
                            При мен минава през вратата и изобщо не пречи на затварянето.
                            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Не дупчи пвц дограмата ,защото ще преебеш термо-моста, ако е от по-качествените .....
                              156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Първоначално публикувано от speеdddddd Покажи съобщение
                                Не дупчи пвц дограмата ,защото ще преебеш термо-моста, ако е от по-качествените .....
                                Тук става въпрос за ПВЦ дограма , а при нея няма термо мост.
                                Дупчи спокойно , но да е на високо ниво , където няма да има вода(при дъжд)V
                                АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                                http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                                X