Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за уредба Technics?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за уредба Technics?

Здравейте на всички от мен

Тъй като от дълго време търся малко инфо в нета но без успех,реших да попитам у нашия форум,до сега винаги съм намирал отговори на въпросите си в този форум.

Та преди 2 месеца реших да изхвърля домашната 5.1 система и минах на старото и изпитано японско чудо наречено Technics.Уредбата я намерих в прекрасно състояние въпреки годинките,свири чудесно, навсякъде пише Made in Japan. Та на усилвателя освен прилежащите колони 2х100 вата има и още 2 входа, за един кабел са с два чинча червен и черен(надявам се,че така се казва). Над двата входа пише единственно surround 8-16 ома.Имам и копче на усилвателя,който е за on/off на surround. Имам една стара колона пак Technics 100 вата 8 ома, та въпроса ми е мога ли да си я подвържа и да си свири машината с 3 трилентови колони или трябва surround да е нещо по специално ? Не са ми ясни тези неща и затова моля,който знае да помага,най ми е лесно да я вържа и да пробвам, но не ми се ще да изгърми нещо. Модела на усилвателя е Technics SU-X911E-K

Благодаря ви предварително
    145, 1.6 I.E. Boxer
    Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
    Subaru Legacy 2.5

Снимай задния панел, че нещо бъркаш входове с изходи.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Last edited by Linkestis; d.m.y г., 00:32.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Машината има възможност да работи в синхрон с тунер, CD и дек от същата марка и да се командват от едно дистанционно.
        Оградените най-вляво са ти входовете, следващата оградена група са изходите.
        Концентрирай се в дясната част на панела - щипките са за двете колони, а чинчовете до тях са за еденичната колона/суббуфера/, който би трябвало да има отделно токово захранване.
        sigpic

Comment

точно за това говорим

въпроса ми е какво мога да "пъхна в тез две дупки на които пише surround"

Извинявам се за непосредствения въпрос ?

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:46 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Машината има възможност да работи в синхрон с тунер, CD и дек от същата марка и да се командват от едно дистанционно.
          Оградените най-вляво са ти входовете, следващата оградена група са изходите.
          Концентрирай се в дясната част на панела - щипките са за двете колони, а чинчовете до тях са за еденичната колона/суббуфера/, който би трябвало да има отделно токово захранване.
          Аха )) значи суббуфер със собственно захранване.

Благодаря ви
          145, 1.6 I.E. Boxer
          Subaru Legacy 2.5

Comment

Кабелите на двете еднообразни колони защипваш с щипките, а другата различна от тях включваш чрез кабел с чинчове в съседното двойно гнездо.
            sigpic

Comment

Еее другите две са защипани и свирят от два месеца
              ставаше въпрос за съседните две, но разбрах вече, най-много ме интересуваше дали това, което свързвам трябва да има собственно захранване
              145, 1.6 I.E. Boxer
              Subaru Legacy 2.5

Comment

Звукът от старите машини е по-близко/автентично/ до естествените звуци от този на новите.
                sigpic

Comment

2 чинча за 1 колона?
                  Що ли ми се чини, че всеки чинч си е за отделна колона... че си и пише коя къде да стои (ляво-дясно)
                  До колкото помня, главните се слагаха долу ниско, а съраундите високо и по-настрани.
                  Другия вариант е 2+1 система да се свърже там...
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    2 чинча за 1 колона?
                    Що ли ми се чини, че всеки чинч си е за отделна колона... че си и пише коя къде да стои (ляво-дясно)
                    До колкото помня, главните се слагаха долу ниско, а съраундите високо и по-настрани.
                    Приеми го, че сигнала от чинчовете, който може да се контролира от челния панел отива към друго устройство.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      2 чинча за 1 колона?
                      Баш си прав....всеки чинч си е за отделна колона ....имах подобна джиджавка....четири колоно....нанайси уфер.....нанайси център......все пак това е от първите съраунд системи а те са с 4 колони.....главни-основни-
                      Main и Surround......
                      Я от тук човека може си изтегли мануелчето в пдф...... http://elektrotanya.com/technics_su-.../download.html
                      Last edited by Кайо; d.m.y г., 01:42.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Приеми го, че сигнала от чинчовете, който може да се контролира от челния панел отива към друго устройство.
                        Много нисък импеданс да е изход предусилвател.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не мисля, че двата чинча около които е оцветено бяло са за активен субуфер. Ако бяха, първо щеше да пише нещо като "pre out" или все пак да има някаква индикация. Освен това кой е тоя активен субуфер дето има импеданс 8-16 ома..?
                          Според мен тези чинчове са за някакви малки "съраунд" колонки, в кавички защото след като усилвателя е стерео, най-много да дублира двата канала в още две колони (дори не виждам някакви надписи "Dolby" или подобни по предния панел, така че най-вероятно ще си е съвсем същото като през другите две колони)...
                          А защо просто не потърсиш малко в нета някакъв мануал на този усилвател (има стотици сайтове с мануали, не е необходимо още да седи на официалния) и след като го прочетеш ако все още не ти е ясно, просто да постнеш картинките и схемите които са дадени там и да ти отговорим..?
                          Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:16.

Comment

E сега вече се обърках тотално

Manualа е разпечатан вкъщи нищо не пише за това какво може да свържеш там, пише единственно да внимаваш да са с нужните омове и след това да натиснеш отпред копчето surround.
                            145, 1.6 I.E. Boxer
                            Subaru Legacy 2.5

Comment

Ами активна колона 8-16 ома аз поне не знам да има. Ако идеята ти е все пак да свържеш субуфер към този усилвател, ето темата как се прави.
                              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:15.

Comment

Working...
                              X