Известие

Collapse
No announcement yet.

2 странни проблема с Уиндоус 7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2 странни проблема с Уиндоус 7

проблемите са следните:
    1. като включа компютъра не ми тръгва веднага звука, а като пусна уинампа да свири нещо след 2-3 минути идва звук
    2. пак като включа компютъра и пусна веднага мозилата или каквато и да е друга програма (без уинамп) няма респонс, трябва да чакам 10 минути и тогава се отваря всичко и си тръгва нормално.

Постоянно си ъпдейтвам уиндоуса както и драйверите на аудио картата, не знам каде да търся проблема. ?
    Last edited by MaVrUt; d.m.y г., 14:28.
    Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение

Постоянно си ъпдейтвам уиндоуса както и драйверите на видео картата, не знам каде да търся проблема. ?
    Предполагам си искал да кажеш на аудио картата?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
      Предполагам си искал да кажеш на аудио картата?
      да, в бързината съм написал видео картата

Comment

Ако това го наблюдаваш само при стартиране на машината, най вероятно се дължи на това, че в момента в койсо искаш да пуснеш музика или браузер, няма достатъчен свободен ресурс (процесорен) заради различните процеси които стартират.
        В такъв момент направи следното:

десен клик върху task bara > task manager > processes > под таблицата натискаш бутона "show processes from all users >
        И гледаш най отдолу на таблицата колко е процесорното натоварване.
        Ако е над 70 % виж кои процеси го пораждат.

Накратко - може би машината ти стартира бавно заради много излишни процеси, които стартират.
        Много от тях могат да се спрат.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Виж си сървисите... дали не пише там ей това:
          Windows audio service - Automatic (delayed start)?
          Виж за буби... (тренд микро имат добър онлайн скенер)
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Ако това го наблюдаваш само при стартиране на машината, най вероятно се дължи на това, че в момента в койсо искаш да пуснеш музика или браузер, няма достатъчен свободен ресурс (процесорен) заради различните процеси които стартират.
            В такъв момент направи следното:

десен клик върху task bara > task manager > processes > под таблицата натискаш бутона "show processes from all users >
            И гледаш най отдолу на таблицата колко е процесорното натоварване.
            Ако е над 70 % виж кои процеси го пораждат.

Накратко - може би машината ти стартира бавно заради много излишни процеси, които стартират.
            Много от тях могат да се спрат.
            това е при стартиране

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Виж си сървисите... дали не пише там ей това:
            Windows audio service - Automatic (delayed start)?
            Виж за буби... (тренд микро имат добър онлайн скенер)
            гледах ги, не пише за отложен старт , колоните ми са включени в задните жакове, имам и 3 странични и като ги включа в страничните звука си тръгва от раз, преди не беше, от 2-3 месеца е така.
            Attached Files

Comment

Цъкни старт менюто и в празния ред напиши msconfig.
              Като се отвори една таблица, натисни бутона "startup"
              Разгледай това, което стои в списъка с отметки. Ако не искаш да стартира автоматично, махаш отметките. Колкото по-малко неща с отметки, толкова по-бързо ще стартира машината.
              Ако не можеш да се ориентираш или не си сигурен кое какво е - направи един скриншот на списъка и дай да видим.

PS:
              На шота, който си дал за процесите нищо не мога да различа.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

не знам как да направя скрииншота в по голям формат, изтегли снимката на пц-то си и ще може да се разчете

1. BigDogPath3
                2.DaemonTools
                3.Panda Cloud

само това БигДог не ми е ясно какво е

пък и с тея характеристики едва ли 3 програмки биха ми създали такива проблеми, нещо друго се ебава но не знам какво
                Attached Files
                Last edited by MaVrUt; d.m.y г., 16:34.

Comment

Махни отметките и на трите и пробвай как ще стартира.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Щом в едни жакове пали веднага, а в други не, значи драйвера който ги управлява има модул който не стартира веднага.
                    Това с голямото куче ... случайно да имаш ЮСБ камера + микрофон?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Хъбче имаш ли ? Че на мен от това ми е правило мизерии и подобни на твойте проблеми . Аз преинсталирах прозореца и сега щайгата лети
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                      sigpic

Comment

Преинсталирайте щом ви влече, но ако не знаете какво е било омазано, къде е гаранцията, че пак няма да се докарате до същото положение?

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Махни отметките и на трите и пробвай как ще стартира.
                          махнах ги и същото положение

Щом в едни жакове пали веднага, а в други не, значи драйвера който ги управлява има модул който не стартира веднага.
                          Това с голямото куче ... случайно да имаш ЮСБ камера + микрофон?
                          да имам ЮСБ камера, вече поне го разбрах какво е

нооо проблемите си остават, а каде мога да го потърся тоя модул да му разцъкам настройките, защото като взех ПЦ-то нямах такива проблеми , след преинсталация се появиха

Comment

Извади камерата от ЮСБ то и пробвай без нея... няма да се учудя да го прави тя.

Comment

Извади камерата от ЮСБ то и пробвай без нея... няма да се учудя да го прави тя.
                              да, много странно но тя го прави явно, 2 пъти рестартирах без нея и всичко си тръгва нормално, мерси за съвета !!!
                              Но проблема със звука си остава, как да го разрешим?

Comment

Working...
                              X