Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за видеонаблюдение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

комунизъм и видеокамери- белене щеше да е пренаселено
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Техническите средства ги имаше и тогава.
      Напълно съм съгласен със Старухата.
      Пълно безсилие и липса на мениджърски качества е използуването на камерите.
      Завода ни в Серрес има вътрешни канцеларии. Тоест администрацията е вътре . Шефа нареди да се промени плана така, че да няма нито един прозорец от администрацията към производството. Тоя човек е върло против всякакво притискане на работника. Но....
      Хората му до един са проверени с оная проверка, за която говори Екотроник- Изпитанието! Хората сами се контролират и ако някой кръшка, то другите моментално го изхвърлят. Идеята е: аз няма да работя вместо тебе!
      Там заплащането е в много широки граници, в зависимост от работата и постиженията. От 7-800 до 4500-5000 евро.
      Така, че никой не се ослушва.
      У нас са някакви пародии на западно управление.
      Зазубрени положения в УНСС, на които никой сериозен мениджър не вярва.
      Ела ме разбери мене по камери, какво правя и защо го правя. Половин час си правя мухабед с жените от сортировката и опаковката. Това се вижда. Неопитният ръководител ще се възмути, ще ме привика и съвсем здраво ще го загази. Следващият път, вместо да ги разпитвам, къде е скърцало по конвейра и какво им е правило впечатление, а аз да дебна, кога пак ще го направи просто ще се навра някъде и ще чакам всичко да се счупи и шефа няма да може да ми каже връв, защото самият той е некомпетентен.
      На компетентният шеф не му трябват камери. Той има очи и вижда кой колко и как работи.
      Голяма част обаче са комплексари и си мислят, че като има камери и всичко им е под контрол.
      Самата идея е паразитна. Писали са мнозина гении на перото, икономисти, физици и математици.
      Разбира се, няма нищо лошо да има камери на входовете и по паркингите.
      Обаче, както ги бяха сложили по едно време да надничат в деколтетата на граничните полицайки, служителките в общините.....
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

А като си говорите за нарушаване правата на работника или изобщо на човека, какво ще кажете за това ? Има места, където това средство е вече факт.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          А като си говорите за нарушаване правата на работника или изобщо на човека, какво ще кажете за това ? Има места, където това средство е вече факт.
          За съжаление към това ни влече прогреса.
          Само към контрола.
          Май тия от "Строго секретно " са прави!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Не трябва да допускаме този дигитален дявол.
            Човешката свобода е неприкосновена.
            Аз лично ще се боря до последно това да не се случва с мен.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Всеки нормален човек не би го допуснал. Лошото е че има много зомбирани хора, които го приемат с овации.
              И не се замислят върху това, че тогава големият брат ще може да те унищожи само с едно натискане на бутона "enter".

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз отново не съм съгласен !

Когато ти тече работното време има ли значение дали началника ти е до главата или те гледа дистанционно ?! НЕ .. Няма ..

Когато ти тече работното време ти си НАЕТ да свършиш някаква работа, а не да си чоплиш носа, да сърфираш в Интернет (или да си разглеждаш Фейсбук - както повечето го правят в канцеларийките и офисите).

Когато ти тече работното време ти върви и надник. Извън работно време всеки си има своята свобода. През работно време като си в чуждата къща ще се съобразяваш с изискванията на стопанина и. Като не ти изнася ... има и други.

Това че примерно някой го гледат с камери и получава 300 лв заплата и е недоволен от тази ситуация си е негов проблем. Да си намери по-доходна работа. Да се потруди както трябва, да поучи или да навакса пропуски в обучението. Всичко е амбиция, старание и по този начин се дава пример на следващото поколение. Никъде по света, не дават хубави заплати даром. Навсякъде трябва да се постараеш и да заслужиш адекватно трудово възнаграждение. Ние българите освен, че сме крадливо племе сме и мрънкалници и то големи. И точно за нас този контрол е повече от задължителен според мен. А не със служебната кола да свърша и малко лична работа. Апропо, за служебната нафта работят всички служители ..

