С галфоните от Данъчното няма оправия, освен съхраняване на всички разписки, пл.нареждания и всякакви други документи - аз ги пазя моите по 10-15 г. и когато се налага им натривам носовете.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво да ги правя, тия от Данъчното!?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеС галфоните от Данъчното няма оправия, освен съхраняване на всички разписки, пл.нареждания и всякакви други документи - аз ги пазя моите по 10-15 г. и когато се налага им натривам носовете.
Наскоро с Милена трябваше да доказваме, че сме продали червената й 33-ка преди 5 години - получихме известие за неплатени данъци ... Адска тъпня е това, но няма как - само документа ви спасява от полудяване и ритуално убийство на някой държавен служител
Comment
-
Миналата година ми поискаха справка от КАТ, че е бракувана. Казаха ми, че с това ще оправят нещата.
Да , ама не!
Интересуваше ме пред тях ли да подам жалба или другаде.
Явно мнозина са се парили.
Има и друго.
Документа за бракуване го взимат в данъчното и забележете- оригинала.
За предишната 33-ка пак беше така, ама им вдигнах луд скандал.
Та като ти вземат оригинала, с какво да им доказваш, че си прав?!!!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеМиналата година ми поискаха справка от КАТ, че е бракувана. Казаха ми, че с това ще оправят нещата.
Да , ама не!
Има и друго.
Та като ти вземат оригинала, с какво да им доказваш, че си прав?!!!Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЩе го докажеш с копието, а те да си търсят оригинала, но в интерес на истината рядко искат оригинал, ако покажеш едновременно двете при приемането.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Аз така и не разбрах ти декларация за отписване подал ли си и имаш ли и входящия номер?
Ето това представлява:
http://www.docstoc.com/docs/12579336...9C%D0%9F%D0%A1
Като си им дал документа за бракуване попълни ли някакъв документ в данъчното? Какъв беше, не пазиш ли копие или поне входящ номер?Last edited by bager; d.m.y г., 09:57.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Бях по странство и три години не бях плащал данъка.
Платих го и отидох с номерата и бележката в КАТ Монтана.
Там ми взеха номерата, надупчиха талона и ми дадоха бумагата за брак.
Отнесох я в данъчното, пича там я взе и каза, че :
-Това е всичко!
Понеже в тоя момент се занимавах само с гръцката администрация, реших ,че всичко е наред.
Вече имам съмнение, че някой си е сложил парите в джоба, но е пропуснал да заличи следите.
Това май беше последната година на хартиените досиета.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеМиналата година ми поискаха справка от КАТ, че е бракувана. Казаха ми, че с това ще оправят нещата.
Да , ама не!
Има и друго.
Та като ти вземат оригинала, с какво да им доказваш, че си прав?!!!. подаваш го в местни данъци и такси до директора или началник отдел или както там се води. не забравяй да поискаш да ти дадат входящ номер.
точка
Comment
-
В данъчното нищо не става автоматично. Там се работи с документи. Трябва да декларираш нещо и тогава то ти се води или не ти се води. Ако ти не си попълвал декларация не вярвам някой служител да декларира нещо от твое име, като за това трябва и да те подпише.
Сега проблема ти е, че нямаш в теб копие на документа за бракуване.
Ще трябва да си вадиш нов от КАТ или със заявление да накараш тия от общината да потърсят тоя, дето си им дал.
Абе вкарал си се във филм...
Няма да плащаш данъци, защото не им ги дължиш, след като МПС-ро е бракувано, но сега пак ти трябва документ за бракуване и след това с него си попълваш въпросната декларация, а не им го даваш така. Естествено си пазиш копие от декларацията с входящ номер, за по-нататъчни претенции.
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment