Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за призовка от КАТ след снимка от камера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за призовка от КАТ след снимка от камера

Искам да попитам следното нещо.

Преди около месец камерата на Кулата ме снима със около 110-120 км/ч. Там ограничението е 50 мисля. Хич не се чувствам герой, ама това е живота, случва се. Днес получих призовка да се явя в КАТ за справка след седмица. Не са ми изпратили снимка, само призовката. Аз си я взех най-доброволно и си се разписах, понеже при миналата снимка идваха полицаи на вратата да тормозят нашите. Въпросът ми е:

Имам познат, който не кара, и се съгласи да го пишат че е карал по това време. Какво могат да му направят на него, или на мен съответно, какво представлява тази преписка, и изобщо за какво ме викат и какво може да се случи в КАТ? Сам ли да ида или с моя познат?
    Виж Алфата ...

сега актовете се пишат на собственика на колата,наказанието ти е 3 м без книжка и 300 лв глоба
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
      сега актовете се пишат на собственика на колата,наказанието ти е 3 м без книжка и 300 лв глоба
      Как така, няма ли значение кой е карал??
      Виж Алфата ...

Comment

Дори и да не си карал ти, актът ще го напишат на теб, защото няма на кого друг да го напишат. А после, като излезе НП, ще го обжалваш, твърдейки и доказвайки, че не си карал ти.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Дори и да не си карал ти, актът ще го напишат на теб, защото няма на кого друг да го напишат. А после, като излезе НП, ще го обжалваш, твърдейки и доказвайки, че не си карал ти.
          Е аз мисля да отида с човека на място там, в момента в който ме викат.
          Виж Алфата ...

Comment

Нищо не пречи да пробваш. Може пък да се получи.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

!

Колега аз скоро имах такъв случай но при мен караше друг моята кола. Взема се малка бланка за попълване от кат. На нея пишеш имената на Шофьора ЕГН и номер на книжка, и се подписва, така декларира че е карал той.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 163hp 04/Renault Laguna 2.0 16v 140hp 01./Opel Movano 2.8 DTI 02
              Ex AR 147 1.6 120hp 05 /AR 156 2.4jtd 1??hp/ Fiat bravo 103++hp / Fiat Coupe 131hp/Dacia Logan1.5 DCI 08'/ suzuki GSXR 600 SRAD мах speed 280km++

Comment

Първоначално публикувано от ital_fen Покажи съобщение
                Колега аз скоро имах такъв случай но при мен караше друг моята кола. Взема се малка бланка за попълване от кат. На нея пишеш имената на Шофьора ЕГН и номер на книжка, и се подписва, така декларира че е карал той.
                А в такъв случай за какво изобщо е цялата тая справка и да ме викат на място?
                Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey Покажи съобщение
                  А в такъв случай за какво изобщо е цялата тая справка и да ме викат на място?

Ами колата се води на тебе. Те незнаят кой я кара в момента. Затова се попълва тази бланка, тя е като декларация ''аз карах''
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 163hp 04/Renault Laguna 2.0 16v 140hp 01./Opel Movano 2.8 DTI 02
                  Ex AR 147 1.6 120hp 05 /AR 156 2.4jtd 1??hp/ Fiat bravo 103++hp / Fiat Coupe 131hp/Dacia Logan1.5 DCI 08'/ suzuki GSXR 600 SRAD мах speed 280km++

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                    Няма такова нещо:

(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:

[...]

6. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h - с глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.
                    На мен скоро ми изпратиха направо снимка (за доста по-малко км, но все пак) и към нея имаше закачена въпросната декларация, с която може да се удостовери че някой друг е карал колата.

Нито колата, нито книжката, нито жената ще ти вземат - само около 400-500 лв без отстъпката (30%).
                    Last edited by vladev; d.m.y г., 18:55.
                    Subaru Legacy 3.0R
                    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                    sigpic

Comment

На един колега го бяха хванали лятото с мобилна камера на 202 ра с 94км/ч при ограничение 50 км . Дойде му снимка направо и честитка за 200лв.

П.С. Камерата на кулата е обърната на другата страна и снима в гръб като хваща и включващите се от кръговото така , че внимавайте !
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от odisey Покажи съобщение
                        ... понеже при миналата снимка идваха полицаи на вратата да тормозят нашите.
                        Най-вероятно са носили електронния фиш, но понеже те е нямало, сега те викат с призовка. Има поверие, че ако се криеш, ще те причака патрулката някоя сутрин и ще ти връчи акта. Няма за какво да разкарваш човека с теб, като вземеш електронния фиш, в него пише, че ако не си управлявал ти, трябва да им представиш "писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението и копие от свидетелството му за управление на МПС".
                        Ако нарушението е извън града и платиш в двуседмичен срок, плащаш 70% от стоиността на наказанието, без други усложнения, ако е в града, друг да каже какво следва.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Никой ли не ви е казвал че жена и кола не се преотстъпват.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Никой ли не ви е казвал че жена и кола не се преотстъпват.
                            оригинала е - кон, пушка и жена, сега в модерните времена кола, пушка и жена, за жената знаете защо, а с пушката може да те гръмнат
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                            X