Известие

Collapse
No announcement yet.

Към колоездачите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Към колоездачите

Върпосът е следния :
    Каплите са ми 26 цолови. Как да разбера, километражчето на кои данни трябва да се настрои - на 26 - 2073, или на
    АТВ 26 х1.4 - 1995 , или АТВ х1.5 - 2030
    Също така, магнита и сензора се слагат къде ? Най близо до главината, най-далече от главината ( в близост до борда ) , по средата ?
    В тая книжка към велокомпютъра нищо не пише мамка му.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Мисля че трябва да е на 26-2073, сензора и магнита трябва така да ги сложиш,че когато се разминават да са на около 5 мм едно от друго.
    Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Няма значение къде по отношение на главината слагаш датчика. Той брои обороти и ги смята по обиколката на гумата. Затова нагласяш цолаж от началото.
      На първия ти въпрос не мога да отговоря, зависи от самия комп., трябва да е обяснено някъде.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Няма значение къде по отношение на главината слагаш датчика. Той брои обороти и ги смята по обиколката на гумата. Затова нагласяш цолаж от началото.
        На първия ти въпрос не мога да отговоря, зависи от самия комп., трябва да е обяснено някъде.
        Ахааа, брои обороти и смята в движение. Аз това съвсем не го премислих, да се Е...у простия. Има логика, обаче....По отношение на първия въпрос, цитирал съм всички размери и съотношения, които отговарят на 26 цолови капли. Чета из нета, че с някакви тебишири, обиколки, конци смятат точната дължина, ама нямам нерви за това, пък и не е важно дали карам с 49 , или 52 .. По-интересно ми беше къде точно се слагат въпросните дадчици, на което ти ми отговори . Благодаря. Все пак, ако някой знае на колко да настроя километража, да драсне , моля .

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
          Върпосът е следния :
          Каплите са ми 26 цолови. Как да разбера, километражчето на кои данни трябва да се настрои - на 26 - 2073, или на
          АТВ 26 х1.4 - 1995 , или АТВ х1.5 - 2030
          Също така, магнита и сензора се слагат къде ? Най близо до главината, най-далече от главината ( в близост до борда ) , по средата ?
          В тая книжка към велокомпютъра нищо не пише мамка му.
          Засечи 1 или няколко км.
          А датчика се слага близо до главините, а не в края на каплите.Мястото е възможно най близо, като може да се хване стабилно до мястото къде се кръстосват спиците към главината.
          Last edited by fred; d.m.y г., 12:59.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Би трябвало да можеш да избереш опцията за настройка от компютарчето, ако няма един режим и засечи 1 или няколко км.
            А датчика се слага близо до главините, а не в края на каплите.Мястото е възможно най близо, като може да се хване стабилно до мястото къде се кръстосват спиците към главината.
            Ясноо, мерси и на теб за отговора.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Километража си е настроен фабрично на 26ц, ако искаш друг размер смяташ обиколката на гумата.
              Сензора долу работи когато е монтиран в едно единствено положение ,иначе не отчита.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                Километража си е настроен фабрично на 26ц, ако искаш друг размер смяташ обиколката на гумата.
                Сензора долу работи когато е монтиран в едно единствено положение ,иначе не отчита.
                Какво значи едно единствено положение ?Не смятам след като го сложа, да го местя всеки ден ? Не беше настроен фабрично на 26 цола. Беше нулиран .

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Няма значение че е нулиран ,ако ти не му зададеш друг размер той ще работи на 26 цола.
                  Положението му на вилката е едно и като се монтира трябва да е в правилната посока.
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex
                  156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                    Няма значение че е нулиран ,ако ти не му зададеш друг размер той ще работи на 26 цола.
                    Положението му на вилката е едно и като се монтира трябва да е в правилната посока.
                    За посоката знам, има си стрелкичка. Размер съм му задал 2073

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Аз съм слага два пъти такива километражи.
                      Точно цифрата 2073, която си дал отговаря на разстоянието, което минава колелото с един импулс, демек обиколката на колелото.
                      При 26 инчови гуми, това се равнява на около 2.07метра.
                      И на двата километражчета можеше да въвеждаш точно цифрите. Да речем вместо 2073 да въведеш 2080 примерно.

Та аз какво правих. Слагаш гумата така, че вентила да е най-долу. Отбелязваш с нещо положението. Буташ колелото точно един оборот на гумата и пак отбелязваш на земята. Резултата между двата белега в милиметри е точно толкова, колкото трябва да въведеш в километражчето на колелото.

Успех.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Аз съм слага два пъти такива километражи.
                        Точно цифрата 2073, която си дал отговаря на разстоянието, което минава колелото с един импулс, демек обиколката на колелото.
                        При 26 инчови гуми, това се равнява на около 2.07метра.
                        И на двата километражчета можеше да въвеждаш точно цифрите. Да речем вместо 2073 да въведеш 2080 примерно.

Та аз какво правих. Слагаш гумата така, че вентила да е най-долу. Отбелязваш с нещо положението. Буташ колелото точно един оборот на гумата и пак отбелязваш на земята. Резултата между двата белега в милиметри е точно толкова, колкото трябва да въведеш в километражчето на колелото.

Успех.
                        Пууу най-точното обяснение. Бе четох аз ,че слагат някакви конци, мерят с тебишири и така нататък, но в упътването на това километражче има таблица с данните. Затова вкарах 2073. Довечера вкъщи ще направя това точно, както ти каза .

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Скъпите компютри освен цолаж искат да им вкараш и размер на гумата, защото и той оказва влияние. Предполагам това при теб са тези АТВ...
                          Номера с измерване на обиколката вече са ти обяснили, можеш и да измериш радиуса на гумата и по ученически си смяташ 2пr
                          Ако и това те мързи утре мога да сляза до гаража и да ти кажа какво е въведено в моя километраж и моите гуми са 26 цола.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            Скъпите компютри освен цолаж искат да им вкараш и размер на гумата, защото и той оказва влияние. Предполагам това при теб са тези АТВ...
                            Номера с измерване на обиколката вече са ти обяснили, можеш и да измериш радиуса на гумата и по ученически си смяташ 2пr
                            Ако и това те мързи утре мога да сляза до гаража и да ти кажа какво е въведено в моя километраж и моите гуми са 26 цола.
                            Сега, като се прибера, ще направя това, което BO написа. Ще постна резултата, а ако не те мързи, просто може да го свериш, дали е правилно измерен. :)

EDIT : Сега го измерих, един пълен оборот е 2063 мм . Това ли да вкарам в компютърчето ?
                            Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 22:25.

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

При мен за 26 цола се въвежда 2080. Тази настройка с гуми 26х2.10 дава задоволително точни резултати.
                              Щом си го измерил вече по-добре вкарай реалните данни.

Comment

Working...
                              X