Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой компютърджия?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой компютърджия?

Имам проблем с едно старо pc. Значи дъното е старо с AGP слот а видеото Радеон х1650 на сапфир. Имам го от една година радеона и до сега всичко си работеше нормално. Докато компа спря да пали - смисъл завърта вентилаторите и до там нито бийп нито нищо. Таа пробвах картата на друго дъно - тръгна без проблем. Пробвах на моето дъно други карти от рода на х800 и 9600 - тръгна.
    Направих и един експеримент - пуснах моето дъно без видео, изпиука един път вкарах видеото рестартирах и тръгна без проблем но ако го изключа не пали . Таа видео, дъно или направо ново pc?
    PS: Забравих да спомена - след експеримента при буут ми изписва "Unknown Flash Type".
    sigpic
    145 1.6ts 16v 97г.

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:33.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Моят има същия проблем, съвсем същия, след консултации с най- добрите- нов компютър. Просто на този след години работа всичко е на края на ресурса. Ако не го изключвам няма проблем, но ме е страх да не се запали, веднъж блокира вентилатора на захранването
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:52.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Нулиране на биоса и проба.
        Пробвай картата и на друго дъно.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Гледах кондензаторите по дъното по видеото и захранването. Пробвах я картата на друго дъно - тръгва. И ресет на cmos правих. Май ще направя като lordliness . Но като последен опит - ще флашна биоса пък да видим кво ше стане.
          sigpic
          145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Слабо ти е вече захранването, пробвай с по-запазено дали ще стартира. С времето стареят компонентите на захранването и максималната му мощност пада.
            No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
            Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
            e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

Две седмици стоя моя при един от най- добрите, сменя разни неща, опита всичко ( каза, че е от дъното, но не намери подходящо за смяна, а и каза, че няма голям смисъл). Сега понякога тръгва веднага, друг път за да тръгне го изключвам от мрежата, пак го включвам и някога по 15- 20 пъти докато тръгне. Тръгва когато пожелае. Вентилаторите въртят и до там. Червената лампичка отпред или свети постоянно или не свети, видя ли че премигне- значи тръгва .

Comment

Пробвай да смениш батерийката на БИОС, едни копчета по 3 волта са. Кофти захранване също може да е вероятна причина. Масово обаче се продават разни китайски боклуци по 30лв, но не отговарят на параметрите на етикета и при повреда завличат цялата система със себе си.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Две седмици стоя моя при един от най- добрите, сменя разни неща, опита всичко ( каза, че е от дъното, но не намери подходящо за смяна, а и каза, че няма голям смисъл). Сега понякога тръгва веднага, друг път за да тръгне го изключвам от мрежата, пак го включвам и някога по 15- 20 пъти докато тръгне. Тръгва когато пожелае. Вентилаторите въртят и до там. Червената лампичка отпред или свети постоянно или не свети, видя ли че премигне- значи тръгва .
                И при теб може да е захранването. Дъното обикновено дава и други признаци когато умира, започва да дава сини екрани или да се рестартира без причина...
                Last edited by Doomguy; d.m.y г., 20:01.

Comment

И с батерийка и без, все е тая.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    И с батерийка и без, все е тая.
                    Това за батерийката беше за колегата, който е пуснал темата.
                    А ти ако имаш някакви проблеми, може да ми докараш някой път щайгата.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                      Това за батерийката беше за колегата, който е пуснал темата.
                      А ти ако имаш някакви проблеми, може да ми докараш някой път щайгата.
                      моя има същите симптоми, все още успявам да го пускам и се ослушвам да купя нов и когато спре напълно ще го направя музеен експонат

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:34.

Comment

Аз вече съм решил- ще сменя това нещо до десния ми крак с ново стига му толкова, време е за почивка, чувам как дори харда претропва. копирах цялата информация на преносимия диск и да спре тотално загубата няма да е голяма.

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:35.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Ми мьдро решение. Особено частта с копирането на данните.
                              Има преносим диск 1 ТВ и периодично копирам там, не го използвам за друго, само за хранилище.

Comment

Working...
                              X