Известие

Collapse
No announcement yet.

Възрастова граница ГО

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възрастова граница ГО

Здравейте колеги,миналата вечер като гледах новините нещо много фрапантно видях.То е,че застрахователните компании искат да въведат възрастова ганица за застраховка ГО и под 30 годишна възраст на собственика цената да е около 400лв.Понеже ние се водим рискови шофьори.Това е малко пресилено,искат да ни откажат да караме коли въобще ли.Да ОК няма проблем,но как примерно аз съм рисков шофьор като правя по 3-4000 километра на месец,а типичен пример имах бивш колега,който беше на 35 години и освен във учебната кола в друга не се беше качвал да кара,как прецениха примерно,че аз съм по-рисков шофьр от него.Нека да разискаме тая тема,че ми стана много интересно какво ще се случи в този аспект.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Честно казано си е така.Да, има идиоти и в горните възрастови граници естествено.Все пак по младите са по импулсивни и често пъти действията им са за сметка на разума.То и статистики си има по въпроса, та като цяло е правилно това решение.
    От друга страна застрахователите у нас са си като хиени и гледат под различни предлози да могат да смучат повече от народното стадо
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Че има разни келемета, които като качат п..ка в 18 годишното си БМВ и си мислят, че са в кораба на Хан Соло - има. Има обаче едно голямо НО! Колкото неадекватни чичовци около 50-те виждам ежедневно по улиците на столицата и по пътищата на страната, просто не е истина.

За тях такива неща като маркировка и огледала за обратно виждане не съществуват!

Не може да караш с 40 км/ч настъпил и 2-те активни ленти на Цариградско шосе, и да се учудваш защо ти свирят и те псуват!

Не може да караш по магистрала с 80 км/ч, и да изпреварваш сума ти време някой друг като теб с 85км/ч!

Не може да очакваш другите водачи да са роднини на петричката врачка, само защото ти не използваш мигачи!

Според мен тези хора са доста по-рискови от младежите, и са основната причина за повечето катастрофи от типа на челни удари по двупосочни пътища, като създават тапи и изнервят нормално каращите водачи. За тях трябва да има увеличаване на ставката за възраст.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Е, ми да вземат да направят и ставки за блондинки, независимо от възрастта.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Единствената смислена ставка е на база предишни години със/без сериозни ПТП... другото е гушене на застрахователи.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Сегрегация, де юре.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Крайно време е Комисията за защита от дискриминация да си оправдаят заплатите.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Е, ми да вземат да направят и ставки за блондинки, независимо от възрастта.
                Тия са ясни
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                  ...То е,че застрахователните компании искат да въведат възрастова ганица за застраховка ГО и под 30 годишна възраст на собственика цената да е около 400лв...
                  Разделяй и... граби.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Целия проблем е че застрахователите се чудят от къде да намерят пари. Заради кризата доходите им от каско и други доброволни застраховки са спаднали драстично. ДЗИ са си съкратили почти половината персонал и затварят офиси, при другите предполагам е същото. Единственото което им остава е сигурното ГО. И затова измислят глупости и ползват платените си лобита да ни дерат по 10 кожи
                    Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 18:26.
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Единствената смислена ставка е на база предишни години със/без сериозни ПТП... другото е гушене на застрахователи.
                      Ето така е направено в Англия например - никой не се интересува преди колко години си се родил, важното е как караш! Просто са си измислили още един начин да смучат парички нашите... Само да не стане като с Витоша - за пореден път частниците да извият ръцете на държавата! Това, което казва Alexanderbb наистина е вярно, и положението никак не им е розово, затова явно са прибегнали до това...
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                      BMW 328i

Comment

Споко пак като едно време ще станат всички коли прехвърлени на бащи, дядовци и т.н...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

90% от новоизлюпените шофьорчета и пониятие си нямат, не само от правилника за движение по пътищата, но и от управление на автомобил
                          Ако някой 20 годишен иска да ме оспорва...Моля, ще му дам една загадка да я реши на теория)
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Да,че има идиоти около моята възраст (23 години),които искат да се покажат е ясно,особено тук както е малък град и повечето се знаят.Тук много лапетии хванали коли по 90 коня(купени от мама и тате) и вижте ме кой съм аз и колко ми е бърза колата и кара все едно е сам на пътя,да съгласен съм,но защо слагат всички под общ знаменател.Да и на мен ми се кара бързо,но си имаме летище и се събираме всяка неделя,аз там отивам да карам със 100++км/ч. ,но никога където могат да пострадат невинни хора и вярвам,че не съм само аз на тази възраст,който мисли трезво.Колегата по-горе спомена по-възрастните хора,за мен също са по-рискови водачи като карат по този начин.Това е много добро решение да се гледа кой колко нарушения има,но в нашата мила родина няма кой да го види това.
                            Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                            Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                              Да,че има идиоти около моята възраст (23 години),които искат да се покажат е ясно,особено тук както е малък град и повечето се знаят.Тук много лапетии хванали коли по 90 коня(купени от мама и тате) и вижте ме кой съм аз и колко ми е бърза колата и кара все едно е сам на пътя,да съгласен съм,но защо слагат всички под общ знаменател.Да и на мен ми се кара бързо,но си имаме летище и се събираме всяка неделя,аз там отивам да карам със 100++км/ч. ,но никога където могат да пострадат невинни хора и вярвам,че не съм само аз на тази възраст,който мисли трезво.Колегата по-горе спомена по-възрастните хора,за мен също са по-рискови водачи като карат по този начин.Това е много добро решение да се гледа кой колко нарушения има,но в нашата мила родина няма кой да го види това.
                              Интересно ми е...ако в отсечката Севлиево- Габрово те изпревари някое БМВ....ти какво правиш?
                              Палиш цигара или даваш газ..?))
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X