Наистина не работят адекватно съвременните западни модели на мениджмънт при нас. Но това няма и как да стане ако не се включат и двете страни в действие.

Колегата Зико има стопански двор с доста съоръжения и машини. Един хубав трактор струва колкото един хубав Мерцедес. Изпрати ми поне 20 снимки на обекта и си личи, че всичко са постигнали тези хора с пот на челото. Наблюдение му трябва защото явно и той е жертва на кражби. А е работодател. Дава "хляб" поне на няколко семейства.
                Last edited by DiStefano; d.m.y г., 23:06.
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

Когато ти тече работното време има ли значение дали началника ти е до главата или те гледа дистанционно ?! НЕ .. Няма ..

Когато ти тече работното време ти си НАЕТ да свършиш някаква работа, а не да си чоплиш носа, да сърфираш в Интернет (или да си разглеждаш Фейсбук - както повечето го правят в канцеларийките и офисите).

Когато ти тече работното време ти върви и надник. Извън работно време всеки си има своята свобода. През работно време като си в чуждата къща ще се съобразяваш с изискванията на стопанина и. Като не ти изнася ... има и други.

Това че примерно някой го гледат с камери и получава 300 лв заплата и е недоволен от тази ситуация си е негов проблем. Да си намери по-доходна работа. Да се потруди както трябва, да поучи или да навакса пропуски в обучението. Всичко е амбиция, старание и по този начин се дава пример на следващото поколение. Никъде по света, не дават хубави заплати даром. Навсякъде трябва да се постараеш и да заслужиш адекватно трудово възнаграждение. Ние българите освен, че сме крадливо племе сме и мрънкалници и то големи.

Колегата Зико има стопански двор с доста съоръжения и машини. Един хубав трактор струва колкото един хубав Мерцедес. Изпрати ми поне 20 снимки на обекта и си личи, че всичко са постигнали тези хора с пот на челото. Наблюдение му трябва защото явно и той е жертва на кражби. А е работодател. Дава "хляб" поне на няколко семейства.
                  А, аз отново не съм съгласен с теб !
                  Поставят се задачи и се следят крайните резултати, а как са постигнати е въпрос на разбиране и творчество у работника.
                  Ако някой иска да му е свършена работата и работника да е удовлетворен трябва да се остави човека който върши работата на свобода, но затова трябва търпение и целенасочени действия.
                  А нашите измислени бизнесмени искат бързи печалби.
                  Следенето на машините е правилно, но следенето работата на хората е пълно извращение - поставянето в калъп води до непредвидими действия.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

Това че примерно някой го гледат с камери и получава 300 лв заплата и е недоволен от тази ситуация си е негов проблем. Да си намери по-доходна работа. Да се потруди както трябва, да поучи или да навакса пропуски в обучението. Всичко е амбиция, старание и по този начин се дава пример на следващото поколение. Никъде по света, не дават хубави заплати даром. Навсякъде трябва да се постараеш и да заслужиш адекватно трудово възнаграждение. Ние българите освен, че сме крадливо племе сме и мрънкалници и то големи. И точно за нас този контрол е повече от задължителен според мен. А не със служебната кола да свърша и малко лична работа. Апропо, за служебната нафта работят всички служители ..

Наистина не работят адекватно съвременните западни модели на мениджмънт при нас. Но това няма и как да стане ако не се включат и двете страни в действие.

Изобщо не си ни разбрал!
                    Наблюдение на тракторите е хубаво нещо, но камера в самият трактор е лошо. За да откриваш кражби не ти трябват камери в тоалетната

Comment

По принцип ми беше ясно още в началото, че със старшите не се спори, но въпреки това аз съм рогат и го правя ...
                      А за разбирането .. може би наистина не Ви разбирам .. а разсъждавам от моята гледна точка и това, което се случва около мен.

Поздрави и ноу хард фийлинг

Comment

Малко мисленето ни е изкривено.

Целта на едно видео наблюдение не винаги е следене на персонала макар, че и това се осъществява в действителност. Или може би си мислите, че шефа постоянно следи камерите?

