Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за видеонаблюдение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

при тези цени на двр-ите вече е безсмислено компютър+платка. май този вариант е най-функционален и евтин.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Има ли възможност да се пускат кабели от камерите до някаква централна точка (рутер) или трябва да се свързват безжично и какво е приблизителното разстояние от най-отдалечената камера до тази централна точка? Доставчикът на интернет дава ли ти статичен адрес? Каква е приблизителната скорост на интернет достъпа?
      Тогава ще избера камери CCTV. Разстоянието от централната точка до най-отдалечената камера е около 100 метра. Статичен ip имам, а приблизителната скорост на сваляне е около 2.5 MB
      Спрял съм се на :
      http://videonabliudenie.eu/IR-%D0%BA...D0%B0-VU-5030N
      http://videonabliudenie.eu/Videoreko...1-vu-6608.html
      http://videonabliudenie.eu/%D0%9A%D0...D%D0%B8%D0%B5/
      Ще вършат ли работа?
      Last edited by ziko; d.m.y г., 20:15.
      Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
      ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

Колега, съвсем скоро ще влезе и у нас закон, който забранява видеонаблюдението на работното място, независимо дали има надпис за това или не. Ако ти е за охрана е друга работа, но да гледаш какво правят работниците е не само проява на лош вкус, но и има нежелателни последици за самата фирма. Казвам ти го от личен опит. Работя в такава и знам , че на никой не му пука за камерите, но забелязвам, че ги избягват успешно. Когато не може, тоест са насочени така, че няма мърдане се прилагат други трикове. Просто се замъгляват и на практика никога не работят.
        Има и друго!
        Достатъчно е един път да се обадиш, че виждаш някой работник да клинчи или нещо подобно и както напоследък тръгва една европейска кампания против тормоза на работното място и криминализирането му, може да се озовеш в небрано лозе!
        Изобщо с камерите трябва да се пипа внимателно.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщение
          Тогава ще избера камери CCTV. Разстоянието от централната точка до най-отдалечената камера е около 100 метра. Статичен ip имам, а приблизителната скорост на сваляне е около 2.5 MB
          Спрял съм се на :
          http://videonabliudenie.eu/IR-%D0%BA...D0%B0-VU-5030N
          http://videonabliudenie.eu/Videoreko...1-vu-6608.html
          http://videonabliudenie.eu/%D0%9A%D0...D%D0%B8%D0%B5/
          Ще вършат ли работа?
          Да. Това на което си се спрял е добро. Поинтересувай се в детайли (от търговеца) как стои въпроса със захранването на камерите и относно това, че ще има някои на разстояние 100 м кабел.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз като човек, който работи в най-голямата компания дистрибутор на техника за видеонаблюдение на балканския полуостров и отговарящ за развитието на дилърската мрежа за централна - южна България бих ти препоръчал да не инвестираш в аналогова система, а да се ориентираш към IP базирана. IP камерите не могат да бъдат обслужвани от DVR, дори и тези, които имат аналогов видео изход. Най-малкото не може да се ползват 80% от възможностите им. IP камерите се интегрират в система за видеонаблюдение заедно с NVR, или се "обезпечават" със съответен софтуер на PC или сървър. Нашата компания е оторизиран дистрибутор на JVC, Hunt Electronic, Sunell и Axis (Axis са доайените в този бранш) - говоря конкретно за IP. Гамата е повече от богата. Имаме решения за всякакви ситуации. Конкретно за твоя сценарий колега Ziko имам предложение, което можем да обсъдим на лично. В никакъв случай не мисли, че монтажът, настройката и пуска в експлоатация е нещо елементарно. Има си своите тънкости.

