Известие

Collapse
No announcement yet.

Към колоездачите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Едва ли е от голямо значение да се настрои километража на колелото супер точно, но все-пак, принципно за да се постигне по-голяма точност, следва настройката да се прави като се измери по-голямо разстояние вместо това за един оборот на колелото.
    Колкото по-голямо - толкова по-точна ще е настройката.

Примерно ако сме измерили някакво точно разстояние от точка А до точка В (примерно с кола).

След това изминаваме това разстояние с колелото, по възможност следвайки същата траектория и отчитаме какво показва уредът на колелото..........

Нека:

T = точното разстояние
    О = отчетеното разстояние по уреда да колелото
    N = настройката (зададеното число) при която е отчетено показанието "O"
    Х = търсената настройка на уреда

Изхождайки от съображението че:

N/O = X/T следва, че търсената стойност е:

X = T.N/O

Колкото разстоянието Т е по-голямо, толкова по-точно ще бъде определена и стойността "X"
    Първоначалната настройка на уреда "N" не е от значение каква е.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Направих го отчитането по системата на старата лисица. Днес вдигнах 56 километра Напрво ми измръзнаха бузите хе хе . Смятам, че за този род ППС-та, повече от 35 не е здравословно.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Не се втелявай толкова с тези ектронни изгъзици.

Какви са тези скорости в зимно време - пази си здравето, трябва да си хванал някое голямо нанадолнище.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Не се втелявай толкова с тези ектронни изгъзици.

Какви са тези скорости в зимно време - пази си здравето, трябва да си хванал някое голямо нанадолнище.
          Към надежда покрай гробищата на равното го вдигнах това .
          Ама в това време не си е работа, освен това днес разбрах един съществен минус, спирачките се сменят всеки 200 километра...баси скапаните гумички, добре , че са по 5 лева . Обаче пътьом заприличах на свинско в собствен сос, черен та черен, кален направо не се познах в огледалото после.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            Ама в това време не си е работа, освен това днес разбрах един съществен минус, спирачките се сменят всеки 200 километра...баси скапаните гумички, добре , че са по 5 лева . Обаче пътьом заприличах на свинско в собствен сос, черен та черен, кален направо не се познах в огледалото после.
            Сега като имаш вече борд компютър, засичаш 200 км пробег и като ги навъртиш, правиш обслужване на спирачната система.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Сега като имаш вече борд компютър, засичаш 200 км пробег и като ги навъртиш, правиш обслужване на спирачната система.
              Харабия, цялото лято миналата година си виках, не ми трябва тая простотия, ама оня ден като го сложих и някак си по-приятно се почувствах. Така не съм се радвал мигачите като му слагах, баси детето съм станал. То това е от годинките, вдетинявам се на дърти години. Ама треа сме рокери, това е положението

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Полезно е, защто може да си засичаш, време, скорост, разстояние и тн., само срещу някой лев, дет се вика
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                  Ама в това време не си е работа, освен това днес разбрах един съществен минус, спирачките се сменят всеки 200 километра...баси скапаните гумички, добре , че са по 5 лева .
                  Ако рамата позволява, сложи му едни дискови спирачки.
                  2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    Ако рамата позволява, сложи му едни дискови спирачки.
                    Замислям се, но не знам как се монтират, иначе гледам комплектите по 40 лева

Иначе, това е колелото---- скапано, но мен си ме кефи
                    Attached Files

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ама ти си с реактивен двигател. А аз се чудех как ги вдигаш близо 60 км/ч на педали

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

О, ти си с пърпоретка. За спирачките най-добре да отидеш в специализиран магазин. Ще ти предложат варианти - хидравлични, с жило... Мисля, че и да няма уши за монтаж, пак може да се сложат. То, с тия много коне си е направо задължително да имаш яки спирачки.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

Отзад нямаш къде да ги хванеш - две движения + още един диск и челюсти ще е кръстословица. Освен отпред нещо да се пригоди.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            О, ти си с пърпоретка. За спирачките най-добре да отидеш в специализиран магазин. Ще ти предложат варианти - хидравлични, с жило... Мисля, че и да няма уши за монтаж, пак може да се сложат. То, с тия много коне си е направо задължително да имаш яки спирачки.
                            С тия невероятни кон и нещо дали има хе хе . Дискови спирачки ми казаха, че няма как да ми се сложат

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Споко, слагай едни обувки с по-дебели подметки и си готов
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Да ти кажа честно - не ме кефи този двигател.
                                Ако беше нещо електро по иди доди.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X