Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересни книги

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Интересни книги

Незнам как ще се възприеме, но ми струва че е интересно, ако попаднете на интересна книга да споделите със съфорумците
    ето и първата такава
    Книгата е разработка на някои от идеите на Фройд и е психоаналитична като цяло. Ето и кратко резюме: В книгата се търсят отговори на въпросите: Защо човек е агресивен? Какво иска от другите хора? Защо агресията често изглежда безпричинна? Защо човек има нужда от удовлетворяване на влеченията си? Защо именно липсата на любов води
    до злополучни последици? Какво търсят хората? И може ли да се намери общ знаменател за властолюбието, за трупането на пари, за стремежа да си обичан, за творческите изяви, за престъпността? Какво е това, което най-дълбоко мотивира човешкото поведение? Към какво се стреми човекът? Кое осмисля човешкото съществуване? Кое е последното основание, което не може да се редуцира повече? Може ли да се познае тази най-дълбока сфера от човешката личност и как е възможно познанието? Защо любовта, грижата са важни за нормалното развитие на личността?
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Andy Wachowski и Larry Wachowski да я дадат на съд.
    На СЪД НА СЪД НА СЪД!!!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Май тук рискуваме да нагазим в дълбок диспут що е то интересна книга
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

За тва на съд!!!

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
          Май тук рискуваме да нагазим в дълбок диспут що е то интересна книга
          ами нали за това е форума - за диспути
          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Сега препрочитам отново това Малкият Принц

Иначе много и постоянно-фантастика.. но ако изпадне и нещо по-засукано не го пропускам
            Чета и разни медицински книги,физиологии,анатомии и т.н свързани с бодибилдинга и храненето в тази област
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

а за тези, които се интересуват от кучешката душа ето това е супер книга

аз си я купих от Amazon и после си купих всички книги на автора Стенли Корен.

Comment

Много интересна тема! :P
                Според мен е ценно да не забравяме да четем книги(поне от време на време)и четенето на книги може само да ни е от полза ,никога от вреда.А относно тематики и раздели в книгоразпространението има бол.
                Бих искала да споделя за една интерсна според мен историческа книга на професор Божидар Димитров"12 те мита в българската история"
                В нея става въпрос за 12 най -утвърдени мита в средновековната българска история , оказали и оказващи влияние не само върху представите на българите за миналото ни, но и даващи обяснение за днешното състояние на нацията-от народопсихологията на българина, до съвременната политическа култура.
                http://www.books.bg/book.php?ISBN=9549165213

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
                  Бих искала да споделя за една интерсна според мен историческа книга на професор Божидар Димитров"12 те мита в българската история"
                  В нея става въпрос за 12 най -утвърдени мита в средновековната българска история , оказали и оказващи влияние не само върху представите на българите за миналото ни, но и даващи обяснение за днешното състояние на нацията-от народопсихологията на българина, до съвременната политическа култура.
                  http://www.books.bg/book.php?ISBN=9549165213
                  чух за тази книга и ме заинтригува, мислех да си я купя, но се чудех добре ли е написана? четивна ли е от човек, неисторик като мен? т.е само сухи факти ли излага или има и коментари?

Comment

Първоначално публикувано от lyuli

чух за тази книга и ме заинтригува, мислех да си я купя, но се чудех добре ли е написана? четивна ли е от човек, неисторик като мен? т.е само сухи факти ли излага или има и коментари?
                    "Хвърли " едно очо ако искашПриятно е за четене,но не е от книгите които те "грабват"...

12 мита в българската история
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
                      четивна ли е от човек, неисторик като мен?
                      то не е исторически труд това - научнопопулярна е и следователно "читабилна" както казваше една моя доцентка
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

"Кратка история на времето"
                        Стивън Хокинг

ако се интересувате от общата теория на относителноста, възникването и структурата на Вселената, обяснени духовито и достъпно....

Comment

Много жени много нещо......

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                            Много жени много нещо......
                            + търтея
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

"История на света" - Гор Видал - цитирам по памет, та може да съм направил някаква интерпретация. Само мога да кажа, че за мен беше мнооого интересна, щом я четях дори и на плажа, вместо да се заглаждам по нудистКИте около мен
                              * философско-историческа тематика

П.П>
                              сега остава и мен да ме причислите към жените... ма тогава ще требе да се замисля за сексуалната си ориентация
                              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                              X