Известие

Collapse
No announcement yet.

Интернет доставчик за околностите на Стара Загора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Интернет доставчик за околностите на Стара Загора

Здравейте Колеги ,

имам няколко въпроса и се надявам някой от вас да може да ми помогне .

Интересува ме дали някой от вас използва интернет на който и да било местен доставчик с един вид радио приемник монтиран на фасадата на селска къща ?
    Става дума за село което се намира на 10 км от града , къщата е крайна и лицето и гледа точно към града като между селото и града има само голи полета. Няма дървета или възвишения.
    Интернет груп ми предлагат 3 мегабитов интернет чрез тази антенка която се монтира и ми гарантират бърза връзка ... което на мен ми е малко ... странно ... у дома съм с 30 и пак понякога ми бави отварянето на една или друга страница Като монтажниците твърдят , че по договор е 3 мегабита , а в действителност от 6 до 8 !!!

Има ли някой който използва тази услуга на този интернет доставчик който да сподели своят опит относно бързината и качеството на връзката в съответствие с климатичните условия ( мъгла , дъжд и вятър ) ?

Освен това имате ли информация за друг доставчик който предлага по - добра скорост за село на 10 км от града ?

Ще съм благодарна за всякаква информация .
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Не знам дали си проучвала и дали те устройва услугите на GSM операторите - там скоростта е нормална до опрелени битове и след това пада.
    Ако се ползва само за спешна работа става, но трябва предварително да се пробва, защото е необходимо по-силен сигнал за Интернет, дори и да има покритие за телефон
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Извън големите градове GSM операторите нямат 3G покритие, аз използвам телефона си като рутер в такива случаи и скоростта е изнервящо ниска, това за което говори колегата сигурно е усилвател на свободни WiFi
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Не знам дали си проучвала и дали те устройва услугите на GSM операторите - там скоростта е нормална до опрелени битове и след това пада.
        Ако се ползва само за спешна работа става, но трябва предварително да се пробва, защото е необходимо по-силен сигнал за Интернет, дори и да има покритие за телефон
        За жалост услугите на операторите за точно това населено място не позволяват постоянен достъп до интернет.
        Виваком нямат постоянно 3G покритие и ако подпиша договор без значение дали ми върши работа или не трябва да си плащам.
        При Глобул покритието също е много слабо и не гарантират че ще е постоянно .
        Born to make me happy

Comment

Трябва да се пробва предварително с флашки от всички оператори, защото предавателите са им на различни места - на мен например ми пасна на М-Тел, но предавателя се намира между града и селото.
          sigpic

Comment

И като минеш лимита на високоскоростния трафик всичките тия 3Г имаш един интернет който по-добре да го нямаш. Отделно трябва да забравиш свалянето на каквото и да било защото ще ти замине високоскоростния интернет много бързо. Както гледането на клипчета и ползването на скайп .
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
              И като минеш лимита на високоскоростния трафик всичките тия 3Г имаш един интернет който по-добре да го нямаш. Отделно трябва да забравиш свалянето на каквото и да било защото ще ти замине високоскоростния интернет много бързо. Както гледането на клипчета и ползването на скайп .
              Естествено, че е така, но както написах, ако се ползва само за работа е перфектно - забавленията се заплащат по-скъпо.
              sigpic

Comment

Вариантът с Флашка отпадна още в самото начало ...
                Надявам се някой колега от града да се разпиша в темата за да помогне ако може с някаква информация от първа ръка дето се казва
                Born to make me happy

Comment

Технологията е доста напреднала в сравнение от преди 2-3-4 години.Предаването на безжичен интернет вече е детска игра за доставчиците.Аз също съм в село и то доста забутано.Интернета го получавам от планина на 30км от мен.Като скоростта ми на данлоуд и ъплоуд е почти еднаква.7 МБ/С.Да отбележа че не всички доставчици в София имат такава скорост.
                  Така че ако ти предлагат такава скорост е перфектна.На 14 км от София нито един мобилен оператор няма 3G покритие.Дори и а го имат в момента в които започнеш да генерираш трафик те режат и минаваш автоматично на 2G тоест EDGE което е равностойно на слаб сигнал на телефона ти.Тоест не става за нищо.Другите мошенници са Maxtelecom които предлага 4G но за този район не знам дали предлагат услугата.Така че това което са ти предложили е вероятно най-добрата алтернатива за теб.Разбира се има и сателитен нет...но ще се откажеш от цената моментално Оборудването е около 1200лв и месечна такса 250-300лв.
                  Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:46.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

В селото има местен бабайт дето получава нета от същият доставчик който иска да ми монтира антена ... обаче трябва да пусне кабел с дължина около 200 метра и той нещо се дърпа така сякаш искам да ми го пусне без пари

На човека не му се бачка .... при него нета си идва у дома с кабелче дето можем да го пуснем по мрежата и така дори такси на енергото за ползване на стълб няма да има ... но уви ... при него скоростта е около 8-10 мегабита и после около 12 - 15 което си е направо супер !!!

