Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ няма да взима точки при вина за катастрофа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• КАТ няма да взима точки при вина за катастрофа

цък

Честито !
    Направо да разрешат всеки да се движи както му харесва,за какво ни е закон !
    И без друго голяма част от книжките се "падат от Зрънчо"
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Ем да, очевидно по-голям проблем е ако караш с 60, отколкото да се натресеш в някой
    http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
    159 1.9JTDm
    156 1.8TS ...exxxx
    145 1.4TS ...exxxx

Comment

При 4 от общо 5-те катастрофи в които съм бил потърпевш (тоест другия е имал недвусмислена и доказана вина за катастрофата), като съм се обаждал по телефона и като са разбирали, че няма пострадал и колите могат да се изместят от платното, всеки път са ми казвали да се оправяме с протоколи и, че те няма да идват [тряс телефона]. При петата катастрофа (тоталката на QV-то) два пъти ми затваряха телефона след като са вдигнали и съм започвал да им обяснявам какво се е случило, на третото ми позвъняване ми обърнаха внимание, може би понеже се развиках истерично веднага след като вдигнаха (та поне приеха разговора), след което веднага се обадих в бърза помощ за да си извикам линейка, която пристигна заедно с тях (предполагам, че имат някаква комуникация)...
      Хората се държаха супер професионално и културно (за което евала от мен), но според моя опит явно е трудно да ги накараш изначално да ти обърнат внимание...
      Та с две думи досега като теоретично е трябвало да вземат точки, не, че са го правили на практика.

На мен ми е интересно сега дали е възможно да се обжалва ако вече са ти взели точки за причиняване на катастрофа - в "новината" пише, че "юристите" (Кои точно?) се били произнесли, че не било коректно... Тоест ако е така може би тези с отнети точки ще могат да заведат дела заради това, че закона доега е бил некоректен и те са били наказани неправомерно - ако има тук грамотни юристи да кажат дали е възможно (включително и в Страсбург)...

Това дето го пише, че няма да има санкции за навлизане срещу движението в еднопосочна улица, както и за паркиране на пешеходна пътека е още по-интересно - това на практика означава легализиране на селяндурските и мутренски прояви на пътя... Дали няма да отменят задължението да се използва мигач (не, че сега някой ги ползва де), да се спира на червено, на спирки и т.н...?

Евала на тази красива, правова държава, пълна догоре (че и прелива навън) с културни и интелигентни, образовани хора!

ПС: Пускам си колата за продажба, търся бартер за Ленд Крузър, по възможност американско изпълнение с ролбари, задължително с най-мощния дизелов мотор в гамата (да може да избутва колона от 3-4 леки коли, съвсем правилно и законосъобразно навлязли срещу мен в еднопосочна улица например), за контакти ЛС, моля само сериозни да ми пишат!!!
      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 08:36.

Comment

Много ми е странно, та това на практика са най-често извършваните нарушения!
        Не мъ глей, че в раменете съм, кат вафла от 5 стинки...знам фатки!

Comment

Да видим сега, дали правилно съм разбрал поредната гениалност на законотворците............

Ако не спра на знак "стоп" ще ми отнемат 8 контролни точки (според същия този законопроект)

Ако не спра на знак "стоп", но причиня и катастрофа, няма да ми отнемат точки........

Ами тогава, ако не спра на знак "стоп" и видя катаджия, да гледам да се прасна в някой за да не ми отнемат точки.

Правилно ли съм разбрал?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ясно и точно!

Вече не се замислям дали, а как да дам на сина ми пари и да изчезва от тоя кенеф, наречен държава.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Доколкото разбрах, основните аргументи в подкрепа на промените са 2 (цитирам):

1 - В общи линии идеята на новата наредба е да се наказва само за съществените неща", обясниха от КАТ.

Има ли по-голямо нарушение на пътя от това да не спазиш правилника и това да доведе до катастрофа ?

2 - Друг аргумент в посока отпадане на тази санкция е, че често пъти пристигналите на място полицаи не могат да преценят кой е виновен за катастрофата и съответно не знаят на кого да отнемат точки.

В тон с горното, предлагам поради това, че винаги има неразкрити престъпления, всички следствени служби да бъдат закрити.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Ясно и точно!

