Известие

Collapse
No announcement yet.

Край.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Напълно те разбирам с тази тема Аз винаги като се сетя колко съм хвърлил до сега по двете ми Алфи, и просто ми се свива сърцето За тия пари, чисто нов Фиат Пунто МОРЕ 2012 от салона щях да си взема, че и щяха да хартисат.
    Така, че напълно те разбирам!

Ама емоциите , спомените , преживяни до сега от двете ми любимки ... не мога да ги пренебрегна! А не са малко! Разбирате ме за какво ви говоря ...

Лично сега си карам една много добра ежедневка (155цата) , която си я поддържам, така, че да нямам проблеми с нея. Всичко и се сменя на време, като гледам все средно бюджетни решения.
    145цата си е за кеф! Но и за нея скоро ще спре кранчето, като ще мине във фаза "поддръжка", но има какво още да се прави по нея.

Бацка, няма какво да те е яд ... карай си колите така, че да ти вършат работа, личното ми мнение, колкото и да си фен, лудостта по хвърляне на средства си има край! Стигаш до един момент и си викаш, няма смисъл да наливам в кола която скоро ще стане на 15-20, и вече я караш както първия и собственик я карал ... докато има в нея ресурс, и вече като почне да и се обаждат някой много сериозни проблеми ... правиш си сметката и решават какво ще правиш -> продавам на ниска цена? На части? На вторични? и т.н

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

Абе...разбирам те Макар да не съм превъзмогнал италианките все още
      Но, като се зачета в постовете ти все едно гледам себе си ...което е жалко....

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic
        От това, което си написал сега разбирам (за пореден път) това, че перфекционизмът по един или друг начин все още не се вписва в нашата действителност (за съжаление).
        Това е самата истина...

Уви в България и да искаш най-доброто, независимо от цената, НЯМА как да го получиш. Нищо западно няма. И като казах западно ти отдавна трябваше да започнеш да си караш алфите да се обслужват и поддържат в Гърция...
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

Нз какво толкова поддържане сте правили за такива огромни суми. На моята стара любов 156-ца за 4-ри години съм дал по поддръжка: 1200лв.
          Вс друго е консуматив, разни глезотии, масла, филтри, стелки, гуми, застраховки...които съпътстват всеки автомобил.
          В момента колата е със здраво оакчване и ходова част. В перфектно здраве е двг.. Екстериорно и интериорно няма забележки.

Не се коси колега. И аз съм перфекционист, но това си е болест. Няма как. И аз имам такива проблеми. Но определено съм адски доволен от марката.
          Скоро си купих и др алфа. и старата не я давам, да събира прах по-добре.
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:49.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

... Никога не забравяй откъде си тръгнал, накъде отиваш и... Кога да спреш.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Темата е интересна обаче, ако може ебачът да каже за какви точно коли става въпрос !! А иначе относно разочарованието ти, ще ти кажа 2 неща:
              Някои неща не стават с пари!
              Не е луд, който яде баницата!

И да не си помислиш, че го знам от дядо си Христо (Бог да го прости), нищо подобно и аз съм го научил по трудния начин
              Last edited by code; d.m.y г., 19:51.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

А за 2 нови от същия клас?
                Консумативите същите, лизинги, доста по-скъпи застраховки и пак ядове с външен вид.
                А не всичко влиза в гаранциите...
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Нещо си изпаднал в лирично отклонение, но ще ти мине.
                  В началото смятах колко пари съм дал по Алфите, но отдавна вече не водя статистика, защото може да се побъркам.
                  Имал си - дал си, ако имаш още, пак ще дадеш.
                  Колите са си скъпо удоволствие независимо от марката, тъй че по-добре осмисли използването им и наблегни на приходите.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Ми гаранция за ходова част няма...каското на нова е доста, както и данък. А изработката на новите до 30к лв коли е ужасна, евтина.
                    Караме стари коли по Бг лунни пътища...няма как да не се сменя.. То нова кола след 100к км, че и по-рано ще има проблеми с окачване.

