Известие

Collapse
No announcement yet.

За и ипротив доживотният затвор без право на замяна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Хора извършили тежки наказателни престъпления по особено жесток начин не трябва да са сред обществото.
    То за това и в развитите общества, дето няма и доживотна присъда, такива престъпници викат и преса и телевизия да се предадат, когато се затегне обръча, защото....Снайперист:

Ама у нас и снайпери не останаха, нито ченгета...
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ако живеехме в "демократична" държава,ако имаше правосъдие,може би щях да съм "за " отмяната.
      Сега съм против !
      Нито затворите са станали по-"европейски", нито социалната политика се е променила, за да намалее престъпността.
      Ако има поправили се затворници,те са единици,но това не е основание да се пускат всички и хората да живеят в страх.
      По стечение на обстоятелствата,общувам с една дама,която работи като психолог във варненския затвор.Тя между другото е една от най-изключителните жени,които съм срещала в живота си,но това е друга тема
      Дискутирали сме този въпрос.
      Тя ми разказа,че
      хората ("хората"...)с такава присъда живеят съвсем отделно от другите затворници.Те не живеят.Те вегетират,съществуват в безвремието,от това по-голямо наказание няма.Някои намират спасение в религията,други в това... да съдят държавата за какво ли не
      Патологичната оптимистка в мен казваше"Дори в най-лошите хора има мъничко добро .." Реалността обаче се оказва друга .Оказва се,че има завършени изроди,напълно с ума си,които не заслужават да бъдат свободни.
      Излязат ли,действителността ги смазва.Те не знаят как да се държат,не могат да се приспособят,отхвърлени са от обществото и...извършват друго престъпление,за да се приберат "на сигурно" в затвораТам,където се усещат "някои", там където йерархията е изградена като при животните...Алфа мъжкарят води глутницата и т.н
      Много ме впечатли това,че агресията при най-тежките престъпници и най-закоравелите психопати(серийни ) се отключвала ,ако е имало доминиране от жена (може и майка да е )
      Отплеснах се
      п.п.
      Не искам да влизам в правни спорове със специалистите тук (зная,че има такива ),защото не съм "в час".
      Това е само едно мнение .Признавам си, че не
      нямам достатъчна база за сравнение и все още не мисля,че съм разучила въпроса напълно
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Но и да имахме демокрация, правна система и т.н, пак това щеше да е сила - опасни престъпници ще има и нищо няма да ги превъзпита. В крайна сметка мярката е правилна.
        Но от друга страна-представи си опасен престъпник, който е арестуван и осъден на 25 г.Максимално наказание - 30 г., е като излезе на 55 мислиш, че той ще прави престъпления наново??
        Аз силно се съмнявам.
        Last edited by fred; d.m.y г., 10:13.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Но и да имахме демокрация, правна система и т.н, пак това щеше да е сила - опасни престъпници ще има и нищо няма да ги превъзпита. В крайна сметка мярката е правилна.
          Но от друга страна-представи си опасен престъпник, който е арестуван и осъден на 25 г.Максимално наказание - 30 г., е като излезе на 55 мислиш, че той ще прави престъпления наново??
          Аз силно се съмнявам.
          При нашите условия избора му след излизане от затвора ще е или да извърши престъпление за да се върне в средата си или да се хвърли пред някой влак.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            При нашите условия избора му след излизане от затвора ще е или да извърши престъпление за да се върне в средата си или да се хвърли пред някой влак.
            Да, то последното важи за много от тези дългогодишните, имаше го добре показано във филма по романа на Ст.Кинг, Престъплението Шоушенк
            sigpic

Comment

Да, то последното важи за много от тези дългогодишните, имаше го добре показано във филма по романа на Ст.Кинг, Престъплението Шоушенк
              Я пак опитай с романа, че нещо не ти се получи.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Издребняваш пак за една дума, Изкуплението Шоушенк трябва да е.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  ъъ, какво да опитам ?
                  Имаше сцена, когато осовободиха един второстепенен герой, беше доста възрастен и лежал сума ти години.Та туриха го на работа в един супер и той се обеси, не говорим за главния герои /М Фриман и Т Робинс в главните роли/.
                  Та ти опитай отново Филма (говоря по принцип) често пъти има много готини епизоди извън главните герои
                  Аааа, сега видях, че съм писал Престъплението, просто това ми е било в главата, престъплението като мотив, не съм обърнал внимание, сори

---------- Post added 18-12-2012 at 00:07 ---------- Previous post was 17-12-2012 at 23:53 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Издребняваш пак за една дума, Изкуплението Шоушенк трябва да е.
                  Бе ако не си перфекционист, ти режат главата тука
                  Last edited by fred; d.m.y г., 20:06.
                  sigpic

Comment

Бе ако не си перфекционист, ти режат главата тука
                    Прави се на интересен, не му обръщай внимание.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Прави се на интересен, не му обръщай внимание.
                      Имената на филмите са като личните имена, не бива да се грешат.
                      А и когато не си сигурен в нещо можеш лесно и бързо да го провериш.
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                        Ако живеехме в "демократична" държава,ако имаше правосъдие,може би щях да съм "за " отмяната.
                        Сега съм против !
                        Нито затворите са станали по-"европейски", нито социалната политика се е променила, за да намалее престъпността.
                        Ако има поправили се затворници,те са единици,но това не е основание да се пускат всички и хората да живеят в страх.
                        По стечение на обстоятелствата,общувам с една дама,която работи като психолог във варненския затвор.Тя между другото е една от най-изключителните жени,които съм срещала в живота си,но това е друга тема
                        Дискутирали сме този въпрос.
                        Тя ми разказа,че
                        хората ("хората"...)с такава присъда живеят съвсем отделно от другите затворници.Те не живеят.Те вегетират,съществуват в безвремието,от това по-голямо наказание няма.Някои намират спасение в религията,други в това... да съдят държавата за какво ли не
                        Патологичната оптимистка в мен казваше"Дори в най-лошите хора има мъничко добро .." Реалността обаче се оказва друга .Оказва се,че има завършени изроди,напълно с ума си,които не заслужават да бъдат свободни.
                        Излязат ли,действителността ги смазва.Те не знаят как да се държат,не могат да се приспособят,отхвърлени са от обществото и...извършват друго престъпление,за да се приберат "на сигурно" в затвораТам,където се усещат "някои", там където йерархията е изградена като при животните...Алфа мъжкарят води глутницата и т.н
                        Много ме впечатли това,че агресията при най-тежките престъпници и най-закоравелите психопати(серийни ) се отключвала ,ако е имало доминиране от жена (може и майка да е )
                        Отплеснах се
                        п.п.
                        Не искам да влизам в правни спорове със специалистите тук (зная,че има такива ),защото не съм "в час".
                        Това е само едно мнение .Признавам си, че не
                        нямам достатъчна база за сравнение и все още не мисля,че съм разучила въпроса напълно
                        Пак идваме на въпроса с интеграциата или по-точно с адаптацията. На мен не ми е исвестна друга такава държава , като нашата, която толкова малко да прави в това отношение.Тука не става въпрос само за затворниците, а за всички останали категории:Военни след мисия, полицаи, деца и юноши от специалисирани училища....
                        Списъка е дълъг, но хората не са чак толкова много, че да не може да се обхванат.
                        Напоследък се нароиха цял куп психолози и завършили няаква социология, но кой знае защо никой не иска да се занимава с това.
                        Евала на приятелката ти. Знам на какво е подложена. Много е трудно да останеш обективен и най-вече с разсъдака си при подобна професия.
                        И аз на някакъв етап съм бил убеден че е по-полезно за обществото да се отстрелват някои типове. Най-малкото е по-евтино и ефективно за обществото.
                        После се върна един стар пандизчия в квартала. Мислехме го за тих луд. Прекарал целия си съзнателен живот там ,той не успя да се интегрира, а може би и хората не го взеха на сериозно.
                        После...
                        После падна една топола и се разбра, че около четиридесет години обществото беше виновно, а той невинен. До като обикалях окоо крушата, на която се беше обесил си дадох сметка, че никой не може да бъде самостоятелно съдия, за каквото и да било престъпление. Обесенията труп нямаше нищо общо с онова момче, което някога бяха обвинили в нещо, което не е извършил.
                        Отплеснах се!
                        В други общества, престъпниците се държат строго диференцирани.
                        С изродите се справят по много начини.При голяма част от най-голямите престъпници са налице хормонални заболявания, включително и хромозомни аномалии. Ламброзо не е знаел за хромозомите, но добре е обобщил наблюденията си. Хромозомният дефект "свръх мъж" се характеризира с огромни дози тостестерон, които не само моделират външният им вид, но и водят до специфично поведение. Те са изпълнени с агресия и доминантност. Алкохола ги кара да полудяват. Имат свръх сексуална активност. На ръст са високи, сухи и мускулести, с нисо чело и масивна челюст. Плешви по принцип и здраво окосмени по торса. Може да ги видите навсякъде, където могат да доминират над хората: полиция, бойни спортове, охрана, началници от нисък клас и др.
                        Такива по принцип стават изнасилвачи и примитивни убийци. Ключа е тостестерона.
                        Как се оправят с тях ли!?
                        Ами сещате се.
                        Промяната е учудваща .
                        Най-страшни са ония, с късите, дебели пръстчета, малки пишки и закръглени задници. Там проблема е обратен и няма за сега лечение!
                        Та някъде може да се приложи и принципа: доживотен или 20 плюс
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Май започваме да осъзнаваме, че нищо в живота няма еднозначен отговор... което е добре.

