Известие

Collapse
No announcement yet.

Край.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Край.

...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 10:35.

кофти звучи, а каква е била тази стахотна най-запазена кола ? стана ми интересно просто

за парите и кефа - ти си знаеш, кофти е че си се разочаровал до такава степен
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

сподели и конкретната ситуация
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ситуацията е ясна, изводите еднозначни. Не е успокоение това, че на всички се случва, нали все пак затова е инвестицията, за да се избегне точно на теб да ти се случи. И все пак е гадно, от където и да го погледнеш.
        alfa romeo sprint 1984

Comment

Ебаси и колата, една год и 15к лв...мн пара си е това. Какъв е модела...и какво и прави толкова за 15к лв?
          Наслука ти желая със следващата кола.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Не разбирам този пост.

Сжаляваш ли за нещо, яд ли те е за нещо.
            Кой те е карал винаги да слагаш оригинални части, това е перверзно и извратено.
            15 000 лева!!!!!!!!!!
            Стига бе.
            Кой те разочарова сега?
            Какво се е случило?
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Поздравления за правилното решение
              За съжаление малко със закъснение, но все пак по-добре късно, отколкото никога..... някъде около 5-те хиляди лева е трябвало да спреш!
              sigpic

Comment

От това, което си писал досега съм разбрал това, че ти си един перфекционист.

От това, което си написал сега разбирам (за пореден път) това, че перфекционизмът по един или друг начин все още не се вписва в нашата действителност (за съжаление).

Съжалявам затова, че обстоятелствата са те накарали да направиш тази равносметка и да вземеш това решение.

Искрено се надявам, че решението ти не е окончателно.

В теб има много потенциал и ако го впрегнеш в правилната посока, нещата могат да изглеждат по много по-различен начин. Най-малкото да не звучат така песимистично.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Съжалявам за вас, но да набивате пари в оригинални части и скъпи масла на кола, която може да е видяла последна смяна на маслото малко преди изтичането на гаранцията е... лудост. И е факт, че колкото повече се грижиш за нея, толкова повече почва да те предава. За това карайте смело, пък каквото му дойде.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                    Съжалявам за вас, но да набивате пари в оригинални части и скъпи масла на кола, която може да е видяла последна смяна на маслото малко преди изтичането на гаранцията е... лудост. И е факт, че колкото повече се грижиш за нея, толкова повече почва да те предава. За това карайте смело, пък каквото му дойде.
                    Напълно прав си!
                    А работа на добрия майстор е да ти каже с коя част може да се прави компромис и с коя не.
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                      Край.

Като "фанатик", по една такава "кола" за една година съм дал над 15 хиляди лева за ремонти и смени (това не включва цената и), при положение, че няколко известни форумни "майстори" твърдят, че тя милата била най-запазената и най-читава от модела си, която са виждали (и не говорят за външния и вид)...

Смятам се за истински фен на марката (тая цифра ако не го доказва здраве му кажи, защото тя е образувана само от оригинални, възможно най-скъпи части, с каквито колата е излязла от завода), но въпросната кола просто е последната "Алфа", която съм си купил.

Ще си я запазя, просто защото е безмислено да се опитвам да я продам, по-добре да го броя, все едно съм прежалил и пазарната и цена в момента и да си имам още една кола на тротоара пред нас, отколкото буквално да изхвърля тези пари на вятъра (не, че точно това не се е случило вече).

Кеф цена няма, това е било и ще продължи да бъде моята философия, специално за колите, но това всъщност не е кеф, това в момента мисля, че е точно обратното на кеф...

Най-красивите и пълни с емоции коли (дори и когато са "фиатове" и "опели"), но с парите, които съм изсипал в 3 коли от тази марка за последните три години, съвсем буквално можех да карам каквато и да е чисто нова кола (и то изобщо не от евтините класове и марки)... А те продължават да ме разочароват буквално всеки ден.

Тези, които ме познават знаят прекрасно, че не съм от хората, които колата я възприемат като инвестиция, която трябва да се възвърне, а като нещо с което да си караш кефа (затова и цифрите са такива), така че който не ме познава да не чете това мнение и да си мисли, че съм поредния "голфар" който се нерви, че носача на Алфата струва 180 лева и не може да и се сипва масълце от по 10 лева/литъра... Защото аз слагам носачи от по 300 лева бройката и масло от по 40 лева/литъра....

