If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Със скейтборд също не трябва да се превишава скоростта
Ми то тия са по-опасни и от баба с велосипед.
Интересно колко бързо спира.
Иначе по принцип много ме радват екстремните спортове.И съм ЗА,но така по улицата е доста рисковано и опасно.Ще го лежи някой после.
Да, доста са опасни.И аз смятам, че е е добре да се практикуват на определени обезопасени места, не по улиците с другите коли.
Усещането при тоя висока скорост явно е страхотно.
Егати нещастниците...как са го направили тоя асфалт?!?!!?
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Да, доста са опасни.И аз смятам, че е е добре да се практикуват на определени обезопасени места, не по улиците с другите коли.
Усещането при тоя висока скорост явно е страхотно.
да поясня малко тука - това не е скейтборд а лонгборд което е доста различно нещо на стандартната дъска при 20 км/час и пушат лагерчетата на осите
друго и при нас в БГ се постигат такива скорости само че е сложно - налага се две коли каращи успоредно да пазят гърба и две в края на пътя да пазят ами пътя единствения проблем е че и фас може да те извади от равновесие да подхвърли борда и станеш на кайма доста бързо
---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Ми то тия са по-опасни и от баба с велосипед.
Интересно колко бързо спира.
Иначе по принцип много ме радват екстремните спортове.И съм ЗА,но така по улицата е доста рисковано и опасно.Ще го лежи някой после.
бързо спира - просто слайдваш - спирачния път е удивително кратък
Да, четох че е малко различна версия, не съм спец, но имам предвид, че стои върху дъска и се движи.А иначе това е правилно-кола отзад и отпред, от гледна точка на безопасността
---------- Post added at 02:12 ---------- Previous post was at 02:09 ----------
да поясня малко тука - това не е скейтборд а лонгборд което е доста различно нещо на стандартната дъска при 20 км/час и пушат лагерчетата на осите
Да не изопачаваме темата,но не съм съгласен.Карал съм блейдове навремето,мои приятели скейт и т.н.Запознат съм...горе/долу.Обикновения скейт който е адски здрав-погледнат технически и от всякъде,издържа до 5 пъти по-голямо натоварване от тая "лагерница".Значи, постига се скорост много по-висока от 20км/ч..на практика това с лонгборда е абсолютно нищо....по-дълга дъска за устойчивост и лагери които са устойчиви на продължително натоварване(скорост).....При скейта,който е за рампи и т.н. има и ударно натоварване....като на моменти скоростта е много висока.....вярно за по-кратко време е ,но е факт.......та тия 20км/ч дето споменаваш....не са нищо......детето ми тича с по висока скорост
Да, четох че е малко различна версия, не съм спец, но имам предвид, че стои върху дъска и се движи.А иначе това е правилно-кола отзад и отпред, от гледна точка на безопасността
---------- Post added at 02:12 ---------- Previous post was at 02:09 ----------
Асфалта е супер наистина.Ми хората така го правят, както казваме в белите страни, макар че в тая черните са повече
проблема на бордовете е че като ги караш си в статична поза а скорростите са огромни ако не знаеш как да спираш си мъртъв ... буквално... в БГ има доста хора каращи лонгборд, най-вече го правят през нощта или през седмицата през деня по пътища по които няма трафик или е контролируем
тука може да добиете представа за кво иде реч
горе-долу - спорта не е опасен ако знаете с кво се захващате
а и да кажа че групата в София дето карат са на възраст от 35 до 40 години
тука може да добиете представа за кво иде реч
горе-долу - спорта не е опасен ако знаете с кво се захващате
Уникално! Прииска ми се и аз да го пробвам това, въпреки че съм дърто магаре стува ми се за тоя спорт
Навремето правехме подобни изпълнения с лагерни колички - тогава нямаше толкова автомобили както сега.
И там усещането за екстремност беше много добре изразено - с подобни скорости се движиш на 3-4см. от асфалта.
Много ожулени колена, лакти и глави имаше - който се е плъзгал знае какъв е ефекта от триенето на тяло по асфалт.
проблема на бордовете е че като ги караш си в статична поза а скорростите са огромни ако не знаеш как да спираш си мъртъв ... буквално... в БГ има доста хора каращи лонгборд, най-вече го правят през нощта или през седмицата през деня по пътища по които няма трафик или е контролируем
....................
Уникално! Прииска ми се и аз да го пробвам това, въпреки че съм дърто магаре стува ми се за тоя спорт
Аз съм по велосипед, на такова не съм карал А иначе е сериозна работа e тоя спорт.Тия неща се учат принципно по рано, но не е и невъзможно, ако човек иска и му стиска де
Comment