Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да ги правя, тия от Данъчното!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво да ги правя, тия от Данъчното!?

Отивам днеска, като примерен гражданин, да си регистрирам новата Белисима.
    Първо се оказва, че може и да съм си платил 2% от стойността в Перник, ама още не били дошли документите, та я за по-бързо си ги плати пак!
    Тая наглост ме изуми, ама какво да правя? Отивам да плащам и ето сега започна цирка.
    Ще обясня за какво става въпрос, а вие после решавайте!
    Някога имах мотор с кюстендилска регистрация. 1991 го отчислих и зачислих в Монтана с нови монтански номера. Там си плащах данъците съвсем добросъвестно и през 2007 го бракувах.
    Бях забравил изобщо за него, до като преди три години касиерката не изкряка:
    -Господине, имате неплатени данъци от 1991-ва за мотоцикет- като ми изреди стария кюстендилски номер.
    -Госпожо, тоя мотоциклет от 1991-ва е със сменени номера и е надлежно бракуван в Монтана! От тука е отчислен още през 1991-ва.
    -Добре! Ще го оправим.
    На следващата година вече задължението ми беше повишено, като беше даден и монтанския номер.
    Обясних много спокойно, че след като мотора е бракуван, значи съм си платил и данъците.
    - Да, ама някои не си плащат данъците и минават с връзки и ....
    Ето как станах по презумпция виновен.
    Накрая решиха, че им трябва документ, че съм го бракувал.
    Няма как, платих си в КАТ и им занесох уверението, че мотора е надлежно бракуван още през 2007 и си помислих, че нямам повече работа с него.
    Уви, сега ми излиза, че освен за годините от 1991-ва до 2007, има и задължение за 2010-та.

Ех, драги ми съфорумници!
    Защо ли се сетих за конското чесало на Бранислав Нушич, което след много години и обяснения се оказва в компанията на войнишко канче и одеало.
    Накрая решил да сложи за семеен герб: разстлано войншко одеало, а на него кръстосани войнишко канче и конско чесало.

Разбира се, аз съм си платил най-добросъвестно всички данъци и такси.
    И нека добавя: през 1991-ва не беше нужно да декларираш нищо. Просто документите от КАТ си ходеха директно в данъчното.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Първо, каква е новата белисима и що не си почерпил за нея.Второ, тоя филм съм го гледал с един Москвич на тъста/бог да го прости/, очаквам да го гледам и с Жигулата дато я бракувах есента.Образуваш си много нерви и няма оправяне докато не се сдобиеш с кръвно, стресница и не си запишеш час при психиатър.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Първо, каква е новата белисима и що не си почерпил за нея.Второ, тоя филм съм го гледал с един Москвич на тъста/бог да го прости/, очаквам да го гледам и с Жигулата дато я бракувах есента.Образуваш си много нерви и няма оправяне докато не се сдобиеш с кръвно, стресница и не си запишеш час при психиатър.
      Ами да я пусна в движение, защото се оказа, че тия от КАТ само сменявали регистрацията, а не дават преглед.
      Колата я взех, само защото беше с право купе и не е удряна. Взех я със счупени преден и заден джам и гръмнал съединител.
      Чист скраб.
      Предложих и на жената 350 лева, а тя ревна, че е със скъпа газова уредба и иска поне 700.
      Бях се наврял вече под нея и с удоволствие разбрах, че съм попаднал на Имола 1994та година, преведено за лаиците, че е с алуминизирано купе и не гние.
      Наброих и парите и както си беше с найлоните я натоварих на една платформа и я откарах в Кюстендил.
      Купих едно предно стъкло, взех от най-старата задното и чак тогава като махнах найлоните разбрах какво съм купил.
      Колата е с оригиналната боя, а това значи, че не е бита.
      Салона се оказа много запазен Рекаро. Пода е като нов.
      Има четири нови зимни гуми и е с оригиналните си алуминиеви джанти.
      А най-сладкото за най-накрая.
      Колата има 88 литрова метанова уредба, монтирана в Италия. Освен всички други глезотии и перфектния монтаж,има и много забавно електронно устройство, което е свързано с ламбда сондата. Гледаш в реално време каква е сместта. все едно си я вързал на комп.
      На газ върви удивително добре. То и колата е на малко километри, но е все пак 1.4. След Катъра ми е малко хилава, но пък е отзивчива.
      Това е!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

88 литра метан??

иначе евала за находката

покажи снимки, звучи добре

за данъчните... какво да ти кажа, те там са хвани единия удари другия... правят всичко възможно да те прецакат да вземат едни пари
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Ами хубаво, цъкни малко снимки.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
            88 литра метан??