Поздрави и оставам на разположение за въпроси

п.п. надявам се постът ми да не е "прозвучал" като реклама

п.п. към чичката с шкембенцето - респект старши, но такъв закон няма да има никога
            Last edited by DiStefano; d.m.y г., 22:23.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Стефане,нааш от колко време чакам да се включиш в темата.....
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Камерите са страхотни, управлението също, но законовата уредба е неясна, тъй че умната с тях.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

п.п. към чичката с шкембенцето - респект старши, но такъв закон няма да има никога
                  Аз пък ти казвам, че си го готвят и то не защото им е много изгоден, а защото с нещо трябва да замазват очите на хората.
                  Иначе преди два месеца си говорих с едни колеги италианци.
                  Гледаха с усмивка камерите и как шефа се взира в телефона си, да воайорства.
                  -Още ли никой не го е опраскал в съда- пита ме еди от тях, а аз не знам , какво да му отговоря. Разбрал затруднението ми се поясни:
                  -При нас сега е на мода, при всяко едно показване от страна на ръководството, че те наблюдава от камера, да се завеждат дела за тормоз на работното място. Глобите са сериозни.
                  Това имах в предвид, а не камерите.
                  Тоест начина на използването!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз не, че съм против такъв закон ... мен не ме бърка, свикнал съм и нямам притеснения. Офиса ни в Пловдив се гледа с 6 IP Full HD камери от София. Същото важи и за офиса ни във Варна, Бургас, Београд и т.н.

На колегата му подбрах 7 броя външни тип булет с интелигентен инфраред, 700TVL, Sony Effio II процесори, 2.8-12мм варио-аутоирисни обективи, 1 брой PTZ с 22 оптика и корейски DVR. Марките няма да ги споменавам, но само ще кажа, че подобна техника се ползва от СОТ-товете в техните мониторинг центрове. Общо взето доста приличен бюджет имаше подготвен Зико и системата ще може да я управлява както локално така и от всяка точка на света през Интернет било то от PC или смартфон.

Поздрави

Comment

Евала за професионализма...Зико, сега чакам дасе похвалиш и с друго! Честито за което!
                      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 14:39.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Използването на камери от Работодателя е признак за безсилие в управлението.
                        Вместо да се поставят адекватни задачи и отговорности се брулват абсурдни такива и се следи как се спряват Работниците - тогава тепърва следва нагаждане според особеностите на работата и индивидуалните способности на работещите.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Използването на камери от Работодателя е признак за безсилие в управлението.
                          Вместо да се поставят адекватни задачи и отговорности се брулват абсурдни такива и се следи как се спряват Работниците - тогава тепърва следва нагаждане според особеностите на работата и индивидуалните способности на работещите.
                          ГРЕШНО !!!
                          Аз съм ходил в компания на среща с управителя, който им даваше буквално ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ и продължаваха да го КРАДАТ !!!
                          Тук фактор не е кофтия мениджмънт в управлението ... доста млади мениджъри работят по западни модели, ама българина си е циганин и въпреки всичко пак ше КРАДЕ ... така, че видеоконтролът за нас е СУПЕР. Един доста добър начин да се отсеят истинските лоялни служители, а не да се дават пари на разни профани дето се скатават по цял ден.
                          Last edited by DiStefano; d.m.y г., 19:21.

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                            ГРЕШНО !!!
                            Аз съм ходил в компания на среща с управителя, който им даваше буквално ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ и продължаваха да го КРАДАТ !!!
                            Тук фактор не е кофтия мениджмънт в управлението ... доста млади мениджъри работят по западни модели, ама българина си е циганин и въпреки всичко пак ше КРАДЕ ... така, че видеоконтролът за нас е СУПЕР. Един доста добър начин да се отсеят истинските лоялни служители, а не да се дават пари на разни профани дето се скатават по цял ден.
                            Не ми се иска да си разваляме отношенията заради некадърни мениджъри, но западните модели се побългаряват у нас - ако авторите на моделите дойдат тук ще се обърнат в гроба няколко пъти, а тези които са живи ще се хванат за главата.
                            Имаме сериозни проблеми с мотивацията и камерите имат обратен ефект за подобряването и.
                            sigpic

Comment

Те още комунистите го бяха измислили лозунга:
                              "Проверката е висша форма на доверие" Но тогава ги нямаше техническите средства.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Те още комунистите го бяха измислили лозунга:
                                "Проверката е висша форма на доверие" Но тогава ги нямаше техническите средства.
                                Понеже комунистите са много умни, затова сме я докарали до това положение.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X