Както DiStefano каза... такъв закон няма да се пръкне скоро. И не заради нас които се занимаваме с изграждане на такива системи а защото кражбите са много. И не само те.

Как си представяте един огромен магазин без видео наблюдение? Или ако сте служители в такъв магазин ще сте против извършването на такова? Идея си нямате колко са изобретателни крадците по магазините а ако липсва наблюдение в повечето случай кражбите се покриват от заплатите на персонала. Би ли ви харесал такъв сценарий? Някой да краде а Вие (персонала) да плащате ?!

Или някой си мисли, че при производствен процес не се случват трудови злополуки? Или, че в последствие не е важно кое, как, защо и по чия причина се е случило?

При нас съм сложил около 30 камери но досега не съм чул да има възражения особено в многото случай когато трябва да спорим и да доказваме на клиенти какви глупости вършат и твърдят. Камери много... но се гледа какво са записали само при необходимост.
                        Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
                          Малко мисленето ни е изкривено.

Целта на едно видео наблюдение не винаги е следене на персонала макар, че и това се осъществява в действителност. Или може би си мислите, че шефа постоянно следи камерите?

Както DiStefano каза... такъв закон няма да се пръкне скоро. И не заради нас които се занимаваме с изграждане на такива системи а защото кражбите са много. И не само те.

Как си представяте един огромен магазин без видео наблюдение? Или ако сте служители в такъв магазин ще сте против извършването на такова? Идея си нямате колко са изобретателни крадците по магазините а ако липсва наблюдение в повечето случай кражбите се покриват от заплатите на персонала. Би ли ви харесал такъв сценарий? Някой да краде а Вие (персонала) да плащате ?!

Или някой си мисли, че при производствен процес не се случват трудови злополуки? Или, че в последствие не е важно кое, как, защо и по чия причина се е случило?

При нас съм сложил около 30 камери но досега не съм чул да има възражения особено в многото случай когато трябва да спорим и да доказваме на клиенти какви глупости вършат и твърдят. Камери много... но се гледа какво са записали само при необходимост.
                          Проблемът се крие именно в думичката "необходимост".
                          Често тази необходимост се припокрива с думичката "дискредитиране".
                          Търсене на повод за нечие освобождаване, очерняне, опетняване.
                          Аз съм за видеонаблюдение, но само на обществени места.
                          Считам за кофти практика, разполагането на камери в производствени помещения и офиси.
                          Има далеч по-добри начини да добиеш представа за нечия трудоспособност, работоспособност и дисциплинираност от видеонаблюдението.
                          Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 16:57.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Жена ми работи в магазин с охранителни камери. По цял ден гадния, дебел, миризлив, гнусен нерез (шефа им) е втренчил поглед в монитора без да мигне и в момента, в който някой от персонала направи опит да се подпре за 2 секунди щото е останал без крака, телефона му звъни и онова животно започва да нарежда....а на края на месеца, реве и одържа, щото липсвала стока, клиентите крадяли...ей на такъв боклук искам да му скъсам зърната на цицките с тънки клещи, от там да му изкарам всичката карантия и да му дам да я изяде...
                            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                              Жена ми работи в магазин с охранителни камери. По цял ден гадния, дебел, миризлив, гнусен нерез (шефа им) е втренчил поглед в монитора без да мигне и в момента, в който някой от персонала направи опит да се подпре за 2 секунди щото е останал без крака, телефона му звъни и онова животно започва да нарежда....а на края на месеца, реве и одържа, щото липсвала стока, клиентите крадяли...ей на такъв боклук искам да му скъсам зърната на цицките с тънки клещи, от там да му изкарам всичката карантия и да му дам да я изяде...
                              Добре де защо го търпите това положение ? Като я реже за щяло и нещяло да смени работата. Като не отърва на тази работа има и други работи.

Comment

От скоро е там и няма да е за дълго....а тва, което съм написал е една много малка част от гаврата...камерите са със звук и ако не успее да чуе някакво шушукане, започва да звъни и да пита....но да не акаме повече темата на колегата.
                                156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Working...
                                X