иначе евала за находката

покажи снимки, звучи добре

за данъчните... какво да ти кажа, те там са хвани единия удари другия... правят всичко възможно да те прецакат да вземат едни пари
            Ами така пише. Едната бутилка е 28, а другата 60 литра.
            Давайте акъл, какво да ги правя тия от данъчното.
            Минават ми мисли за

---------- Post added at 01:26 ---------- Previous post was at 01:24 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Ами хубаво, цъкни малко снимки.
            На тоя комп нямам, а и съм с един мобилен нет!

Comment

не знам дали ще ти помогне, аз направих следното:
              върнах номерата и отписах колата в КАТ. В общината отидох с документите и там я отписах, взех си номерче, което смятам да пазя поне година и сега като си плащам данъците ще питам специално дали нещо ми се води. Ако колата не е отписана показвам номерчето с датата на която съм отписал колата.

Comment

споко, това са им стари номера на данъчните и си ги пробутват още. няма да се ядосваш.
                мисля че се пишеше заявление до директора на местни данъци и такси, че въпросното мпс е отписано едикогаси и имат грешка в системата. ако имаш някакви документи- още по-добре. прилагаш копия.

ако почнат да ти въртят номера, пак пишеш заявление че трябва да ти се опростят данъците по-стари от 5 години тъй като не са потърсени. за останалите 5 години имаш документ че мпс е бракувано през 2007- тоест нищо не им дължиш и им вдигаш един среден на тия бирници
                точка

Comment

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
                  не знам дали ще ти помогне, аз направих следното:
                  върнах номерата и отписах колата в КАТ. В общината отидох с документите и там я отписах, взех си номерче, което смятам да пазя поне година и сега като си плащам данъците ще питам специално дали нещо ми се води. Ако колата не е отписана показвам номерчето с датата на която съм отписал колата.
                  Колега, знам , че много рядко влизаш тука, а и си един от динозаврите. Въпроса ми е, как да им го начукаме на данъчното?

Comment

Иво, ще трябва да си намериш декларацията от отписването на МПС-то в данъчното в Монтана. Или поне входящия номер на декларацията. Ако не я пазиш, в данъчното ги пазят и ще трябва да им я потърсиш - в Монтана.
                    Ако не си подал такава, то ще трябва да подадеш заедно с документа за бракуване. Те ще си я заведат и ще те глобят, защото си изпуснал законовия двумесечен срок за отписване след бракуване, но данъците за тия години след бракуването не ги дължиш.
                    Глобата не знам колко е, но май не е голяма.
                    Т.е. всичко опира до това че те нямат "техен" документ - дая декларация за отписване. Просто ще трябва да я намериш(ако я има) или да я подадеш(ако я няма).
                    Поздрави!
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

И аз го гледам същия филм за алфата, която продадох 2011-та година Отивам да си плащам данъка на апартамента и ме сюрпризират, че имам неплатени данъци за 2011 и 2012. Звучаха така все едно е нещо нормално това. Естествено според тях аз не съм си отписал колата.

Аз обаче си намерих договора за продажба, но за съжаление е само копие и незнам къде е оригиналът, но дано мине с копието.

Ако не, трябва да се отиде в КАТ за служебна бележка до кога е била твоя колата. Тука обаче има един тънък момент- купувача може да не е минавал през КАТ изобщо и да си я кара само с договора за продажба и още да се води на мое име в КАТ (този сценарии е малко вероятен, но е напълно възможен).
                      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Въпроса ми е, как да им го начукаме на данъчното?
                        Не регистрираш нищо - не продаваш колите който си купуваш.......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Колега, знам , че много рядко влизаш тука, а и си един от динозаврите. Въпроса ми е, как да им го начукаме на данъчното?
                          Може спокойно в свободен текст да опишеш случая, но не както тук във форума, а сухо и за което имаш доказателства ги прилагаш(копие), занасяш го в деловоството и си взимаш номер. По закон до седмица трябва да ти отговорят, но може да не го спазят. За теб е важно да имаш нещо черно на бяло, а не какво ти е казала някоя леличка. Все ще ти отговорят и най-вероятно ще е в твоя полза.

Comment

Давността на публичните задължения е 5 години.
                            Така че ...
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Давността на публичните задължения е 5 години.
                              Така че ...
                              Той няма задължения! Може да има единствено глоба, ако не е отписал с декларация МПС-то в двумесечен срок след бракуването.
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                              X