След последното разочарование обаче, аз лично спирам да пълня джобовете на велики "майстори" и въпреки, че ще си остана Алфист, то ще бъде само по душа, а Алфите ще ги гледам и ще им се радвам само отстрани. Двете, които в момента притежавам ще си ги оставя по вече споменатата причина, но повече 99.9% съм сигурен (просто защото човек никога не може да е напълно сигурен в каквото и да било), че повече никога няма да купя нещо с тази емблема.

Не, че на някой му дреме, ама аз да си кажа... Предполагам, че за хората, които наистина ме познават отблизо това ще е малко странно, за другите би могло да е поучително.
                      Баси, като знам как си гледаше колите не се учудвам че ти дойдоха нанагорно.
                      Но ако си мислиш, че с друга ще е различно, едва ли.
                      Перфекционизма не прощава, а дребните неща и външния вид са огромна част от разходите в случая.
                      На нова кола боли още повече като нещо не е идеално...
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

За 15 хилки ти трябва да си я докарал в оригиналния вид в който е излязла от завода .
                        И пак ми е трудно да си представя как си дал толкова .
                        Моята е имала някакъв удар което ми излезе едни допълнителни 600лв.
                        Смених предницата за 1000лв. и други ремонти всичко е 2000-2500лв макс и 3 години не слизам от нея. Вярно не е перфектна външно то и как да бъде освен ако не я обиколя с шипове .
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                        sigpic

Comment

И за какво по-точно са дадени тия 15 бона ?!?

Щото имаше един изключително интелигентен човек от Бургас с една 145-ца, който във всеки пост ревеше колко много пари е дал за "тоя боклук", а като представи списъка с разходите 2/3 от нещата бяха поръчкови 16-ки (за 145-ца), хромиране на огледала, газов инжекцион и т.н.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Не се отчайвам бре .....карай си Алфите докат изздъхнат тотално и после за у дерето .......
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                              За бензин, за бензин ги дадох, даже излъгах, че са 15 (имам си едно файлче дето си описвам какво е правено по тях и сверих точната сума от него преди малко, не е 15)... Мога да кача това файлче но няма да го направя да не направя антиреклама на някой сервиз или нещо такова... Преценил съм, дал съм ги, никой не ми е виновен за това и всъщност не рева за това...

Суска, специално за тебе: Айде ако можеш точно този път недей да се правиш на олигофрен, моля. Мерси предварително. Знам много добре колко си велик и колко си над такива маловажни неща.

"Поучителните" обяснения как за кола видяла незнамсикакво не си струва да се дават пари, можете да не ми ги обяснявате - всеки си има нещо, за което не пести пари и нерви и просто иска да му доставя пълен кеф (е да, доста по-тегаво е като си OCD), хоби, лудост или както искате го наречете, но ако нямате такова нещо живота ви доста скоро ще стане съвсем безмислен (само тия дето са подминали 50-така ще ме разберат, но в един момент всички ще сте такива надявам се)...

Просто за мен това "хоби" или както го наричате бяха колите... Това е. Както вече казах, преценил съм - дал съм ги и нужда от безплатни финансови съветници нямам да ме съветват как да си харча парите...
                              @morfius: Батка, 100% ще бъде различно с "друга", защото за толкова пари, колкото ми "струват" двете, "другата" щеше да е в техния клас, ма от магазина...

Поздрави на всички (и на тебе, Суска).
                              Великият алфист, не, най-великият алфист тегли чертата на марката.
                              Човекът, който нееднократно размахваше омазания си с говна пръст, опс, грешка омазания си с масло пръст и назидателно правеше бележки на всички не-фенове на марката, които се осмеляват да слагат "неоригинални" части, на всички онези, които "опозоряваха" марката с турски и китайски чарколя, на всички онези, които не си лягаха с бархетна пижамка с емблемата на АР, на всички онези, които се осмеляваха да пуснат тема не отнасяща се до АР.
                              Но той, големият алфист, ебачът на майки, не беше достатъчно умен да прозре репликата "НА ВСЯКА ЦЕНА".
                              Тук не се крие само високата и паричната цена, а в тази реплика се крие и КОМПРОМИСЪТ, онзи шибан компромис, който ние алфаджиите правим със съзнанието, че няма как да оставим алфата си, заради тъпата дилема, "семейния" разход или скапаните "оригинални" носачи за нашите коли.
                              Радвам се, че надутият ти червен задник лъсна с този крайно нелеп и смешен пост.
                              Големият алфист се оказа един голям ревльо, който типично по-български построи триетажна къща без да си направи сметката, че няма да има кинти да я измаже.
                              Ама кой съм аз, че да те съдя................
                              К.М.

Comment

Working...
                              X