Известие

Collapse
No announcement yet.

Пожарогасител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пожарогасител

И тази година си занесох пожарогасителя на проверка и се оказа, че изпуска и е морално остарял и няма части за него. На второто място където отидох ми предложиха ремонт за 8 лева и получаване на другия ден. И понеже ми е доста далече реших да купя нов. Сега имам супер модерен китайски пожарогасител от един килограм с манометърче срещу 20 лв.
    Интересно ми е дали си носите пожарогасителите всяка година на проверка, какви и колко големи ползвате. Дали някога са ви ги искали да ги представите - от КАТ или при техн. преглед и дали някой гледа дали са годни или се разчита на добросъвестността на шофьорите.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Проверяват когато имат кампания или акция за проверка, както и когато искат да се заяждат, но извън тези простотии - изправността на пожарогасителя си е важно нещо.
    Дори на теб да не ти потрябва никога, може да помогнеш на колега на пътя.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Праховите пожарогасители с времето стават неизползваеми. От влагата с годините се запушва дюзата през която излиза праха. Дори има случай на такива с пластмасови глави, при опит за задействане, главата да изхвърчи. Говоря за по-големите 6 и нагоре литра. Дори се е стигало до нараняване на хора. Сега мисля, че са само с метални глави, но не съм сигурен. Както и да е, проблемът със запушването си остава и стария пожарогасител в много случаи е просто за декорация. Лошото е, че на много от местата, където им се извършва проверка, само им лепят нови стикери без нищо друго.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ако ти изгори колата на пътя и нямаш пожарогасител, каското ще ти покрие ли щетата?
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Ако ти изгори колата на пътя и нямаш пожарогасител, каското ще ти покрие ли щетата?
          Зависи от колата - при стара е по-добре пожарогасител, а при нова си изгорял предварително с каското.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Това е интересен въпрос. Преди пишеха номера на колата върху пожарогасителя.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Това е интересен въпрос. Преди пишеха номера на колата върху пожарогасителя.
              Недей тръгва в тази насока, защото навремето имаше единна политика, между различните институции - КАТ, ДЗИ и др. отговорни за движението по пътицата.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Недей тръгва в тази насока, защото навремето имаше единна политика, между различните институции - КАТ, ДЗИ и др. отговорни за движението по пътицата.
                Е чак от толкова преди нямам спомени те и на винетките се опитаха да пишат номера...

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Е чак от толкова преди нямам спомени те и на винетките се опитаха да пишат номера...
                  Всичко е пари и власт и никой не мисли за безопастността на хората - хората трябва да се самосъхраняват.
                  sigpic

Comment

Преди имах един пожарогасител, решиха, че с него ще унищожа озона и ме принудиха да купя друг- тези с властта. Виждал съм горящи коли, някои ги гасяха успешно при наличие на пожарогасител, когато нямаше изгаряха.

Comment

Неприятна гледка си е една горяща кола.
                      Преди години имах случай - спираме няколко коли да помагаме и всеки вади пожарогасителите, а те половината от тях не работеха.
                      Доста трудно отворихме предния капак, защото от температурата ключалката беше заяла и в момента на отварянето, поради притока на кислород, лумна буен пламък - избощо голямо шоу, което не пожелавам на никой.
                      sigpic

Comment

AЗ като си купих пожарогасителя (преди 3 години )
                        Избрах по-голям 2кг най-скъпия който беше там. Мисля, че даже беше и Български.

Страшно яка мацка работеше там, та я питах реално ако стане нещо дребно какво правим.

Та мацката ми каза този който аз съм взел реално пръска 5-6 секунди като ако пръскам както трябва върши работа.

обаче ако изпръскам във въздуха първите 2-3 секунди забрави да изгасне огънчето.

А тези по 1 кг с един много широк манометър с червен циферблат са най-големия боклук.
                        "Този е колкото да не те глобяват"

Така, че за мен това е важно
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Преди седмица взех моя от проверка. За да не се съмнявам дали са го проверили или само са ми сложили стикер просто го изпръсквам. 5лв. без ДДС и на следващият ден съм готов. Дано не се налага да ги ползваме.

Поздрави
                          алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                          алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

От опит знам, че на тези пожарогасители, които си возим в колите, не може да се разчита при по-сериозни обстоятелства. А тези които приличат на спрей против хлебарки, изобщо не ги коментирам.
                            Та според златното правило - "Бай бабо да не ме среща мечката........."
                            Преглеждайте си редовно колите за течове, омаслявания, проблеми по кабелите и ползвайте само предписани стойности за ел. предпазителите.
                            И избягвайте да паркирате в близост до боклучийски кофи.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Два пъти ми се е налагало да се правя на пожарникар и да гася пламъци с прахов пожарогасител и двата пъти горяха бобините на спирачките на един кран и все на мен се падаше честа да го гася като най- съобразителен и бърз . Ефекта е поразителен, в момента в който насочиш струята от прах пламъкът моментално изчезва, като с магическа пръчка с едно единствено и кратко натискане, а в тези бобини има доста лак и горят добре.

Comment

Working...
                              X