Известие

Collapse
No announcement yet.

Антена на оператор на покрива ,да или не ?:-)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Да, има нещо вярно в това.Но все пак едно е малко GSМ-че дет се вика, друго е цяла антена, която покрива някакъв там параметър.
    Поради това, че една антена обслужва голям брой телефони, нейната мощност е по-голяма от тази на един апарат. Но ако тя обслужва 1000 абоната, то мощността и не е 1000 пъти по-голяма.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Поради това, че една антена обслужва голям брой телефони, нейната мощност е по-голяма от тази на един апарат. Но ако тя обслужва 1000 абоната, то мощността и не е 1000 пъти по-голяма.
      В това дето го казваш няма никаква логика. Антената е малко по мощнта от всеки един мобилен телефон. Няма мисъл да е много мощтна при положение, че телефонният апарат не може да прати толкова далече сигнал. Пък дали обслужва 1 или 1000 телефона няма отношение към мощността.
      Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        В това дето го казваш няма никаква логика. Антената е малко по мощнта от всеки един мобилен телефон. Няма мисъл да е много мощтна при положение, че телефонният апарат не може да прати толкова далече сигнал. Пък дали обслужва 1 или 1000 телефона няма отношение към мощността.
        Мощността, с която излъчва една базова станция варира в зависимост от броя едновременно провеждани разговори през нея. Ако се води само един разговор, то излъчваната и мощност ще е приблизително същата като тази на телефонния апарат. Но поради алгоритмите за уплътняване на радио-каналите, мощността на базовата станция не е право пропорционална на броя разговори. Обикновено не надвишава 20 вата.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Мощността, с която излъчва една базова станция варира в зависимост от броя едновременно провеждани разговори през нея. Ако се води само един разговор, то излъчваната и мощност ще е приблизително същата като тази на телефонния апарат. Но поради алгоритмите за уплътняване на радио-каналите, мощността на базовата станция не е право пропорционална на броя разговори. Обикновено не надвишава 20 вата.
          20 вата бяха ЛЕН, дето при много по-ниска честота и друга модулация имаха обхват от 120 километра с майката!
          Не вярвам тия антени да излъчват повече от 5-8 вата.
          Ама както по-горе поясних и в киловати да е мощността, пак няма проблеми!
          Въздействието намалява в квадратична прогресия!!!!!
          Само при резонанс може да усетиш излъчването!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            20 вата бяха ЛЕН, дето при много по-ниска честота и друга модулация имаха обхват от 120 километра с майката!
            Не вярвам тия антени да излъчват повече от 5-8 вата.
            Ама както по-горе поясних и в киловати да е мощността, пак няма проблеми!
            Въздействието намалява в квадратична прогресия!!!!!
            Само при резонанс може да усетиш излъчването!
            Леновете за които говориш покриват това разстояние с тази мощност при един разговорен канал с лента на нискочестотния сигнал около 3 KHz. В случая, който дискутираме полезната информация, която се носи от радиоканалите е хиляди пъти по-голяма. Колкото по-голяма е честотната лента на полезния сигнал, толкова по-голяма трябва да е и мощността на носещата за да може да се пренесе на едно и също разстояние при една и съща честота на носещата.
            Но при GSM - мите, както казах поради ползването на цифрово кодиране, зависимостта на мощността от броя разговори не е в права пропорция.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първо, тия твойте деца ще тръгнат на училище и по цял ден няма да ги има у вас, а през нощта кабинета не работи. Второ, човек работещ с ренгенов апарат ти обясни, че няма проблеми, обаче пак упорстваш.... Та как било викаш?
              не е така. ако ти беше на негово място, никак нямаше да приказваш така уверено. затова закона дава възможността на всички засегнати от промяната лица да възразят. грешките са на собственика на кабинета. първо искал кабинет, после решил рентген. ако още в началото е писал това отреждане , въпроса нямаше да седи изобщо. и второ- не е събрал всички подписи.
              между другото стоматологичния кабинет е по-лошия вариант за съсед.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              даже в момента другите 3 оператора продължават да поставят клетки. целта е да се сгъсти мрежата за да се поемат повече абонати и в същото време клетките да работят на по-ниска мощност.
              преди да поставят клетката на колежката ще си направят проучване дали ще си съберат оборудването на покрива, той на каква височина е и каква е видимостта от него.
              точка