Вече не се замислям дали, а как да дам на сина ми пари и да изчезва от тоя кенеф, наречен държава.
                  Мммм ... и аз така .. ще си скъсам задника от бачкане, но като му дойде времето и двамата ще ги пратя навън.

А тези свинье дето са в КАТ, МВР и други подобни просто ... те по принцип работят за нас, ние обикновените граждани сме им работодатели, ние им даваме заплатите .. ама това нема как да си го набият в главите.
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Е какво искате, логика си има... Ако например караш с превишена скорост, това МОЖЕ да причини катастрофа, тоест ако те накажат превантивно ще МОЖЕ да предотвратят евентуално една катастрофа...
                    Обаче от друга страна ако вече си направил катастрофата, да те наказват става напълно излишно, щото вече катастрофата се е случила - я разбирачи ми обяснете как ще предизвикаш една бъдеща катастрофа ако си си размазал колата и тя е тоталка..? Еми не можеш...
                    А като добавим и фактора, че на теб и без това тие гадно, че си си размазал колата, почва едно ходене и нерви по застрахователи, сервизи... По-добре да не те наказват и само да ти увеличават стреса, не е ли така?
                    А пък ако си млад човек/шофьор да не говорим - к'во, ще предизвикаш 4-5 катастрофи, ще ти отнемат книжката и к'во пра'йм..? Как ще се научиш да караш без книжка, а..? Ми не можеш...
                    И те така...

ПС: Все още чакам оферти за Ленд Крузър, в списъка за потенциални бартери вече влизат и Форд Екскържън и Кадилак Ескалейд!

Comment

Предлагам направо за забранят еднопосочните улички и пешеходните пътеки
                      Безумията се множат лавинообразно,някой напорист "експерт" явно се опитва да "блесне"

п.п.
                      Това ми е любимо:
                      За превишена скорост взимат точки(защото създава предпоставки за катастрофа),а ако стане катастрофа-не
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                        ПС: Все още чакам оферти за Ленд Крузър, в списъка за потенциални бартери вече влизат и Форд Екскържън и Кадилак Ескалейд!
                        Точно това, което търсиш не мога да ти предложа, но мога да те уредя с една Победа, тунингована с колела от Уралец, чугунени брони, климатик, ксенони и картечници:

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Точно това, което търсиш не мога да ти предложа, но мога да те уредя с една Победа, тунингована с колела от Уралец, чугунени брони, климатик, ксенони и картечници:
                          ]
                          Бях се замислила за Лада Нива или за Москвич
                          ,но това повече ми допада

Comment

Ако сложиш отгоре на покрива една греда с 8-9 халогена на нея + една греда отзад с още толкова халогени да могат да светят назад, има възможност за някакъв коментар... А двигателя как е принципно? Искам нещо с нечовешки въртящ момент в ниски обороти, да мога като бонус да тръгвам рязко от светофари и да газя тарикати, които опитват да направят пред мен ляв завой в ситуация в която трябва да пропуснат движещите се направо преди да завият... Засега се оглеждам и за CASE IH, ма не знам дали ще мога да си позволя доплащането...
                            Абе всъщност кого заблуждавам - с чугунените брони и установките за картечници напълно ме спечели - звънкай направо да се разбираме за детайлите на бартера...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Ако сложиш отгоре на покрива една греда с 8-9 халогена на нея + една греда отзад с още толкова халогени да могат да светят назад, има възможност за някакъв коментар... А двигателя как е принципно? Искам нещо с нечовешки въртящ момент в ниски обороти, да мога като бонус да тръгвам рязко от светофари и да газя тарикати, които опитват да направят пред мен ляв завой в ситуация в която трябва да пропуснат движещите се направо преди да завият... Засега се оглеждам и за CASE IH, ма не знам дали ще мога да си позволя доплащането...
                              Абе всъщност кого заблуждавам - с чугунените брони и установките за картечници напълно ме спечели - звънкай направо да се разбираме за детайлите на бартера...
                              Двигателят е от танк "Leopard":

37,4 литров V10 турбодизел - Евро - 17

Ей така танкът тръгва от светофар с този двигател:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:02.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X