Известие

Collapse
No announcement yet.

Със скейтборд също не трябва да се превишава скоростта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Със скейтборд също не трябва да се превишава скоростта

Е, няма лабово по света вече.Щом и в ЮАР погнаха любителите на високи скорости, па били те и със скейтборди.

http://fakti.bg/avto/59044-hvanaha-s...-sas-110-km-ch
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Ми то тия са по-опасни и от баба с велосипед.
    Интересно колко бързо спира.
    Иначе по принцип много ме радват екстремните спортове.И съм ЗА,но така по улицата е доста рисковано и опасно.Ще го лежи някой после.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Да, доста са опасни.И аз смятам, че е е добре да се практикуват на определени обезопасени места, не по улиците с другите коли.
      Усещането при тоя висока скорост явно е страхотно.
      Last edited by fred; d.m.y г., 19:03.
      sigpic

Comment

Егати нещастниците...как са го направили тоя асфалт?!?!!?
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Да дойде по нашите калдъръми да вдигне 50 и го признавам.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Да, доста са опасни.И аз смятам, че е е добре да се практикуват на определени обезопасени места, не по улиците с другите коли.
            Усещането при тоя висока скорост явно е страхотно.
            да поясня малко тука - това не е скейтборд а лонгборд което е доста различно нещо на стандартната дъска при 20 км/час и пушат лагерчетата на осите

друго и при нас в БГ се постигат такива скорости само че е сложно - налага се две коли каращи успоредно да пазят гърба и две в края на пътя да пазят ами пътя единствения проблем е че и фас може да те извади от равновесие да подхвърли борда и станеш на кайма доста бързо

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            Ми то тия са по-опасни и от баба с велосипед.
            Интересно колко бързо спира.
            Иначе по принцип много ме радват екстремните спортове.И съм ЗА,но така по улицата е доста рисковано и опасно.Ще го лежи някой после.
            бързо спира - просто слайдваш - спирачния път е удивително кратък

Comment

Да, четох че е малко различна версия, не съм спец, но имам предвид, че стои върху дъска и се движи.А иначе това е правилно-кола отзад и отпред, от гледна точка на безопасността

---------- Post added at 02:12 ---------- Previous post was at 02:09 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
              Егати нещастниците...как са го направили тоя асфалт?!?!!?
              Асфалта е супер наистина.Ми хората така го правят, както казваме в белите страни, макар че в тая черните са повече
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Fuser Покажи съобщение
                да поясня малко тука - това не е скейтборд а лонгборд което е доста различно нещо на стандартната дъска при 20 км/час и пушат лагерчетата на осите
                Да не изопачаваме темата,но не съм съгласен.Карал съм блейдове навремето,мои приятели скейт и т.н.Запознат съм...горе/долу.Обикновения скейт който е адски здрав-погледнат технически и от всякъде,издържа до 5 пъти по-голямо натоварване от тая "лагерница".Значи, постига се скорост много по-висока от 20км/ч..на практика това с лонгборда е абсолютно нищо....по-дълга дъска за устойчивост и лагери които са устойчиви на продължително натоварване(скорост).....При скейта,който е за рампи и т.н. има и ударно натоварване....като на моменти скоростта е много висока.....вярно за по-кратко време е ,но е факт.......та тия 20км/ч дето споменаваш....не са нищо......детето ми тича с по висока скорост

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Да, четох че е малко различна версия, не съм спец, но имам предвид, че стои върху дъска и се движи.А иначе това е правилно-кола отзад и отпред, от гледна точка на безопасността

---------- Post added at 02:12 ---------- Previous post was at 02:09 ----------

Асфалта е супер наистина.Ми хората така го правят, както казваме в белите страни, макар че в тая черните са повече
                  проблема на бордовете е че като ги караш си в статична поза а скорростите са огромни ако не знаеш как да спираш си мъртъв ... буквално... в БГ има доста хора каращи лонгборд, най-вече го правят през нощта или през седмицата през деня по пътища по които няма трафик или е контролируем

https://www.youtube.com/watch?v=OW-J2pQrlsw

тука може да добиете представа за кво иде реч
                  горе-долу - спорта не е опасен ако знаете с кво се захващате
                  а и да кажа че групата в София дето карат са на възраст от 35 до 40 години

Comment

В момента ми е по-интересно,какъв е материала на колелата....поли-нещо си е ,но какво точно.

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=OW-J2pQrlsw

тука може да добиете представа за кво иде реч
                      горе-долу - спорта не е опасен ако знаете с кво се захващате
                      Уникално! Прииска ми се и аз да го пробвам това, въпреки че съм дърто магаре стува ми се за тоя спорт
                      Last edited by Galeano; d.m.y г., 10:54.
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Навремето правехме подобни изпълнения с лагерни колички - тогава нямаше толкова автомобили както сега.
                        И там усещането за екстремност беше много добре изразено - с подобни скорости се движиш на 3-4см. от асфалта.
                        Много ожулени колена, лакти и глави имаше - който се е плъзгал знае какъв е ефекта от триенето на тяло по асфалт.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

С колата не може, със скейта не може... Тогава ще си купя ролкови кънки и ще си вдигам колкото ми е кеф!

Comment

тоя ми скри шайбата. Мен с колелото като го карам с 60 ме е шубе, тоя на скейт...... с 110 евала на пича

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

проблема на бордовете е че като ги караш си в статична поза а скорростите са огромни ако не знаеш как да спираш си мъртъв ... буквално... в БГ има доста хора каращи лонгборд, най-вече го правят през нощта или през седмицата през деня по пътища по които няма трафик или е контролируем
                              ....................
                              Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                              тоя ми скри шайбата. Мен с колелото като го карам с 60 ме е шубе, тоя на скейт...... с 110 евала на пича
                              Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                              Уникално! Прииска ми се и аз да го пробвам това, въпреки че съм дърто магаре стува ми се за тоя спорт
                              Аз съм по велосипед, на такова не съм карал А иначе е сериозна работа e тоя спорт.Тия неща се учат принципно по рано, но не е и невъзможно, ако човек иска и му стиска де
                              Last edited by fred; d.m.y г., 20:41.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X