Обаче има един минус , малко е труден при аварии + по време на буря спира нета за да не му гръмне устройството дето е на гаража му ...

Та съвсем се обърках вече ...
                    от трета страна имам познати много вътрешни в този доставчик който иска да ми сложи антена ... и си мисля че при авария няма да имам проблем с обслужването.

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                    Технологията е доста напреднала в сравнение от преди 2-3-4 години.Предаването на безжичен интернет вече е детска игра за доставчиците.Аз също съм в село и то доста забутано.Интернета го получавам от планина на 30км от мен.Като скоростта ми на данлоуд и ъплоуд е почти еднаква.7 МБ/С.Да отбележа че не всички доставчици в София имат такава скорост.
                    Така че ако ти предлагат такава скорост е перфектна.На 14 км от София нито един мобилен оператор няма 3G покритие.Дори и а го имат в момента в които започнеш да генерираш трафик те режат и минаваш автоматично на 2G тоест EDGE което е равностойно на слаб сигнал на телефона ти.Тоест не става за нищо.Другите мошенници са Maxtelecom които предлага 4G но за този район не знам дали предлагат услугата.Така че това което са ти предложили е вероятно най-добрата алтернатива за теб.Разбира се има и сателитен нет...но ще се откажеш от цената моментално Оборудването е около 1200лв и месечна такса 250-300лв.
                    А с тази скорост какво можеш да правиш и с каква бързина ?
                    Born to make me happy

Comment

Click image for larger version

Name:	Bella1.jpg
Views:	1
Size:	79.5 Килобайта
ID:	2323647Click image for larger version

Name:	Bella2.jpg
Size:	88.2 Килобайта
ID:	2323648
                      Click image for larger version

Name:	Bella3.jpg
Size:	49.6 Килобайта
ID:	2323649
                      Тази скорост е с пуснат wi-fi на телефона с пуснат скайп и фак бук на него.
                      За 600мб ми отне близо 2 мин да го сваля
                      Естествено има и по-бърз нет.Но за безжичен и сигнал от 30км е повече от перфектен.

П.П с антената си независима от съседа си.Слагаш една защита за токово удари
                      Last edited by Linkestis; d.m.y г., 02:23.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Хубавото на това с тази антена е , че след монтажа тествам скоростта и ако не ми допадне си демонтират джаджите и си тръгват без да съм платила и лев.
                        Освен това мога по всяко време с едномесечен предизвестен срок да се откажа без да има каквито и да било неустойки.

Притеснявам се, че ако се насоча към местният доставчик няма да имам толкова добро техническо обслужване и съответно евентуалното отказване ще създаде допълнително напрежение .
                        Born to make me happy

Comment

3 мегабита в секунда е равно на нищо... приблизително 450 килобайта в секунда. Връзка под 20 Mbit/s за мен е безмислена. В момента точно с това се занимавам - интернет. С кънекция под 10 Mbit/s можеш да разглеждаш български сайтове, може би и да ползваш скайп. Немислимо е да ъплоудваш в Mbit/sмеждународни сайтове, да даунлоудваш от тях също.

Предполагам Бела, пита за едни антени, които се слагат и сега в София , те са до около 7-8 мбита, в зависимост от параметрите. Пред входа си сложих такава антена и на 10 метра от нея хващам я, но не мога да отворя абв. Те са принципно на уайърлес връзка. Нещо като рутери, ама уж по силни, което е спорен въпрос .
                          За сведение ,8Mbit/s = 1MB/s

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Хайде сега... 10 мбс са си 10 мбс, а без хич... България не е София.
                            А дали става за чуждоземни сайтове зависи от доставчика не от тарифата.
                            Безжичния пренос е единствения разумен вариант ако ще возиш за малък брой абонати.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Хайде сега... 10 мбс са си 10 мбс, а без хич... България не е София.
                              А дали става за чуждоземни сайтове зависи от доставчика не от тарифата.
                              Безжичния пренос е единствения разумен вариант ако ще возиш за малък брой абонати.
                              Там за където говори Бела, друг начин няма. Има друг начин за добър интернет, но ще струва пари като инсталационна такса. Да се пусне влакно, да се сплайсне, да се направят копките, по които това влакно ще мине.
                              Не знам за скоростта при теб, на мен 10 Mbit/s са ми, колкото да ме раздразнят. Това да свалям един филм със стотина сиидъри за 2 часа, за мен не е интернет .

Иначе при голям срив примерно с международен кабел ето какво става :
                              Attached Files
                              Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 11:51.

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                              X