Comment

Първо, тия твойте деца ще тръгнат на училище и по цял ден няма да ги има у вас, а през нощта кабинета не работи. Второ, човек работещ с ренгенов апарат ти обясни, че няма проблеми, обаче пак упорстваш.... Та как било викаш?
                кой упорства бре????
                я прочети внимателно мненията ми и покажи къде точно упорствам ???? Съгласих се с всички сериозни мнения най вече с това на Myato. За мен темата приключи, защото става пишкомерска вече
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Защото микровълновата печка "излъчва" най много до 0,50 см, когато работи (а в повечето случаи нищо, тестът се прави точно с GSM вътре в нея, набира се и ще разбереш дали е "изолацията" е добра, когато не се свържиш), а антената непрекъснато.А телефоните нямат мощността на антената.Освен това GSM сигналът е най мощен когато набира и след това в режим на разговор.Но и той е вреден разбира се, препоръчва се да се избягват дълги разговори, както и да не се държи в близост до човека, когато спи и т.н.
                  Абе и раковите болнцици тряба да ручат хляб.Както казах-аз няма да допусна на нашия покрив, ти си я сложи на твоя покрив имам предвид.
                  Ето малко за размисъл:
                  http://forum.predavatel.com/viewtopi...B5%D0%BD%D0%B0