Бих разбрал само ако са дадени мн пари за непрекъснати ремонти по двг.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                      Суска, Сускаа... Ти си единствения писал в темата, от писането на когото наистина ми стана по-добре и ми мина яда (да не се обиждат другите)...
                      Евала пич, ако се срещнем някой ден ще те черпя едно каквото пиеш, честно...
                      Баси, аз само я чета темата, но и на мен ми се пие. Бах тая ръжда дето така те я е ядосала! Имал си пари, дал си, дали е жигула или Алфа каква е разликата? Ти си дал парите напълно съзнателно - не се е получило както си искал - ми не се е. Прасето ти е написало сърцераздирателна критика, ай сиктир, но щом ти харесва - ок. Тая пихтия всички я ядем. Аз така и не разбрах дали си ядосан на някой конкретно или просто на италианските кочини?
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Абееее, най-важното е да не си купуваш повече италиански коли
                        sigpic

Comment

БеЕмВе юбер алес
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Каквото и да е станало може да се случи и с др. марка ... и аз съм налял сумата и пари в моята 145-ца и като се загледам ... НИЩО ... но това си е болест на фена , на перфекциониста или на каквото щете го наречете . За много може да сме луди за други глупаци според мен сме просто Алфисти . Не дай си боже ако се случи нещо с колата ми аз няма да се откаже от това да я правя или от марката ... може някой ден да не е е вече на 1-во място но ще е една от най-важните ... Всеки сам взима своите решения и сам си знае за какво го прави и на каква цена . Относно "скъпите" и "оригинални" части аз също от едно известно време слагам само такива по простата причина , че ефтините щяха да ми костват живота .
                            sigpic
                            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                            Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Великият алфист, не, най-великият алфист тегли чертата на марката.
                              Човекът, който нееднократно размахваше омазания си с говна пръст, опс, грешка омазания си с масло пръст и назидателно правеше бележки на всички не-фенове на марката, които се осмеляват да слагат "неоригинални" части, на всички онези, които "опозоряваха" марката с турски и китайски чарколя, на всички онези, които не си лягаха с бархетна пижамка с емблемата на АР, на всички онези, които се осмеляваха да пуснат тема не отнасяща се до АР.
                              Но той, големият алфист, ебачът на майки, не беше достатъчно умен да прозре репликата "НА ВСЯКА ЦЕНА".
                              Тук не се крие само високата и паричната цена, а в тази реплика се крие и КОМПРОМИСЪТ, онзи шибан компромис, който ние алфаджиите правим със съзнанието, че няма как да оставим алфата си, заради тъпата дилема, "семейния" разход или скапаните "оригинални" носачи за нашите коли.
                              Радвам се, че надутият ти червен задник лъсна с този крайно нелеп и смешен пост.
                              Големият алфист се оказа един голям ревльо, който типично по-български построи триетажна къща без да си направи сметката, че няма да има кинти да я измаже.
                              Ама кой съм аз, че да те съдя................
                              Абе Суска, като ти чета мнението пак, почвам да се чудя дали всъщност не си някакъв психопат-фетишист, който ме дебне, честно... Ебахти злобата, ебахти сравненията... Плашиш ме човек, имам усещането, че ме следиш из интернет пространството и у вас си направил една стена с налепени изрезки от моите постове като ти чета мнението... То бива да се дразниш от някого, ама ти леко си прекалил с поста си майка...

Някой има ли снимка на тоя човек да я постне тука да го видя как изглежда..? Че почвам да се оглеждам из тесните улички да не ме издебне с някой носач...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                Абе Суска, като ти чета мнението пак, почвам да се чудя дали всъщност не си някакъв психопат-фетишист, който ме дебне, честно... Ебахти злобата, ебахти сравненията... Плашиш ме човек, имам усещането, че ме следиш из интернет пространството и у вас си направил една стена с налепени изрезки от моите постове като ти чета мнението... То бива да се дразниш от някого, ама ти леко си прекалил с поста си майка...

Някой има ли снимка на тоя човек да я постне тука да го видя как изглежда..? Че почвам да се оглеждам из тесните улички да не ме издебне с някой носач...
                                Хаха, освен теб дебне и Куку, фен ви е нещо...

Comment

Working...
                                X