По темата, първо да си оправим съдебната система, после да мислим наказанията.
                          Не е толкова важна големината на тежките, колкото неизбежността на леките наказания за превенцията.
                          То да мине метър с неща дето се лежи година 10 пъти, после чакай да осъзнае, че може да лежи и за убийството.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Май започваме да осъзнаваме, че нищо в живота няма еднозначен отговор... което е добре.

По темата, първо да си оправим съдебната система, после да мислим наказанията.
                            Не е толкова важна големината на тежките, колкото неизбежността на леките наказания за превенцията.
                            То да мине метър с неща дето се лежи година 10 пъти, после чакай да осъзнае, че може да лежи и за убийството.
                            Преди малко по телевизията казаха, че средната присъда у нас е само 9 месеца!
                            Причината е, че за това време минава делото и той пак е на улицата, за да може на ново да върши престъпления, после пак хонорари за съдии, подкупи за магистрати и колелото се завърта.
                            Страшно е!

Comment

Ето как превъзпитават в развитите демокрации.
                              10 години затвор за хакера, пуснал голи снимки на звезди

Кристофър Чейни, проникнал в електронните пощи на редица холивудски звезди, бе осъден на 10 години затвор плюс глоба от 76 000 долара.

Присъдата бе произнесена от федералния съд на Лос Анджелис. На 36-годишния Чейни бяха предявени обвинения по 26 пункта, предвиждащи 126 години сумарно лишаване от свобода. В крайна сметка срокът на наказанието бе редуциран до "само" 10 години, тъй като Чейни призна своята вина и сключи споразумение с прокуратурата.

Хакерът от Флорида бе арестуван през март след разследване на ФБР, продължило почти година. Установено бе, че Чейни е прониквал в електронните пощи на филмови звезди, регистрирани в Google, Apple и Yahoo, припомня БГНЕС.

Сред откраднатите данни бяха и множество снимки, в това число на голата Скарлет Йохансон. От действията на Чейни пострадаха още Мила Кунис и Кристина Агилера. По-пикантните фотоси на всички тях изтекоха в интернет, ставайки публично достояние.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1012610
                              К.М.

Comment

Не е точно така, в смисъл, в САЩ - да, но не навсякъде е така....
                                Точно вчера мои приятели се прибраха от Германия. Ходиха на свиждане на друг приятел, осъден за кредитни карти. Разказаха доста интересни неща
                                5 години ефективно, но ще излежи 2 години реално - казали са му, че могат да намалят присъдата за призната вина, за първо провинение, за добро поведение, за отработени дни и т.н., предполагам, намаляването и облекчения режим са възможни заради вида престъпление
                                Затвора, ако някой не ви каже, че е затвор, никога няма да разберете - то и с полицейските управления в малките градове е така (от личен опит).
                                Затънтен в гора, на вид като общежитие, с решетки, НО без 5м. ограда с течащ по нея ток. Изглежда по-скоро като някакъв огромен пансион
                                Двойна килия с телевизор, която за нашите стандарти се равнява на някои хотели по морето. Полагат им се по три разходки дневно след ядене, имат достъп до спортна зала, библиотека, телефон по веднъж седмично или месечно (не разбрах), свиждане всяка седмица, получават преса, могат да пишат писма..... НО всичко става след предварителна заявка и по график!!!
                                Колко пари е изкарал само той си знае, според него е осигурил семейството си за цял живот
                                Та, как аджеба се очаква този човек утре да спре да бръмчи по чужбина, като за 2 години.... айде нека са 5 години, осигурява толкова пари на съпругата и двете си деца, колкото някои хора не успяват за 50 години? При това живее едва ли не на хотел, докато стане време да се прибира
                                Нали идеята на превъзпитанието, в центровете за изпълнение на накзанията, е да си лишен от нещата в нормалния живот и усещайки липсата им да се замислиш, дали пак би се лишил от всички удобства?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X