http://bratcheda.blogspot.com/2011/0...irealnost.html
                  За съжаление и в двата линка, които си дал няма някаква съществена информация. Във форума една жена задава въпрос, на който никой не отговаря и темата тръгва като тази. Започват разгори за яйца /такъв опит и аз съм правил с два телефона за около 2 часа/ и други глупости. В блога пък съвсем нищо - само общи приказки. За микровълновата не знам каква ти е идеята, но аз гледах как човек с апаратура, не помня от коя институция, може и от трудова медицина да е бил, направи измервания на различни електроуреди, в това число микровълнова печка, плазмен или лсд телевизор и др. Печката беше най- зле. На разстояние около 20-30 см /а не 0,5 см/ излъчванията бяха с пъти над допустимата норма, десетки пъти. Естествено с увеличаване на дистанцията и показанията намаляваха. И разбира се говорим за включена печка. За да допринеса към общия спам, ще споделя, че имам набдения над военни кораби, антени бол, екранировка - 5 мм алуминии - толкова е дебела ламарината. Мощността на някои е в киловати. Засега няма документирани заболявания, причинени от тях, при положение, че има хора със стаж над 20-30 г.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    За съжаление и в двата линка, които си дал няма някаква съществена информация. Във форума една жена задава въпрос, на който никой не отговаря и темата тръгва като тази. Започват разгори за яйца /такъв опит и аз съм правил с два телефона за около 2 часа/ и други глупости. В блога пък съвсем нищо - само общи приказки. За микровълновата не знам каква ти е идеята, но аз гледах как човек с апаратура, не помня от коя институция, може и от трудова медицина да е бил, направи измервания на различни електроуреди, в това число микровълнова печка, плазмен или лсд телевизор и др. Печката беше най- зле. На разстояние около 20-30 см /а не 0,5 см/ излъчванията бяха с пъти над допустимата норма, десетки пъти. Естествено с увеличаване на дистанцията и показанията намаляваха. И разбира се говорим за включена печка. За да допринеса към общия спам, ще споделя, че имам набдения над военни кораби, антени бол, екранировка - 5 мм алуминии - толкова е дебела ламарината. Мощността на някои е в киловати. Засега няма документирани заболявания, причинени от тях, при положение, че има хора със стаж над 20-30 г.
                    Имах предвид половин метър, 0,5 м-за микровълновите печки.
                    За другото-пуснал съм блогове в които хората изказват мнения по тоя въпрос.Не разбирам от тия работи, но ще ви разкажа една случка.Спяхме в хотел, под такава антена /на покрива, ние бяхме под нея./, после забелязах, че е имало (в Павликени).Е и мен и жената ни боляха главите.Айде жените ги болят главите постоянно, но при мен това е много рядко явление (да чукам на дърво).Като цяло имах едно неприятно усещене и то точно в хотела.
                    Много неща се изкарват безвредни, докато не се натрупат огромни доказателства за обратното.Да, може и да няма-ами да ги слагат по президенството, народното събрание, над главите на кметовете, областните управители и прочее
                    Аз лично съм против.Много вредни неща се прикриват, заради огромните икономически интереси по веригата и се омаловажават фактите.
                    http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=4&b=160
                    Кумът ми е физик, цял живот се занимава с тая наука, доцент, ще го питам и ще дам допълнителни сведения, щом държите и на по компетентни мнения
                    Last edited by fred; d.m.y г., 12:39.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Антените не са безвредни,както всяко нещо,което излъчва. Тук обаче става въпрос,че по-малко вредния вариант е антената да е над главата ти,защото излъчват настрани и последствията ще са по-малки. Обикновенно антените са около 2-3 вата,но това може да варира в зависимост къде се намира тази антена. И като толкова много се притеснявате от излъчванията, на каква честота излъчва wi-fi и на каква работи микровълновата?
                      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Имах предвид половин метър, 0,5 м-за микровълновите печки.
                        За другото-пуснал съм блогове в които хората изказват мнения по тоя въпрос.Не разбирам от тия работи, но ще ви разкажа една случка.Спяхме в хотел, под такава антена /на покрива, ние бяхме под нея./, после забелязах, че е имало (в Павликени).Е и мен и жената ни боляха главите.Айде жените ги болят главите постоянно, но при мен това е много рядко явление (да чукам на дърво).Като цяло имах едно неприятно усещене и то точно в хотела.
                        Много неща се изкарват безвредни, докато не се натрупат огромни доказателства за обратното.Да, може и да няма-ами да ги слагат по президенството, народното събрание, над главите на кметовете, областните управители и прочее
                        Аз лично съм против.Много вредни неща се прикриват, заради огромните икономически интереси по веригата и се омаловажават фактите.
                        http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=4&b=160
                        Кумът ми е физик, цял живот се занимава с тая наука, доцент, ще го питам и ще дам допълнителни сведения, щом държите и на по компетентни мнения
                        От целия ти пос разбрах, че когато сте спали с жена ти на хотел, после са ви болели главите!
                        Я си помисли, да не би да е от нещо, дето сте го пили в ресторанта на хотела.
                        Завършил съм съобщителна техника и трябва да разбирам от уплътнителни системи.
                        Освен това и съм първи клас старши оператор на два типа РЛС.
                        Предполага се , че знам как да се пазя от излъчването на антената, което на едната станция е над 240 киловата.
                        Още Никола Тесла открива , че не високочестотния,а нискочестотния ток е по-опасен за живите организми.
                        И пак ви връщам към факта, че силата на въздействието намалява в квадратична прогресия!!!!!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Да, това беше-за главите де. Ходихме и в една механа в центъра, не беше лоша, ама и от пиене ме боли трудно глава, понеже си пия горе долу едно и също
                          Не изключвам и тая версия, обаче има нещо гнило
                          sigpic

Comment

Да, това беше-за главите де. Ходихме и в една механа в центъра, не беше лоша, ама и от пиене ме боли трудно глава, понеже си пия горе долу едно и също
                            Не изключвам и тая версия, обаче има нещо гнило
                            Винаги има!
                            Ако не друго,то поне мушмули!

Comment

• То мушмулите тогава са вкусни.А в механата имаше интересно меню помня, накрая пишеше (цените не помня), но горе долу -счупена чаша -2 лв, счупена чиния - 5л,...обръщане на маса - 200 лв.,... бой - безплатно.
                              А по темата-като седна с кума ще проуча въпросът, да видим кога де
                              sigpic

Comment

Working...
                              X