Известие

Collapse
No announcement yet.

Съдът отмени платеното паркиране за живеещите в центъра на София

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Хайде понеже ти си винаги НЕопозиция, прочети внимателно мотивите на съда.
    А сега живущите в центъра ще си плащат по 2 лева на час, вместо по 150 за година.
    Не се ядосвай не искам да те засягам. Казах само че години глупост в управлението на столицата в комбинация с лакомия за крадене доведоха нещата до патова ситуация. Сега положението е грубо казано следното. Платено паркиране на час има ама ако не платиш на практика няма санкция. Ако накараш живеещите в синя зона да плащат ще те свалят с бой. Ако оставиш за тях безплатно а плащат другите пак същото. А нещата бяха мега прости. Трябваше да се спазват правилата за строеж на нови сгради (брой гарантирани паркоместа). Да се оправи градския транспорт (ама така щяха да загинат марширутките) и построяване на няколко големи общински паркинга с гъвкави планове за разплащане.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Нямам нищо против това да плащам такса паркиране в размер на 10 - 15 лв годишно, както е в други европейски столици. Но това да бъде еднакво за всички.
      Иначе грешното е да се събират по 100 - 400 лв от едни а от други нищо.
      Абе 15 лв никъде не плащат, в Лондон например таксата за живеещите в платените зони варира от 120-200 лири, около 500-600 лв, ама и доходите са други.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Абе 15 лв никъде не плащат, в Лондон например таксата за живеещите в платените зони варира от 120-200 лири, около 500-600 лв, ама и доходите са други.
        Отнесени към средната работна заплата тези 100 - 200 лири е същото като 15 лв. у нас.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Изчакайте още малко и се ориентирайте към изнасяне от Центъра.
          Както каза небеизвестното и скандално за вас Прасе/Суско/ - това е административния център на България и не е привлекателно място за живеене, освен ако не ви бие носталгия, но за съжаление за нея трябва да плащате.
          Искренно мечтая Централните части на София да станат пешеходна зона, но пак живущите там няма да могат да спират пред къщите си, а само зад тях, ако има изобщо такава възможност.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Още малко и ще повярвам, че България ще се оправи.
            Това е само за заблуда.
            То нали и полицаите щяха да спират само при явно нарушение, ама и тая вечер се бяха скрили в тъмната зона след тунела.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Още малко и ще повярвам, че България ще се оправи.
              Това е само за заблуда.
              То нали и полицаите щяха да спират само при явно нарушение, ама и тая вечер се бяха скрили в тъмната зона след тунела.
              Без радар са били, според мен.
              Просто имаше доста масови мероприятия днес.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Прасето да му мисли....на ул. Алабин...,няма как да паркира...дори да паднат всички забрани)
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Прасето да му мисли....на ул. Алабин...,няма как да паркира...дори да паднат всички забрани)
                  Ползвам колата само за разстояния над 5 км или когато ходя на пазар.
                  На работа ходя с метро и се прибирам пеша.
                  К.М.

Comment

Някои хора са истински европейци надживяли настоящето и живеещи вече в бъдещето - затова са неразбрани от другите.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

До колкото ми стана известно, отменено е плащането за паркиране в сините и зелените зони, само за живущите в определената зона, нали ? Тоест, ние можем да си спираме пред къщите и блоковете, без да ни санкционират? Щато това на мен ми е тъмна индия нещо ... Отдавна не следя темата за сини и зелени и бембени зони .

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                        До колкото ми стана известно, отменено е плащането за паркиране в сините и зелените зони, само за живущите в определената зона, нали ? Тоест, ние можем да си спираме пред къщите и блоковете, без да ни санкционират? Щато това на мен ми е тъмна индия нещо ... Отдавна не следя темата за сини и зелени и бембени зони .
                        Според мен ще трябва да си плащаш на час, защото това никой не го е отменил.
                        Не знам и някъде да пише, че собствеността на недвижим имот, автоматично ти гарантира място за паркиране върху общинска собственост в близост до собствеността ти.
                        К.М.

Comment

Според мен ще трябва да си плащаш на час, защото това никой не го е отменил.
                          Не знам и някъде да пише, че собствеността на недвижим имот, автоматично ти гарантира място за паркиране върху общинска собственост в близост до собствеността ти.
                          Тоест, наредбата е отпаднала, но почасовото паркиране, не е . Това ли е "победата" ? Найс победа начи.
                          Колкото до мен, аз имам къде да си паркирам колата - на тротоара, който не е общински, затова и темата ми е тъмна индия. Питах само от куртоазия, нали трябва поне да се правя, че съм в крак с времето :)

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Тоест, наредбата е отпаднала, но почасовото паркиране, не е . Това ли е "победата" ? Найс победа начи.
                            Колкото до мен, аз имам къде да си паркирам колата - на тротоара, който не е общински, затова и темата ми е тъмна индия. Питах само от куртоазия, нали трябва поне да се правя, че съм в крак с времето :)
                            Съдът не харесва определени неща от наредбата, едно от тях е заплащането на онези 150 лв. годишно за живущите.
                            И другото е, че не може частно дружество да налага санкции, това можело да го прави само общината.

Това горе-долу разбрах аз, но може и да не съм прав.

Остава още една инстанция.
                            К.М.

Comment

Съдът не харесва определени неща от наредбата, едно от тях е заплащането на онези 150 лв. годишно за живущите.
                              И другото е, че не може частно дружество да налага санкции, това можело да го прави само общината.

Това горе-долу разбрах аз, но може и да не съм прав.

Остава още една инстанция.
                              Ясно, мерси за разяснението.
                              Най-накрая намерих нещо в нето, което да е по-точно... ето линк
                              http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5557171

Оказва се, че сме освободени от платеното паркиране, според това, което пише . Тоест не се плаща нито годишна такса, нито по левче, две на час. Интересно ми е наистина сега, потвърдят ли от висша инстанция решението, общината как ще върне парите на гражданите платили си
                              Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 15:35.

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ясно, мерси за разяснението.
                                Най-накрая намерих нещо в нето, което да е по-точно... ето линк
                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5557171

Оказва се, че сме освободени от платеното паркиране, според това, което пише . Тоест не се плаща нито годишна такса, нито по левче, две на час. Интересно ми е наистина сега, потвърдят ли от висша инстанция решението, общината как ще върне парите на гражданите платили си
                                Най-точното е тук http://domino.admincourtsofia.bg/BCAP/ADMC/WebData.nsf/ActsByCaseNo/835C2BA45683B436C2257B1D00636CB5/$FILE/temp4133083596064813DE2905AE16C7B6DC2257B1D0053E09 6.pdf

Comment

Working...
                                X