Известие

Collapse
No announcement yet.

Пробиване на дограма (за прекарване на кабел) или..?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Значи, че си садист.
    А кой днес беше мазохиста?
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      А кой днес беше мазохиста?
      Отново те призовавам да си отговориш сам на въпроса - не можем да ти четем мислите.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Отново те призовавам да си отговориш сам на въпроса - не можем да ти четем мислите.
        Вие кои сте?

Двама или трима?
        К.М.

Comment

О, ле ле - нещата са зле.
          sigpic

Comment

А, здрасти
            sigpic

Comment

О, ле ле - нещата са зле.
              Явно не си сам.
              Та питам колко сте?
              Говоренето от името на повече от един човек си е проблем, наистина са зле нещата.
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Явно не си сам.
                Та питам колко сте?
                Говоренето от името на повече от един човек си е проблем, наистина са зле нещата.
                По-добре върви да си почиваш.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                  Термомост има само при алуминиевата дограма.В тези отвори , ако някой ти каже че , има газ бъди 200% сигурен , че те лъже.Виж снимката:профила е от две части и е съединен с две пластмасови ленти. Именно те се наричат термомост.

P.S.Жалко за темата на колегата , някои пак се вързаха на "умните" писаници на един ...
                  Това не е ПВЦ на снимката ... И казах ,че при ПВЦ-то сигурно се нарича по-под друго име това за което говоря ...
                  Значи 200% не вярвам на очите си, който преди 3 год правиха ремонт на охлаждането на машината която пълни /празни кухините .
                  За мен темата приключи.
                  156 sportvagon 1.9jtd

Comment

По-добре върви да си почиваш.
                    Я ходи легни ти.
                    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от speеdddddd Покажи съобщение
                      Това не е ПВЦ на снимката ... И казах ,че при ПВЦ-то сигурно се нарича по-под друго име това за което говоря ...
                      Значи 200% не вярвам на очите си, който преди 3 год правиха ремонт на охлаждането на машината която пълни /празни кухините .
                      За мен темата приключи.
                      Извинявайте, но не разбрах с какъв газ се пълнят кухините, защото въздуха си е добър изолационен материал.
                      Доколкото знам термомост се прави само на метална дограма, поради свойствата и за проводимост на температура, за разлика от PVC-то което е изолатор.
                      sigpic

Comment

• Аз пък не разбрах какъв му е проблемът на човека. Пробил съм хиляди дупки в стени с диаметър от 8 до 50 мм и от опит знам че има ли желание отворът е 8 мм и в стаята и на фасадата.За какво паданена мазилки става дума ,за какво разкъртване?Освен това има свредла за бетон 8х800 мм и не е никакъв проблем да се пробие стена до 70 см с него без даже да има дори прах от пробиването под отвора, независимо дали е в панел, тухла "четворка' или плътна тухла.Според мен това е една излишна тема.Всеки кабелджия или климатичар може да пробие такъв отвор(без "странични ефекти")стига да е мотивиран.
                        ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                          Всеки кабелджия или климатичар може да пробие такъв отвор(без "странични ефекти")стига да е мотивиран.
                          Това какво ще рече, че трябва да бутне 20 кинта на кабелджията за да му пробие свястно стената ли?
                          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                            Това какво ще рече, че трябва да бутне 20 кинта на кабелджията за да му пробие свястно стената ли?
                            В повечето случаи нещата опират по-скоро до отношение към човека.Това че пробива стени не е повод да се гледа на него с пренебрежение или подигравателно.Пък, ако си доволен на финала може или някой лев да му дадеш за старанието или кафе да го почерпиш, та дори и една дума за благодарност върши работа, да разбере че усилието му е забелязано и оценено.
                            А на теб ако трябва да ти монтирам климатик, не само няма да ти искам пари или кафе,за това че съм направил отвора "чисто", даже ще ти дам петарка да не ми седиш на главата и да ми даваш акъл
                            п.п. Ти откога четеш в общи, бре мушморок?
                            Last edited by Alexandrov70; d.m.y г., 23:45.
                            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                              Термомост има само при алуминиевата дограма.В тези отвори , ако някой ти каже че , има газ бъди 200% сигурен , че те лъже.Виж снимката:профила е от две части и е съединен с две пластмасови ленти. Именно те се наричат термомост.

P.S.Жалко за темата на колегата , някои пак се вързаха на "умните" писаници на един ...
                              тъй като алуминият е метал и добър проводник на топлина, алуминиевата дограма Е термомост между "вън" и "вътре". За да се отстрани този недостатък на алуминиевата дограма, профилите и са сцепени надлъжно с въпросната лайсничка. така се осъществява прекъсване на термомоста. тоест тази дограма се нарича "алуминиева С ПРЕКЪСНАТ термомост".
                              камерите на пвц дограмата не се пълнят с нищо. дори напротив, те трябва да са вентилирани навън. затова отвън на пвц дограмите долу на профилите се правят прорези които по принцип се покриват с капаче.
                              точка

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                                Аз пък не разбрах какъв му е проблемът на човека. Пробил съм хиляди дупки в стени с диаметър от 8 до 50 мм и от опит знам че има ли желание отворът е 8 мм и в стаята и на фасадата.За какво паданена мазилки става дума ,за какво разкъртване?Освен това има свредла за бетон 8х800 мм и не е никакъв проблем да се пробие стена до 70 см с него без даже да има дори прах от пробиването под отвора, независимо дали е в панел, тухла "четворка' или плътна тухла.Според мен това е една излишна тема.Всеки кабелджия или климатичар може да пробие такъв отвор(без "странични ефекти")стига да е мотивиран.
                                Подкрепям напълно и трябва да се наблегне на мотивацията - все пак хубавото се заплаща допълнително.
                                Може би дупката вече е пробита, но все пак да си кажем - на всеки може да му се наложи да пробие дупка.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X