Известие

Collapse
No announcement yet.

Кола с чужда регистрация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кола с чужда регистрация

Днес взех едно ситроенче на жената което е с френски номера. Интересува ме дали мога да го карам така с френските номера, по думите на джамбазите нямало проблем, дадоха ми 3 картончета които били застраховка и преглед, както и френски талон на колата и френски кауфентрак на предишния собственик (този който я е купил и докарал в България), също и нов кауфентрак който да се напише на мое име (все едно че аз съм си я докарал на автовоз)?
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Днес взех едно ситроенче на жената което е с френски номера. Интересува ме дали мога да го карам така с френските номера, по думите на джамбазите нямало проблем, дадоха ми 3 картончета които били застраховка и преглед, както и френски талон на колата и френски кауфентрак на предишния собственик (този който я е купил и докарал в България), също и нов кауфентрак който да се напише на мое име (все едно че аз съм си я докарал на автовоз)?
    Чувал съм, че имаш 14 дни след като си я придобил да я регистрираш в КАТ.
    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Аз пък знам,че може да си караш докато имаш преглед,застраховка и номера.
      Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Ако веднъж в годината идеш до Франция, да и платиш застраховката, данаците и прегледа, може.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
          Аз пък знам,че може да си караш докато имаш преглед,застраховка и номера.
          Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Ако веднъж в годината идеш до Франция, да и платиш застраховката, данаците и прегледа, може.
          Нещо от тоя сорт......
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Румънците до скоро правеха така - купуват кола с наша регистрация, като съответно колата не я прехвърлят и не сменят номера. Не минават прегледи, не плащат данъци - нищо. Стария собственик отива с договора за покупко-продажба и отписва колата от данъчното. Та ти в случая ще си в ролята на "румънеца". Отделно гледам нашите застрахователни компании, правят ГО на такива индивиди, но последно видях лично как един румънец го тарифираха на 800 лв с един опел вектра 1.8
            Та все си мисля, че не е удачен вариант да се отлага това прехвърляне.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

Дам по закон имаш 14 дена след предобиването й да минеш КАТ. Два месеца след слагане на нови номера и да минеш през данъчното.
              За каране с този номер не виждам пречка, стига да и се плащат всички необходими застраховки.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Докато ти изтече прегледа и застраховката карай, после на дали ще ти е на сметка да платиш застраховка и преглед във Франция. Все пак цените там са като сутришното кафе на френскта ривиера
                (Едно регистриране в България не е чак толкова скъпо, аз бих отишъл да си я регистрирам директно)
                еКс 156, в търсене на нова италианска хулиганка

Comment

А защо е нужно да се кара с чуждестранните номера? Какво се печели от цялата история? И за какво Ситроенче става въпрос?

67лв. струва регистрацията в КАТ.
                  Ако е под 100к.с. данъка ще е 30-40лв.
                  Г.О. е към 200лв.
                  sigpic

Comment

Ситроенчето е Ксара 2001 2.0хди 90кс.
                    Ясно ми е че данъка е 37лв, регистрацията около 70-80лв, гражданската 200лв и т.н., но просто нямам време да се занимавам с кат в момента, а и защо да не се спести някой лев на първо време и да я обслужа с тия пари. Освен това ми се ще да я покарам малко за да видя как се държи, ако не ми хареса да търся друга количка на жената.
                    пс Май ще взема документите на колата в мен и като видя катаджий ще спра да ги питам.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      Ситроенчето е Ксара 2001 2.0хди 90кс.
                      Ясно ми е че данъка е 37лв, регистрацията около 70-80лв, гражданската 200лв и т.н., но просто нямам време да се занимавам с кат в момента, а и защо да не се спести някой лев на първо време и да я обслужа с тия пари. Освен това ми се ще да я покарам малко за да видя как се държи, ако не ми хареса да търся друга количка на жената.
                      пс Май ще взема документите на колата в мен и като видя катаджий ще спра да ги питам.
                      Цъкни в нета, регистрацията е около 60 кинта, докато ти пиеш бира, в София
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        А защо е нужно да се кара с чуждестранните номера? Какво се печели от цялата история? И за какво Ситроенче става въпрос?

67лв. струва регистрацията в КАТ.
                        Ако е под 100к.с. данъка ще е 30-40лв.
                        Г.О. е към 200лв.
                        Зависи къде караш.....аз си карах 156-цата в Гърция с български номера въпреки,че бях длъжен да я регистрирам в Гърция,ама 600евро ГО и още толкова годишен данък не ми се даваха за тая каляска.
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Така...., колата ще се регистрира с бг номера и т.н., както си е редно, за да няма главоболия след време. Оказа се че френската гражданска изтича утре и просто не си струва усилията и нервите които ще прахосам в последствие.
                          Темата може да се счита за изчерпана.

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                            Румънците до скоро правеха така - купуват кола с наша регистрация, като съответно колата не я прехвърлят и не сменят номера. Не минават прегледи, не плащат данъци - нищо. Стария собственик отива с договора за покупко-продажба и отписва колата от данъчното. Та ти в случая ще си в ролята на "румънеца". Отделно гледам нашите застрахователни компании, правят ГО на такива индивиди, но последно видях лично как един румънец го тарифираха на 800 лв с един опел вектра 1.8
                            Та все си мисля, че не е удачен вариант да се отлага това прехвърляне.
                            Специално малко от кухнята, вече "някой" застрахователи не правят ГО, ако собственика има повече от 3 или 5 коли и е ясно, че се карат в Румъния. Некви крупи мерки взимат за да не се минат, а отново нас ни набутват... типично.

Иначе по темата колегите са прави, регистрирай я тук, и не се занимавай повече с чуждите номера, може и тук да направиш ГО, но последно беше доста повече пари за коли от др. държава, а сега на кола 2.0 ГО е ~183лв.
                            sigpic
                            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                            0889 636 093

Comment

Учудващо вчера за 1 час успях да свърша половината работа по регистрирането. Успях да си взема заявление (което по принцип се взима до обяд, поне при нас в Добрич е така), успях да мина и канал (което също отнема поне 1-2 часа, зависи от колите пред теб). В понеделник живот и здраве съм първи на гишето за подаване на документи, след което се надявам да разходя каляската вече легално из града

Comment

Working...
                              X