Известие

Collapse
No announcement yet.

Таблет или електронна книга - кое да избера?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Таблет или електронна книга - кое да избера?

Здравейте. Тъй като съм скаран с ИТ технологите, моля ви за съвет кое да избера за подарък - евтин таблет или електронна книга. Устройството ще се използва единствено за четене на книги, като естествено и б'джета ми е ограничен до 150-160 лв. Гледам има разни таблети на тези цени ( куче марка) и ел. четци Престижио и Дива. Кое по-добре да избера и заслужава ли си таблет за тези пари или да не се занимавам и да купя електронна книга?
    Предварително благодаря за съдействието!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
    Здравейте. Тъй като съм скаран с ИТ технологите, моля ви за съвет кое да избера за подарък - евтин таблет или електронна книга. Устройството ще се използва единствено за четене на книги, като естествено и б'джета ми е ограничен до 150-160 лв. Гледам има разни таблети на тези цени ( куче марка) и ел. четци Престижио и Дива. Кое по-добре да избера и заслужава ли си таблет за тези пари или да не се занимавам и да купя електронна книга?
    Предварително благодаря за съдействието!
    Книга избери.
    Щом е само за четене, книга.
    Аз имам самсунг р1000, таблет, но програмката за четене на книги е далеч от ел. книгите, а и дисплея е доста "натоварващ" при четене, имам предвид като контраст. Представям си каква гадост ще е при нискобюджетните таблети.
    Няма по-недъгави устройства от мултифункционалните, такива.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Не купувай боклуци... ще отвратиш получателя от технологиите
      Ел. книга от тия марки е като стробоскоп, мига 5 пъти на всяка смяна на страницата.
      Стария Киндъл (новия малкия поне и той мига, явно тарикатеят с цената на екранчето) ако намериш... инак не си струва.
      Таблетите за тия пари и те са купчина боклук на едро... най-евтиния дето става за нещо е около 400 лв.
      (Нексус 7 или китайчетата с 1ГБ РАМ и IPS капацитивен екран)

С 2 думи... мисли за нещо друго.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Не купувай боклуци... ще отвратиш получателя от технологиите
        Ел. книга от тия марки е като стробоскоп, мига 5 пъти на всяка смяна на страницата.
        Стария Киндъл (новия малкия поне и той мига, явно тарикатеят с цената на екранчето) ако намериш... инак не си струва.
        Таблетите за тия пари и те са купчина боклук на едро... най-евтиния дето става за нещо е около 400 лв.
        (Нексус 7 или китайчетата с 1ГБ РАМ и IPS капацитивен екран)

С 2 думи... мисли за нещо друго.
        Имаш едно решение и неговата алтернатива, защо трябва да объркаш колегата с неясно предложение.
        Имаш две решения, предложи по-доброто, а не го мятай зад борда.
        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          Имаш едно решение и неговата алтернатива, защо трябва да объркаш колегата с неясно предложение.
          Имаш две решения, предложи по-доброто, а не го мятай зад борда.
          И 2 те решения са боклук (за тия пари)... ти ако искаш го отвращавай от електронните книги, аз не смятам така.
          Вземи един Киндъл (миналия модел с буквите) и го сложи до тия евтинджоси, смени 3 - 4 страници и ще се откажеш сам.
          Много по-малко ме изморява екрана на телефона от колкото мигалката на брандираните китайчета... смяяятай

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Kindle става за четене , поне мен не ме натоварва . На лаптопа е абсурд да чета толкова дълго време , колкото на Kindle . Ако ще е само за четене на книги - това е решението .
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

И 2 те решения са боклук (за тия пари)... ти ако искаш го отвращавай от електронните книги, аз не смятам така.
              Вземи един Киндъл (миналия модел с буквите) и го сложи до тия евтинджоси, смени 3 - 4 страници и ще се откажеш сам.
              Много по-малко ме изморява екрана на телефона от колкото мигалката на брандираните китайчета... смяяятай
              Ок, съгласих се.
              Нямам опит с тази джажда.
              Въпросът е дали му влиза в бюджета.
              К.М.

Comment

Има Kindle 6 инча за 69 долара в амазон в момента
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Ок, съгласих се.
                  Нямам опит с тази джажда.
                  Въпросът е дали му влиза в бюджета.
                  И като не му влиза какво - да купи боклучка да отбие номера?
                  Толкова няма какво друго да се подари, че да хвърли парите за нещо дето ще отлети в шкафа да събира прах?

Comment

И като не му влиза какво - да купи боклучка да отбие номера?
                    Толкова няма какво друго да се подари, че да хвърли парите за нещо дето ще отлети в шкафа да събира прах?
                    Понякога жестът е важен, всяка година милиарди се харчат за "нехаресвани" подаръци.))
                    К.М.

Comment

Понякога жестът е важен, всяка година милиарди се харчат за "нехаресвани" подаръци.))
                      Е жестове с тия пари може да направи поне 20 ...

Comment

Благодаря за бързите отговори. За сега наистина се насочих към книгата...Ще видя какво ще мога да намеря най-изгодно...
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Аз взех за подаръци Kindel Keyboard 3G+Wifi бяха на промоция в USA по 99$бройката.

Купих няколко и се оказа че и в България има безплатен неограничен интернет от мрежата на М-тел.
                          Като Киндъла си има и браузър (който е доста орязан, няма флаш няма нищо, но за FB става.

Gmail- пощата се бъгва и постоянно рефрешва и неможе да пратиш писмо поне с мойта поща е така.

Но все пак имаш връзка навсякъде.
                          Както и почти в цяла европа с изключение на 1-2 страни.
                          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                            Аз взех за подаръци Kindel Keyboard 3G+Wifi бяха на промоция в USA по 99$бройката.

Купих няколко и се оказа че и в България има безплатен неограничен интернет от мрежата на М-тел.
                            Като Киндъла си има и браузър (който е доста орязан, няма флаш няма нищо, но за FB става.

Gmail- пощата се бъгва и постоянно рефрешва и неможе да пратиш писмо поне с мойта поща е така.

Но все пак имаш връзка навсякъде.
                            Както и почти в цяла европа с изключение на 1-2 страни.
                            Как стои въпроса с доставката?

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                              Благодаря за бързите отговори. За сега наистина се насочих към книгата...Ще видя какво ще мога да намеря най-изгодно...
                              http://readerbg.com/електронни_четци
                              Може би нещо от тук, ако наистина ще чете. Може би kindle е най-добрия избор.
                              Веданага се сетих, че може да има и:
                              http://forum.myebook.bg/index.php?topic=465.0
                              Last edited by Liminat; d.m.y г., 14:02.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X