Известие

Collapse
No announcement yet.

Оцеляване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оцеляване

Тази вечер се разминах на косъм с оцеляването.
    След Ахелой в посока Сл. Бряг за ради 2 камиона внезапно пред мен спря Ф.транзит . Спрях и аз на около 1,5 м от него като нарочно стъпих с 2 те десни колела в шанеца за да не ме натрес енякой. Поглеждам в задното огледало и виждам светлини и 1 връхлитащо Рено отзад .1 ва и и изнасяне в дясно на Трназита на банкета, чува се адско скърцане на спирачки и Реното се настани на моето място зад Транзита. Като си помисля щях да бъда наврян в Транзита и със смачкана задница до неузнаваемост.
    Ега ти тъпият случай - без да си виновен ще пострадаш яко.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Re: Оцеляване

Първоначално публикувано от kris11
    Тази вечер се разминах на косъм с оцеляването.
    След Ахелой в посока Сл. Бряг за ради 2 камиона внезапно пред мен спря Ф.транзит . Спрях и аз на около 1,5 м от него като нарочно стъпих с 2 те десни колела в шанеца за да не ме натрес енякой. Поглеждам в задното огледало и виждам светлини и 1 връхлитащо Рено отзад .1 ва и и изнасяне в дясно на Трназита на банкета, чува се адско скърцане на спирачки и Реното се настани на моето място зад Транзита. Като си помисля щях да бъда наврян в Транзита и със смачкана задница до неузнаваемост.
    Ега ти тъпият случай - без да си виновен ще пострадаш яко.
    Крис, би трябвало да знаеш, че тоя участък е много рисков и често се кара с превишена скорост, редовно има и смъртни случаи. Не знам ти точно дали си карал с 90 там, ама... Важното е, че си се разминал.

БТВ аз там съм имал колизия с една чайка - 'изкочи' зад един камион от насрещното и просто нямаше накъде да кривна, беше в 07:00 сутринта, пътят беше пуст, аз карах със 150 някъде. Точно на правата след Ахелой в посока Бургас. бяхме аз, чайката и камионът даже не видях какво стана с птичката
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Това наистина е много кофти!Важното,че си жив и здрав и си успял да се разминеш!
      Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
      ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
      ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Горе главата колега! Важното е, че си се разминал Ужас е в момента по пътищата .. всеки блее нанякъде и после го отнасят невинни хора
        бтв Шоко нали и той беше разправяше за неговия случай .. той май се беше разминал с някаква S класа ..
        Alfa Romeo 155 1.8TS '93
        Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

А аварийки поне пусна ли като спря?

От месец карам в Испания и по магистралите се кара със 120-140мах/по закон де/.Ако се наложи да намалят малко по-рязко или има задръстване или стане нещо всички пускат аварийките веднага и поне от 500м можеш да видиш,че отпред нещо става.Ако почнем и в БГ да ги пускаме при такива ситуаций ще има по-малко ударени отзад или
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby

От месец карам в Испания и по магистралите се кара със 120-140мах/по закон де/.Ако се наложи да намалят малко по-рязко или има задръстване или стане нещо всички пускат аварийките веднага и поне от 500м можеш да видиш,че отпред нещо става.Ако почнем и в БГ да ги пускаме при такива ситуаций ще има по-малко ударени отзад или
            Ами то в испания хората пак карат лудо, ама имат чувство за отговорност. Това е тънката разлика с нашата действителност. Не ни трябва да ставаме японци и американци и да нагласяме спийдконтрола на 80 км/ч и да заспиваме, но и тая простотия която е в момента, до нищо добро няма да ни доведе .
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Тукашните шофьори нямат нищо общо.Още като те видят,че си се запътил към пешеходната пътека и вече спират,а какво остава ако си стъпил на нея.Тва да те напсуват, че си ги засякъл или да те засече и да не ти си извини...няма такова нещо.Много по-спокойно се кара,няма дрисльовци с голфове и астри да се правят на можещи шофьори.Абе цивилизована работа/разбира се има и издънки,но са много рядко/.Има радари по магистралите,които до 140 не те закачат,но на 141-вия км 300 евро глоба+ 3 точки от общо 12.Над 180км директно затвор.Строги закони му е майката и най-вече да има кой да ги прилага.
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby
                Kaкви аварийни бе човек ?? Нямаше време .
                Скоростта с която се движеше колоната беше около 80-90.
                Сякаш при спирането предусетих нещо и затова влязох в дясно. В момента на спирането погледнах в огледалото и видях фаровете на носеща се кола към мен.
                Откак миналата година ме нацели 1 Ауди отзад имам навика да поглеждам в задното огледало /- аз съм спрял отдавна има 3 коли преди мен. Светна светофара зелено за направо , но лявата секция закъдето се бях наредилси светеше червено и изведнъж спирачки и тряс . Човекът мислел , че ще тръгна - как да тръгна не мога да прескоча колите преди мен./

Не знам може би в сегашният случай този екземпляр да е изпреварвал и му се е наложило да се прибира в лентата зад мен или да е бил заспал но резултата беше скърцане на спирачки и спиране на мястото на което бях преди момент.
                После уплаши ли се не знам , но веднага газ и в лявата лента изпревари спрелият бус и замина.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

На мен за една седмица ми се наложи два пъти да спирам инцидентно.Първия път врачански идиот решил да прави обратен.Видял срязана мантинелата и в лявата лента си се наредил и чака отсрещните коли да свършат,а аз и колата пред мен изпреварваме тир в същата лента.Ако не ми беше пуснал аварийки тоя пред мен както спря рязко си го отнасях като куцо пиле домат.Втория път на Цариградско двама идиоти се подпряли леко и седят в лявата лента.Тогава добре че колата има добри спирачки.От тогава видя ли нещо такова на пътя ги пускам веднага поне да виждат,че съм спрял или се движа бавно или че нещо не е както трябва.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Тайно се надявам освен аварийни светлини... да започнат да си използват и мигачите. По Цариградско оцелявам с повишено внимание и очи отворени на 44, когато започнат да преминават от платно в платно без да дават сигнали

Comment

Първоначално публикувано от Eufi
                      Тайно се надявам освен аварийни светлини... да започнат да си използват и мигачите. По Цариградско оцелявам с повишено внимание и очи отворени на 44, когато започнат да преминават от платно в платно без да дават сигнали
                      ЕЕЕЕЕЕ колежка ти пък мигачи то човек се радва като някой в мъглата е с работещи фарове ,че някой са е електромер
                      По специално извън София но се виждат и в София
                      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Lucky
                        ЕЕЕЕЕЕ колежка ти пък мигачи то човек се радва като някой в мъглата е с работещи фарове ,че някой са е електромер
                        Не ми се мре заради чужда идиотия. По същите причини - просто в такива дни избягвам да се качвам на колата...

Comment

Първоначално публикувано от Lucky

Ей това колко пъти го видях и в неделя и в понеделник и то извън градовете в мъглата. Гледаш гледаш аха и да тръгнеш да изпреварваш , но ти се струва , че май има нещо сиво или тъмно насреща преди светлините на идващата срещу теб кола. Изчакваш малко и вече започва да се очертава я накоя кола , я някое Камазче, без пуснати габарити - за фарове не може и дума да стане.Има такива идиоти дето се движат в колона - пред тях и зад тях са на фарове , ама те не са.

Comment

Working...
                          X